Helsingin tapahtumat, aktiviteetit ja nähtävyydet

Suomen pääkaupunki Helsinki on mielenkiintoinen ympärivuotinen matkakohde, josta löydät monenlaisia tapahtumia, aktiviteetteja, kulttuuria ja pitkän listan vierailemisen arvoisia paikkoja. Tälle sivulle tulemme kokoamaan kattavan Helsingin matkaoppaan, jossa esittelemme teille Helsingistä löytyviä käyntikohteita, tekemisideoita sekä monenlaisia matkailuun liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Tervetuloa lukemaan VALO Hotel & Workin Helsingin matkaopasta.

Helsingin matkaoppaat

Syyslomalla Helsingissä aikaa voi viettää esimerkiksi kuvassa näkyvässä Linnanmäen huvipuistossa

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Syysloma Helsingissä 2023 – nauti ruskasta pääkaupungissa

Syyslomia vietetään tänä vuonna viikoilla 42 (16.10. –20.10.2023) ja 43 (23.–27.10.2023).  Vaikka lomien alkuun onkin vielä kosolti aikaa, on nyt hyvä hetki suunnitella myös syksyn lomamatkoja. Tässä tekstissä jaamme vinkit syysloman viettoon Helsingissä vuodelle 2023.

Suosittu brittibändi Coldplay esiintyy Helsingin Olympiastadionilla kolmesti kesällä 2024

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Coldplay saapuu Suomeen – neljä keikkaa Helsingin Olympiastadionilla

Huhut Coldplayn ensimmäisestä Suomen keikasta osoittautuivat todeksi, kun yhtyeen esiintyminen Helsingin Olympiastadionilla vahvistettiin. Myöhemmin kuluvalla viikolla tiedotettiin myös kolmesta lisäkeikasta, minkä myötä esiintymisiä nähdään peräti neljä kappaletta. Yleinen lipunmyynti suositun brittibändin keikoille alkaa perjantaina 28. heinäkuuta.

VALO Hotelli Helsinki city running day logo

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Helsingin ja Espoon juoksutapahtumat 2023

Juoksukausi 2023 on jo todella hyvin vauhdissa. Pääkaupunkiseudulla, Helsingissä ja Espoossa, on kuitenkin vielä jäljellä monia eri juoksutapahtumia, joita esittelemme tarkemmin tässä tekstissä.

Kaksi naista Helsingin juhlaviikot -tapahtumassa kesällä 2023

Ajankohtaista, Helsinki, Kesä

Kesän ja syksyn tapahtumat Helsingissä vuonna 2023 – nauti kulttuurin ja viihteen runsaudesta

Helsinki tarjoaa tänäkin kesänä upeita kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä kaikille matkailijoille. Tämä artikkeli esittelee kesän ja syksyn kiehtovimmat tapahtumat Helsingissä vuonna 2023, tarjoten tärkeää tietoa ja antaen vinkkejä matkailijoille. Tutustu kattavaan oppaaseen ja suunnittele unohtumaton lomamatka pääkaupunkiseudulla.

Kolme ihmistä kävelyllä Helsingin keskuspuistossa kesällä

Ajankohtaista, Helsinki

Mitä tehdä Helsingissä kesällä? Yli 20 tekemisvinkkiä

Kesä on kaikille suomalaisille odotettu vuodenaika, jolloin pääsemme nauttimaan pitkistä päivistä, kauniista luonnosta ja ulkoilmasta. Suomen pääkaupunki Helsinki tarjoaa monia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä kaikenikäisille matkailijoille. Etsitkö tekemisvinkkejä Helsinkiin? Tässä artikkelissa jaamme yli 20 vinkkiä siihen, mitä tehdä Helsingissä kesällä.

Löylykilju ja saunavasta kellivat vedessä juhannuksena

Ajankohtaista, Helsinki, Kesä, Tapahtumat

Juhannus 2023 Helsingissä – tapahtumat, aktiviteetit ja vinkit

Juhannuksella, eli keskikesän juhlalla  on tuhansien järvien, yli puolen miljoonan kesämökin ja reilun kolmen miljoonan saunan maassa aivan erityinen merkitys. Perinteisen mökkijuhannuksen ohella myös kaupunkijuhannus on koko ajan kasvattanut suosiotaan. Merellisessä Helsingissä yötöntä yötä onkin mahdollista viettää monien tapahtumien parissa. Mikäli etsit ideoita keskikesän juhlan viettoon pääkaupungissa, jatka ihmeessä lukemista!

In Flames on Tuska 2023 -festivaalin kenties tunnetuin esiintyjä

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Tuska 2023 – metallifestarit kesä-heinäkuun vaihteessa

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 30.6.-2.7.2023 Helsingissä päästään nauttimaan kovan luokan heavy metal -musiikista, kun Tuska 2023 rantautuu Helsingin Suvilahteen. Paikalla on jälleen kerran kova kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä raskaammasta musiikista tunnettuja bändejä.

Kuva Sideways Festivalin festarialueesta ja yleisöstä kesällä

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Sideways Festival avaa Helsingin festarikesän 2023

Sideways Festival on yksi Suomen suurimmista musiikkifestivaaleista, joka järjestetään vuosittain Helsingissä. Festivaali on kasvanut suosiotaan vuosi vuodelta, ja tänä kesänä tapahtuman odotetaan houkuttelevan paikalle jälleen suuren yleisön.

Äiti ja poika hotellissa Helsingissä äitienpäivänä 2023

Ajankohtaista, Helsinki

Äitienpäivä 2023 Helsingissä – tekemisvinkit ja lahjaideat

Äitienpäivä on vuosittainen juhla, jolloin äidit ympäri maailman ansaitsevat erityistä huomiota ja arvostusta. Helsingissä on paljon erilaisia tapoja viettää äitienpäivää, oli sitten kyseessä lahjan etsiminen tai yhteisen ajan viettäminen. Tässä artikkelissa kerromme parhaat tekemisvinkit sekä parhaat lahjaideat.

VALO Hotelli Helsinki city running day logo

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Helsinki City Running Day 2023

Helsinki City Run juostaan tänä vuonna toukokuun 13. päivänä. Tarjolla on jälleen totuttuun tapaan monia eri matkoja eri tasoisille kuntoilijoille. VALO Hotel & Work toimii tänäkin vuonna HCRD:n yhteistyöhotellina.

Havis Amanda-patsaan lakitus käynnissä Helsingissä vappuna

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Vappu 2023 Helsingissä: kevään juhla pääkaupungin sykkeessä

Vappu on Suomessa kevään juhla, jota vietetään 30. huhtikuuta ja 1. toukokuuta välisenä aikana. Helsingissä kyseessä on erittäin suosittu juhla, johon osallistuu vuosittain tuhansia ihmisiä eri puolilta maata. Vappu 2023 Helsingissä tarjoaa monia eri tapahtumia ja aktiviteetteja, joista voi nauttia joko yksin tai läheisten ja ystävien kanssa.

Sari-Aalto_tiktok-tahdet

Ajankohtaista, Helsinki, Hotelli, Tapahtumat

Vatsastapuhuja Sari Aalto & muut Tiktok-tähdet VALOssa pääsiäisenä!

VALOssa on luvassa ennennäkemätöntä ohjelmaa koko perheelle pääsiäisviikonloppuna: Sari Aalto ja muut Tiktok-tähdet esittävät perjantaina hulvattoman koko perheen shown ja viikonloppuna tutustutaan tähtiin livenä maksuttomissa Meet & Greet -tilaisuuksissa.

Flow Festival on Helsingin Suvilahdessa kesäisin järjestettävä musiikkifestivaali. Kuvassa festariyleisöä.

Ajankohtaista, Helsinki, Hotelli, Tapahtumat

Keikat, konsertit ja festarit Helsingissä kesällä 2023

Helsingin kesä 2023 on täynnä keikkoja, konsertteja ja festivaaleja, joita ei kannata missata! Tässä artikkelissa esittelemme näistä tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat.

Lapsiperhe lomamatkalla ja tutustumassa Helsingin kaupunkikulttuuriin

Ajankohtaista, Helsinki

Perheloma Helsingissä – mitä kaikkea tehdä pääkaupungissa lasten kanssa?

Suomen pääkaupunki Helsinki on erinomainen kohde lapsiperheille, jotka haluavat yhdistää kaupunkiloman ja lapsiystävälliset aktiviteetit. Helsinki on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, hauskoja aktiviteetteja ja hyviä ravintoloita koko perheelle. Tässä artikkelissa tarkastellaan joitakin parhaita tapoja viettää perhelomaa Helsingissä.

Hiihtäjiä Helsingin Olympiastadionin ulkopuolella Helsingin Ski Weeks-tapahtuman aikaan

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Helsinki Ski Weeks 2023 | 4.-22.3.2023

Viime vuonna kovasti huomiota kerännyt Helsinki Ski Weeks järjestetään toistamiseen Helsingin Olympiatadionilla hiihtolomien aikaan. Kyseessä on monipuolinen hyvän mielen urheilutapahtuma, joka huipentuu huippuhiihtäjillä varustettuun Stadion Sprint -kutsukilpailuun.

Perinteisiä suomalaisia pääsiäiskoristeita, kuten pääsiäismunia, koristeltuja pajunvihtoja ja pääsiäistipuja aseteltuna pöydälle

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Pääsiäinen 2023 Helsingissä – tapahtumat ja tekemisvinkit

Suunnitteletko pääsiäislomaa 2023? Helsinki tarjoaa paljon mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää tähän vuodenaikaan. Pääsiäisviikolla monilla kouluilla ja työpaikoilla on arkivapaita, joten se on täydellinen aika vähintäänkin pieneen lomamatkaan. Jos etsit pääsiäisen 2023 vinkkejä Helsingissä, olet oikeassa paikassa. Tässä VALOn vinkit pääsiäisen viettoon Helsingissä.

Hiihtoloma 2023 Helsingissä

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Hiihtoloma 2023 – mitä tehdä Helsingissä?

Hiihtolomia vietetään Suomessa totuttuun tapaan porrastetusti helmi-maaliskuun vaihteessa. Tässä tekstissä annamme parhaat talviloman tekemisvinkit Helsinkiin.

Uuden vuoden ilotulitus Helsingissä

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Uusivuosi 2023 – Helsingin tapahtumat

Joulun pyhät ovat jääneet taakse ja vuoden vaihtumista juhlistetaan jälleen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Helsingin uusivuosi pitää sisällään monenlaisia tapahtumia, joita esittelemme tarkemmin tässä tekstissä.

Matkamessut 2023 banneri

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Matkamessut 2023

Matkamessut on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joka tuo yleisön eteen lähes tuhat matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja alan yritystä yli 80 eri maasta.

Suomen luonnon päivä

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivä on vuodesta 2013 lähtien vietetty juhlapäivä, jota vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Päivän tarkoituksena on koota suomalaiset yhteen juhlistamaan ja arvostamaan Suomen luontoa.

itameripaiva-auringonlasku-valo-aspect-ratio-1875-1601

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Itämeripäivänä innostetaan ihmisiä nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestä

John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään joka vuosi elokuun viimeisenä torstaina. VALOssa on tarjolla Itämeripäivän kunniaksi maittava Itämerimenu Bistro ELOssa koko viikon ajan.

VALO Hotel & Workin hirsisauna Helsingissä

Ajankohtaista, Kesä

VALOn perinteisissä hirsisaunoissa nautitaan suomalaisesta mökkitunnelmasta

VALOn perinteiset hirsisaunat on veistänyt pielavetinen hirsirakentaja Jaakko Holma. Saunat sijaitsevat VALOn katolla.

Valo_Brandphoto_7-tiny-small

Ajankohtaista, Kesä

VALOn juhannus – Ruskeasuo, kuokka ja Jussi

Ruskeasuolla VALOssa vietetään vuosisadan suomalaisinta jussia! Nauti juhannussaunan löylyistä katolla, nuku maittavat yöunet kotoisissa hotellihuoneissa ja nauti Bistro ELOn herkullisista ruoista.

Ilmakuva Suomenlinnan merillinoituksesta kesällä

Ajankohtaista, Helsinki, Nähtävyydet

Helsingin nähtävyydet – tutustu ainakin näihin

Helsinki on mielenkiintoinen kotimaan matkakohde ympärivuotisesti. Tästä blogitekstistä esittelemme Helsingin mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ja vierailemisen arvoisia paikkoja. Koska Helsingin julkinen liikenne toimii niin sujuvasti, ehtii yhden päivän aikana helposti vierailla useammassakin kohteessa.

Eurohoo-valohotelwork

Ajankohtaista, Helsinki, Tapahtumat

Eero Herranen järjestää TikTok -työpajan VALOssa pääsiäisenä

Näyttelijä ja sosiaalisen median vaikuttaja Eero Herranen järjestää VALOssa pääsiäisenä maksuttoman TikTok -työpajan hotelliasiakkaille.

Helsinki päivä Esplanadilla

Helsinki

Helsingin tapahtumat

Tältä sivulta löydät tietoa Helsingissä järjestettävistä tapahtumista. Olemme jakaneet erilaiset tapahtumat eri kategorioihin esimerkiksi teemojen ja vuodenaikojen mukaan mukaan tiedonhaun helpottamiseksi. Uudet sisällöt päivittyvät sivun alalaitaan aina automaattisesti.

Helsinki Esplanadinpuisto

Nähtävyydet

Helsingin puistot

Helsingistä löydät monia puistoja, joissa vietät aikaa mukavasti esimerkiksi päiväkävelyiden, piknikien tai pelkän rentoutumisen merkeissä. Koska Helsingin kaupungin pinta-alasta noin kolmasosa koostuu viheralueista, ei lähimpään puistoon ole koskaan pitkä matka. Tässä tekstissä esittelemme Helsingin suosituimpia puistoja ja viheralueita.

VALO Hotel Helsinki keskuspuisto

Ajankohtaista, Nähtävyydet

Kesä Helsingin Ruskeasuolla

VALOn ympäristössä Helsingissä on paljon vehreää luontoa ja harrastusmahdollisuuksia. Tervetuloa nauttimaan suomalaisesta luonnosta ja kaupunkielämästä VALO Hotel & Workiin Helsingin Ruskeasuolle!