Itämeripäivänä nautitaan ainutlaatuisesta kotimerestä

John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään joka vuosi elokuun viimeisenä torstaina. Itämeripäivänä innostetaan ihmisiä nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestä.

VALOssa on tarjolla Itämeripäivän kunniaksi maittava Itämerimenu Bistro ELOssa koko viikon ajan.

0

Itämeripäivä 29.8.2024

John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään joka vuosi elokuun viimeisenä torstaina. Tänä vuonna Itämeripäivä on 29.8.2024. Päivän tarkoituksena on juhlistaa ainutlaatuista Itämerta, innostaa ihmisiä nauttimaan siitä sekä tekemään konkreettisia tekoja meren hyväksi.

Itämeripäivänä Helsingissä tapahtuu paljon kaikenlaista. Esittelemme alla kolme merkittävintä Itämeripäivään kuuluvaa kampanjaa; Itämerimenu, Itämerihetki sekä pulahdus. Tarkemmin tapahtumiin voit tutustua Itämeripäivän nettisivuilta.

Itämerimenu

Kuten Itämerimenu -artikkelissa kirjoitetaan, helpoin tapa osallistua porukalla Itämeripäivään on nauttia Itämeri-ystävällisiä ruokia ja tarjoiluja.
Useat ravintolat, kuten myös VALON Bistro ELO, kutsuu nauttimaan lähivesistöjen maukkaita kaloja sekä satokauden parhaita kasviksia.
Sen lisäksi, että kotimainen kala tarjoaa terveellisen proteiininlähteen, järvikalojen hyötykäyttö on myös kustannustehokas keino keventää vesistöjen ravinnekuormaa.
VALOn Bistro ELOssa on tarjolla Itämeripäivän kunniaksi maittava Itämerimenu koko viikon ajan.
Itämerimenu-kampanjaan voi osallista helposti myös kotoa käsin. Nappaa vain kuva Itämeri-ystävällisestä annoksesta ja julkaise se somessa hashtagilla #itämeripäivä.

Itämerihetki

Itämeripäivää voi viettää myös päivän teeman mukaisissa museoissa, teattereissa ja näyttelyissä. Näiden lisäksi Itämerihetkeä voi viettää myös Itämeri-aiheisen kirjallisuuden parissa.

Lapsia varten  on tehty Itämeripäivän kunniaksi myös Pikku Särjen suuri seikkailu –satu, sarjakuva ja värityskuva. Ideoita Itämerihetken viettämiseen löydät lisää täältä.

Muistathan jakaa Itämerihetkesi myös muidenkin iloksi hashtagilla #itämeripäivä.

Pulahdus

Itämeripäivän kunniaksi pulahdetaan veteen kaikkialla Suomessa klo 18!

Pulahtaa voi missä vain ja pulahdukseksi riittää vaikka pelkkä varpaiden kastelu. Pulahtamisesta jaetaan kuvia sosiaalisessa mediassa hashtagilla #itämeripäivä.

Tutustu kaikkiin Itämeripäivän tapahtumiin täältä.

Lähteet

John Nurmisen Säätiö

Itämeripäivä

Itämerimenu

Bistro ELO

VALOn Itämerimenu

Itämerihetki

Pikku Särjen suuri seikkailu -satu

Pikku Särjen suuri seikkailu -sarjakuva

Pikku Särjen suuri seikkailu -värityskuva

Itämeripäivän pulahdus

  • Joel Hirviniemi

  • Marketing Manager