attention icon

Varaa kesäloman hotelliyöt VALOssa nyt 25 % alennuksella! Tutustu kampanjoihin

Vastuullisuus VALOssa

Vastuullisemman arjen hybridihotelli

Tiesitkö, että kiinteistöt tuottavat lähes puolet maailman CO2-päästöistä? Kaiken lisäksi iso osa kiinteistöistä seisoo tyhjillään asiakkaita odotellessaan. Helsingissä yksinään on yli miljoona tyhjää toimistoneliötä.

VALO on ainutlaatuisen vastuullinen hybridi, jolla on ongelmaan innovatiivinen ratkaisu.

VALO Hotelli Helsinki Hotellihuone Smart

Kaksoiskäyttö

VALOn hotellihuoneet voidaan helposti kääntää toimistohuoneiksi. Näin hotelli ei jää tyhjäksi päiväksi, eikä toimisto yöksi. Lisäksi vastuullisuutta on mietitty kaikessa kalustevalinnoista arjen tekemiseen.

Julkisivu

Green Key

VALO Hotel & Workille on myönnetty Green Key -sertifikaatti, jonka korkeimpiin vastuullisuuden standardeihin haluamme yltää.

Deluxe-huonetyyppi VALO Hotel Helsingissä

Esteettömyys

VALOn Deluxe-huoneet, ravintolat ja kokoustilat ovat esteettömiä. Vastaanottomme Shopin pääty on madallettu ja kokoustiloissamme on induktiosilmukat.

Kaksoiskäyttö

VALOn vastuullisuus perustuu kaksoiskäyttöön. Sen sijaan, että hotelli jäisi tyhjäksi aina päiväksi ja toimisto illoiksi ja viikonlopuiksi, VALO yhdistää molemmat samoihin tiloihin. Se on vastuullisesti ”ainakäytössä”. Kaksoiskäyttö näkyy läpi VALOn ravintoloista hotellihuoneisiin ja kokoustiloihin. Jopa sauna- ja allasosasto taipuu kokouskäyttöön tarvittaessa.

VALON HUONE
VALOn hotellihuoneet voidaan siivouksen yhteydessä muuttaa ”työasentoon” ja ottaa päiväksi käyttöön toimistotilana. Sänky menee piiloon ja esiin nousee työpöytä. Huoneiden kalusteet ovat valittu tarkkaan sopimaan niin työtilaan kuin hotelliin: kauniit nojatuolit ovat päiväsaikaan ergonomiset työtuolit, matkalaukkutaso muuttuu jakkaroiksi toimistoasiakkaan vieraita varten. Näin huone pysyy mahdollisimman korkeassa käyttöasteessa ja säästää energiaa. Käyttötarkoitukseltaan joustavaksi suunnitellut huoneet taipuvat myös aivan uudenlaisiin tarkoituksiin, kuten yksityisiksi illallishuoneiksi ravintolasulkujen aikaan.

Huoneita suunnitellessa olemme ottaneet huomioon mahdollisimman suuren skaalan erilaisia tilatarpeita, joita hotellin ja toimitilan asiakkaalla voisi olla. Majoituskäytössä huoneiden kalustus palvelee aina liikematkustajasta koko perheen lomaan, ja toimistokäytössä huoneet palvelevat kaikkea yhden hengen työhuoneesta koko tiimin workshop-tilaan. Monipuolinen valikoima tiloja varmistaa, että mahdollisimman moni 422 huoneestamme on yhtä aikaa käytössä, eikä markkinan vaihtelu vaikuta VALOn käyttöasteeseen yhtä voimakkaasti kuin perinteiseen hotelliin.

KOKOUSTILAT
Kokoustilojen kalustus on suunniteltu taipumaan hyvin erilaisiin tarkoituksiin aina perinteisistä seminaareista workshoppeihin ja jopa ryhmämajoitukseen. Vitran suunnikkaan muotoinen kokouspöytä mahdollistaa jopa yhdeksän erilaista kalustusmuotoa. Joustava kalustus poistaa lisäkalusteiden tarpeen ja vähentää kiinteistössä tarvittavan varastotilan määrää.

NELIÖITÄ VAIN SIELLÄ, MISSÄ NIITÄ TARVITAAN
Osa VALOn ainakäyttö-ideologiaa on myös vähentää turhia neliöitä. VALOn hotellihuoneissa ei ole isoja istuinalueita, turhana seisovia työpöytiä tai massiivisia kylpyhuoneita, jotka tuhlaavat neliöitä, siis energiaa ja luonnonvaroja. Hotellihuoneissa harvoin vietetään aikaa missään muualla kuin sängyssä, joten otimme huoneista pois turhat neliöt ja keskityimme luomaan erinomaisen sängyn. Kylpyhuone tiivistettiin näppäräksi ja toimivaksi pieneksi tilaksi, ja koko VALOlle rakennettiin yhteinen, tilava wellness-alue.

AJATTOMUUS
Ainakäytön ytimessä on myös ajattomuus. Hotellin visuaalinen ilme on suunniteltu kestämään aikaa, ja esimerkiksi huoneissa on muutamia vaihdettavia pintoja, jotka on helppo uusia. Näiden vaihtuvien pintojen avulla huoneen ilme saadaan päivitettyä, ilman että kaikkia pintoja joudutaan uusimaan.

Vastuullisuus yksityiskohtia myöten

ÄLYKÄS VALAISTUS
Mount Kelvinin toimittama älykäs valaistus ei vain vastaa hotellivieraan ja toimistoasiakkaan tarpeisiin, vaan lisäksi optimoi kiinteistön valaistuksen energian kulutuksen.

KALUSTEET
VALOn irtokalusteet on valittu mahdollisimman pitkälti suomalaisten tai pohjoismaisten merkkien valikoimista. Kalusteiden päämateriaali on pääasiassa massiivipuu, koska sen hiilijalanjälki on erittäin pieni. Puulajeissa on suosittu suomalaisia puulajeja ja kotimaista tuotantoa. Kun kalusteet tuotetaan lähellä lopullista käyttökohdetta, niiden kuljettamisesta ei synny merkittäviä hiilidioksidipäästöjä.

Kalusteiden pitkäikäisyyteen ja muokattavuuteen on myös kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi eri tuolityyppeihin on kehitetty kokonaan irrotettavia verhoiluosia, joilla on pidennetty kalusteen arvioitua elinkaarta. Tekstiiliosat ja verhoilumateriaalit ovat usein helpoimmin kuluvia kalusteen osia etenkin istuimissa. Kokonaan vaihdettavilla verhoiluosilla jatketaan kalusteen elinikää merkittävästi.

Kalusteidemme joukosta löytyy myös Emecon kierrätyspulloista valmistettuja tuoleja.

Huoneiden kiintokalusteet, jotka sisältävät työpöydät, sohvat ja sängyt, ovat mm. Iskun tuottamia, ja ne ovat valmistettu Lahdessa, vain noin 100 km päässä VALOsta.

MATERIAALIT
VALOn materiaalien valintaan on laillisten seikkojen lisäksi vaikuttanut vahvasti vastuullisuus sekä tuotantotavat ja tuotannon sijainti. Hotellin käytäviin ja huoneisiin on valittu pintamateriaaleja, jotka ovat pitkäikäisiä, kestävät matkalaukkujen ja siivouskärryjen osumia, yleistä kulutusta ja naarmuuntumista. Materiaalien huoltoväli pyritään pitämään mahdollisimman pitkänä, jolloin materiaalien elinkaaren hiilijalanjälki voidaan pitää pienempänä. Koska tilojen ilme ja trendit vaihtuvat ajan saatossa, pitkään kestävien materiaalien ilmeen tulee olla klassinen ja monenlaisiin ympäristöihin sopeutuva.

Woodion kanssa yhteistyössä suunnitellut Smart- ja Comfort-huoneiden pesualtaat ovat tehty pääosin paikallisesta puuhakkeesta. Samasta materiaalista on myös valmistettu huoneiden seinältä löytyvät kauniit nuppikoukut. Deluxe-huoneen tyylikkäästä kylpyhuoneesta löydät mm. suomalaisesta Durat-materiaalista valmistetut altaat, jotka ovat osittain kierrätettyä muovia.

Kotimaiset työvaatteemme ovat valmistettu kestävistä luonnonmateriaaleista.

RAVINTOLAT
Suosimme hankinnoissamme kotimaisia ja vastuullisia tuottajia sekä tuotteita. Tarjoilemme kotimaista, luomua ja lähiruokaa, jossa näkyy ja maistuu sesongit. Juomalistamme tähdet ovat kotimaisia herkkuja sekä eurooppalaisia, vastuullisia luomuviinejä. Tarjoamme aina runsaasti vegaanisia vaihtoehtoja aina aamiaiselta viineihin ja cocktaileihin. Bistrossamme käytämme myös muovittomia pillejä ja helsinkiläistä Raaka/Rå -astiastoa.

Esteettömyys

VALO Hotel & Work on pääosin esteetön.

Asiointi
 • VALOn vastaanoton Shopin pääty on madallettu. Tiskillä voi hoitaa hotelliin kirjautumisen sekä VALO Shop -ostokset.
 • Vastaanoton henkilökunta on tavoitettavissa puhelimen lisäksi chatilla.
 • Esteetön WC sijaitsee katotasossa.
Kulku
 • Hissit kaikkiin kerroksiin
 • Esteetön kulku kaikkiin VALOn paveluihin:
  • Deluxe-hotellihuoneisiin. Huoneiden vessat myös esteettömiä.
  • Työtiloihin ja työhuoneisiin. Työtilojen vessat eivät ole esteettömiä. Esteetön WC ensimmäisessä kerroksessa.
  • Kokoustiloihin (kaikki paitsi Käpy ja Polku)
  • Ravintoloihin
  • Wellness-alueen alatasolle (kuntosali, pukuhuoneet ja sisäsaunat). HUOM! Kulku kattoterassille ja altaalle on esteellinen(korkea kynnys tai portaat).
 • VALOn Rooftop Terracelle ei ole esteetöntä kulkua.
Esteetön hotellihuone: Deluxe-huoneet
 • 180 cm leveä sänky taskujousitetulla patjalla ja memoryfoam-petauspatjalla.
  • HUOM! Sänky ei ole korkeussäädettävä ja sen viereen ei saa nostinta.
 • Saatavilla kylpyhuoneeseen pyydettäessä:
  • Tukitanko
  • Suihkutuoli
 • Pyörätuoli huoneessa:
  • Huoneessa ja sen kylpyhuoneessa voi liikkua pyörätuolilla
  • Kylpyhuoneen käsienpesualtaalle pääsee pyörätuolilla
   • HUOM! Huoneen keittiötaso ja -kaapisto voivat olla haastavia käyttää pyörätuolista, sängyn vieressä ei ole pyörätuolille kääntymistilaa ja huoneissa ei ole ripsutuskoukkuja pyörätuolikorkeudella.
Kuuleminen
 • Induktiosilmukat saatavilla kaikkiin kokoustiloihin, paitsi kokoustiloihin Sammal, Naava ja Jäkälä
Näkeminen
 • Kerrosopasteet pistekirjoituksella
Säilytys
 • Lokerikkoja eri korkeuksilla, myös istumakorkeudella.
Esteettömyyden kehittäminen

Invalidiliitto on tehnyt VALOon esteettömyyskatselmuksen, jossa linjataan kehitystarpeet.

Green Key -toimet

VALO Hotel & Workille on myönnetty Green Key -sertifikaatti, jonka korkeimpiin standardeihin haluamme yltää. Yllä mainittujen valintojen lisäksi vastuullisuus näkyy myös liiketoiminnassamme.

Tutustu Green Keyn toimintaan: https://greenkey.fi

Vastuullinen liiketoiminta

Haluamme vähentää ympäristön kuormitusta ja valita ekologisia vaihtoehtoja operatiivisessa toiminnassamme. Esimerkkinä käytämme pyyherullia käsienpesupisteissä, wellness-alue lämmitetään maalämmöllä, 100% vihreää sähköä ja minimoimme sähkönkäyttöä läsnäoloantureilla. Kosmetiikkamme on Ole Hyvä Luonnontuotteen kotimaista ympäristöystävällistä luonnonkosmetiikkaa täyttöpullosta.

Vastuullisuuden kehityssuunnitelma

 • Hotellille tehdään kirjattu ympäristöpolitiikka
 • Johto pitää henkilökunnan kanssa säännöllisesti kokouksia, joissa käydään läpi hotellin nykyinen ympäristötyö ja tulevat toimenpiteet
 • Vastuullisuuspäällikkö, Sustainability Manager, osallistuu säännöllisesti, vähintään kahdesti vuodessa, johtoryhmän tapaamisiin ja esittelee vastuullisuustoimenpiteiden tilanteen ja kehittymisen
 • Vastuullisuuspäällikkö, Sustainability Manager, ja muut vastuullisuuskysymysten parissa työskentelevät (johtoryhmän jäsenet, kiinteistöhuolto, vahtimestarit, vastaanotto ja keittiö) saavat vuosittain koulutusta omaan työhönsä liittyvissä ympäristöasioissa
 • Hotelli tekee aktiivista ympäristöyhteistyötä yhden tai useamman tärkeäksi määrittelemänsä sidosryhmän kanssa
 • Hotellissa energian säästämisen toiminnot päivittäisessä työskentelyssä:
  • Paperittoman toimiston mahdollistaminen
  • Huoneiden vuodevaatteiden ja -tekstiilien vaihdon minimoiminen asiakkaita opastamalla esimerkiksi pyyhkeiden vaihdot pidempiaikaisessa majoittumisessa (yli 1 vrk)
  • Huonevarustelut valitaan kestävän kehityksen kriteereitä noudattaen esimerkiksi välttämällä kertakäyttöisiä pakkauksia ja suosimalla ekologisia materiaaleja
 • Tuetaan hotellin vieraiden tutustumista lähiluontoon esimerkiksi reittikartan avulla
 • VALO Hotel & Work valitsee hyväntekeväisyys kohteen(t) ja sitoutuu henkilökuntansa kanssa tekemään töitä säännöllisesti hyväntekeväisyyskohteiden hyväksi
 • Lahjoitukset tehdään harkitusti ja siten, että lahjoitus hyödyttää vastaanottajaa pitkäkestoisesti.
 • Aktiviteettien sopiminen sekä sitoumus yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseen, esimerkkinä
  • Earth Hour -kampanja

Tämän lisäksi VALO Hotel & Work on tehnyt seuraavia toimenpiteitä takaakseen kestävän kehityksen periaatteet jo rakennusvaiheen aikana:

 • Hotellille on nimetty oma ympäristövastaava
 • VALO on valinnut kestävää kehitystä tukevia yhteistyökumppaneita kuten esimerkiksi Woodion, joka tuottaa ekologiset puukomposiittialtaat 422 huoneeseen
 • Hotelli ei myy eikä esittele tuotteita, jotka vaarantavat paikallisen luonnon tai kulttuurin säilymisen
 • Hotelli toteuttaa toimissaan kulttuurisesti kestävää matkailua arvostaen ja suojellen paikalliskulttuuria ja paikallista elämäntapaa sekä tukee alueen elinvoimaisuutta
 • Kiinteistössä on myös maalämpö, joka mahdollistaa energiatehokkaan kiinteistön lämmittämisen sisältäen mm. rentoutumisaltaan lämmitystekniikan
 • 422 huoneen energian käyttö on minimoitu valitsemalla tekniikkaa, joka mahdollistaa energiansäästötoimet muun muassa lämmönsäädön, ilmastoinnin ja valaistuksen osalta

#ainakäytössä