Vastuullisuus VALOssa

Vastuullisemman arjen hybridihotelli

Tiesitkö, että kiinteistöt tuottavat lähes puolet maailman CO2-päästöistä? Kaiken lisäksi iso osa kiinteistöistä seisoo tyhjillään asiakkaita odotellessaan. Helsingissä yksinään on yli miljoona tyhjää toimistoneliötä.

VALO on ainutlaatuisen vastuullinen hybridi, jolla on ongelmaan innovatiivinen ratkaisu. VALO yhdistää toimiston ja hotellin samoihin tiloihin.

”Minä todella uskon siihen, että ihmiset ymmärtävät tyhjien kiinteistöjen aiheuttaman ympäristöongelman laajuuden. Se, että rakennuksia käytetään vain yöllä tai päivällä on kestämätöntä.”

– Hannu Holma, VALOn perustaja ja toimitusjohtaja

Elinkaaret alusta loppuun

Pidennämme elinkaaria luomalla ja valitsemalla…
…monikäyttöisiä tiloja ja kalusteita, joiden käyttötarkoitus muuttuu asiakkaiden tarpeiden mukana
…ajatonta designia sekä muutamia helposti päivitettäviä pintoja, jotta sisustus on aina ajassa, ilman raskaita uudistuksia.
…pintoja ja verhoiluja, jotka kaipaavat vähemmän huoltoa ja pesua.

Olemme vähentäneet materiaali-, kemikaali-, energia- ja ruokahukkaa älykkäillä järjestelmillä ja asiakasohjeistuksella. Pidämme huolta, että VALOssa on mahdollisimman vähän neliömetrejä, joita ei käytetä aktiivisesti – meistä vastuullisuus on parasta mukavuutta, ei isot, turhat tilat.

Suunnittelimme uudelleen perinteiset hotelli- ja toimistokalusteet sekä -järjestelmät vähentääksemme hukkaa ja pidentääksemme elinkaaria.

Hiilijalanjälki 1,84 kg/asiakas

Laskimme Scope 1 & 2 -hiilijalanjälkemme vuodelle 2023:  263 tCO2e, eli vain 1,84 kilogrammaa CO2e per asiakas!

Kauppakammari on arvioinut laskentamme vastaavan kansainvälistä GHG-protokollaa, ja on myöntänyt meille Hiilijalanjälki laskettu Scope 1 & 2 -merkkinsä.

Vastuullisuus sertifioitu

Green Key -sertifikaatti, vuosittain avauksestamme lähtien, vuodesta 2020.
> Sertifikaatti edustaa matkailualan vastuullisen operoinnin johtavia standardeja.

BREEAM International In-Use -sertifikaatti “Excellent” -tason arvioinnilla, Lokakuu 2022.
> Vastuullisesti suunniteltu ja operoitu rakennettu ympäristö, joka on sitoutunut ESG-määräysten noudattamiseen, kiertotalouden periaatteisiin, sekä ympäristöystävällisten materiaalien käyttämiseen.

Sustainable Travel Finland -sertifikaatti, 2023.
> Visit Finland on myöntänyt Valolle Sustainable Travel Finland -merkin tunnustuksena vastuullisesta yritystoiminnastamme, ympäristöystävällisten ja paikallisten elementtien huomioinnista toiminnassamme, sekä pitkäjänteisestä työstämme vastuullisen matkailun kehittämiseksi

Tehokkaammin kaksoiskäytöllä

VALO Hotel & Work on kaksoiskäytössä: tilamme voidaan muuttaa hotellitiloista toimistotiloiksi normaalin siivouksen yhteydessä. Me tiivistimme kaksi rakennusta yhteen.

Tilojen muuntaminen on mahdollista VALOn ainutlaatuisella yhdistelmällä muuntohuonekaluja (VALO-innovaatiot), säädettävää ilmastointia ja valaistusta sekä kekseliäästi suunniteltuja tiloja, jotka sopivat niin hotelli- kuin toimistotunnelmaan.

Innovaatiomme nostaa merkittävästi tilojen käyttöastetta ja kuluttaa vähemmän energiaa sekä luonnonvaroja tuotettua palvelua kohden.

KATSO VIDEO

100 % vihreää sähköä

Sähkömme on peräisin uusiutuvista lähteistä: tuulesta, auringosta ja vedestä. Kolmasosa lämmöstä ja puolet viilennyksestä tulevat maalämpökaivoista.

VALO Hotel & Work Helsingin tontilla on 21 kpl 400 m syviä maalämpökaivoja, jotka lämmittävät koko wellness-alueen ja osan muusta talostamme. Tontille ei mahtunut enempää kaivoja, joten loppu energia tulee kaukolämmöstä ja -kylmästä.

Energia- ja vedenkulutuksen vähentäminen

Käytössämme on lämmön talteenottojärjestelmä, joka laittaa kylmälaitteiden, ilmastoinnin, altaiden ja jätevesien hukkalämmön hyötykäyttöön.

Keittiössä liesituulettimien infrapunasensorit pitävät huolta energiatehokkuudesta. Lämmitämme saunoja vain rajatun ajan päivässä ja vältämme turhaa lämmittämistä.

Käytämme vedenkulutusta vähentäviä suihkupäitä ja rajoittimet kaikissa vesipisteissämme pitävät vedenkulutuksen BREEAM In-Use Excellent -sertifikaattimme asettamalla tasolla.

Kolme täysin erilaista asiakasryhmää käyttää wellness-aluettamme eri kellonaikoina nostaen alueen käyttöastetta merkittävästi.

Luonnonkosmetiikka

VALOn kosmetiikan tuottaa suomalainen ympäristöystävällinen luonnonkosmetiikka-brändi Ole Hyvä. Miedot ja pehmeät tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä. Kaikki ainesosat ovat 100 % kasviperäisiä, biohajoavia, ympäristöystävällisiä ja vegaanisia.

Kosmetiikka on tarjolla asiakkaillemme seinään kiinnitettävissä täyttöpulloissa, jotka vähentävät meidän ja asiakkaidemme muovin kulutusta. Vieraat voivat ostaa VALOsta omat täyttöpullonsa, joihin voi täyttää Ole Hyvän kosmetiikkaa esim. Ruohonjuuri-kaupoissa.

Vähemmän huoltoa

Olemme valinneet VALOn materiaalit lakisääteisten rajoitusten, vastuullisuuden, tuotantotapojen ja tuotantolokaation perusteella. Käytävissä ja huoneissa on pitkäikäiset pinnat, jotka kestävät kovaa kulutusta, erityisesti huomioiden matkalaukut ja siivouskärryt.

Huoltamalla pintoja harvemmin voimme pitää hiilijalanjälkemme pienempänä. Pintojen tyyli on ajaton sekä moneen tunnelmaan soveltuva, jotta niitä ei tarvitse päivittää trendien vaihtuessa.

Vastuulliset kalusteet

Huonekalumme ovat pääosin suomalaista ja pohjoismaista tuotantoa. Päämateriaali on massiivipuu sen matalan hiilijalanjäljen vuoksi. Suosimme suomalaista puuta ja paikallista tuotantoa minimoidaksemme kuljetuksen ilmastotaakan sekä tukeaksemme paikallisia tuottajia. Suurin osa huoneiden sängyistä, pöydistä ja sohvista valmistettiin Lahdessa, vain 100 km päässä VALOsta.

Loimme pitkäikäisiä ja muuntojoustavia ratkaisuja, kuten täysin irrotettavat pehmusteet tuoleihin. Usein verhoilu kuluu tuolissa ensimmäisenä; irrotettava pehmuste ja verhoilu voidaan korjata tai korvata täysin erillään tuolin rungosta.

VALOssa käytetyt Emeco-tuolit on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Kylpyhuoneiden pesualtaat on tehty hakejätteestä ja resiinistä (Woodio-tuotteet) tai Duratista, suomalaisesta osittain kierrätetystä muovista valmistetusta materiaalista.

Valitse vastuullisemmin

Ravintolamme listalla näkyy ja maistuu sesongit, suosimme paikallista ja luomutuotantoa, ja tarjoamme aina vegaanisia vaihtoehtoja. Juomalistallamme on paikallisia herkkuja sekä vastuullisia, eurooppalaisia luomuviinejä.

Aamiaisen ideologia on ”vähemmän, paremmin”: paljon vegaanisia vaihtoehtoja, ja kaikki on valittu vastuullisuus mielessä. Meiltä et löydä pekonia.

Huoneissamme on lajitteluastiat jätteelle.

Sosiaalinen vastuullisuus

Monimuotoisuus sekä yhteisö ovat vahvuutemme.

Me teemme yhteistyötä järjestöjen ja ryhmien kanssa, jotka tukevat monimuotoisuutta sekä hyvinvointia Suomessa, kuten Invalidiliitto, Mieli ry ja Joulupuu ry.

Me arvostamme koulutusta ja tarjoamme erilaisia yhteistyömahdollisuuksia koulutuslaitoksille kuten Haaga-Helialle: harjoittelujaksoja, kurssiprojekteja, sekä käytännön kokemusta ja näkemystä alan sisältä.

Meille työntekijäkokemus on prioriteetti ja mittaamme työtyytyväisyyttä tasaisin väliajoin. Olemme sitoutuneet tarjoamaan positiivisen ja tukevan työympäristön aivan jokaiselle.

Järjestämme yhteisötapahtumia ja juhlimme tasa-arvoa, esimerkiksi Naistenpäivän ilmaisilla ja pienkustanteisilla tapahtumilla.

Kulttuurinen vastuullisuus

Me korostamme suomalaista ja paikallista kulttuuria. Sisustuksemme henkii perinteistä suomalaista arkkitehtuuria ja visuaalista perinnettä. Wellness-alueemme on moderni versio perinteisestä suomalaisesta rantasaunasta ja myymme saunakulttuuriin liittyviä tuotteita kuten saunahattuja. Kotoisat huoneemme muistuttavat suomalaista saunatupaa.

Tuomme markkinoinnissamme, visuaalisessa ilmeessämme ja viestinnässämme esiin suomalaisen kulttuurin tunnuspiirteitä.

Green Key

Green Key -toimet

VALO Hotel & Workille on myönnetty Green Key -sertifikaatti, jonka korkeimpiin standardeihin haluamme yltää. Yllä mainittujen valintojen lisäksi vastuullisuus näkyy myös liiketoiminnassamme.

Tutustu Green Keyn toimintaan: https://greenkey.fi

Vastuullinen liiketoiminta

Haluamme vähentää ympäristön kuormitusta ja valita ekologisia vaihtoehtoja operatiivisessa toiminnassamme. Esimerkkinä käytämme pyyherullia käsienpesupisteissä, wellness-alue lämmitetään maalämmöllä, 100% vihreää sähköä ja minimoimme sähkönkäyttöä läsnäoloantureilla. Kosmetiikkamme on Ole Hyvä Luonnontuotteen kotimaista ympäristöystävällistä luonnonkosmetiikkaa täyttöpullosta.

Vastuullisuuden kehityssuunnitelma

 • Hotellille tehdään kirjattu ympäristöpolitiikka
 • VALO Operator luo ilmoituskanavan, joka tarjoaa anonyymin ja luotettavan väylän kertoa väärinkäytöksistä ja epäeettisestä toiminnasta.
 • Johto pitää henkilökunnan kanssa säännöllisesti kokouksia, joissa käydään läpi hotellin nykyinen ympäristötyö ja tulevat toimenpiteet
 • Vastuullisuuspäällikkö, Sustainability Manager, osallistuu säännöllisesti, vähintään kahdesti vuodessa, johtoryhmän tapaamisiin ja esittelee vastuullisuustoimenpiteiden tilanteen ja kehittymisen
 • Vastuullisuuspäällikkö, Sustainability Manager, ja muut vastuullisuuskysymysten parissa työskentelevät (johtoryhmän jäsenet, kiinteistöhuolto, vahtimestarit, vastaanotto ja keittiö) saavat vuosittain koulutusta omaan työhönsä liittyvissä ympäristöasioissa
 • Hotelli tekee aktiivista ympäristöyhteistyötä yhden tai useamman tärkeäksi määrittelemänsä sidosryhmän kanssa
 • Hotellissa energian säästämisen toiminnot päivittäisessä työskentelyssä:
  • Paperittoman toimiston mahdollistaminen
  • Huoneiden vuodevaatteiden ja -tekstiilien vaihdon minimoiminen asiakkaita opastamalla esimerkiksi pyyhkeiden vaihdot pidempiaikaisessa majoittumisessa (yli 1 vrk)
  • Huonevarustelut valitaan kestävän kehityksen kriteereitä noudattaen esimerkiksi välttämällä kertakäyttöisiä pakkauksia ja suosimalla ekologisia materiaaleja
 • Tuetaan hotellin vieraiden tutustumista lähiluontoon esimerkiksi reittikartan avulla
 • VALO Hotel & Work valitsee hyväntekeväisyys kohteen(t) ja sitoutuu henkilökuntansa kanssa tekemään töitä säännöllisesti hyväntekeväisyyskohteiden hyväksi
 • Lahjoitukset tehdään harkitusti ja siten, että lahjoitus hyödyttää vastaanottajaa pitkäkestoisesti.
 • Aktiviteettien sopiminen sekä sitoumus yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseen, esimerkkinä
  • Earth Hour -kampanja

Tämän lisäksi VALO Hotel & Work on tehnyt seuraavia toimenpiteitä takaakseen kestävän kehityksen periaatteet jo rakennusvaiheen aikana:

 • Hotellille on nimetty oma ympäristövastaava
 • VALO on valinnut kestävää kehitystä tukevia yhteistyökumppaneita kuten esimerkiksi Woodion, joka tuottaa ekologiset puukomposiittialtaat 422 huoneeseen
 • Hotelli ei myy eikä esittele tuotteita, jotka vaarantavat paikallisen luonnon tai kulttuurin säilymisen
 • Hotelli toteuttaa toimissaan kulttuurisesti kestävää matkailua arvostaen ja suojellen paikalliskulttuuria ja paikallista elämäntapaa sekä tukee alueen elinvoimaisuutta
 • Kiinteistössä on myös maalämpö, joka mahdollistaa energiatehokkaan kiinteistön lämmittämisen sisältäen mm. rentoutumisaltaan lämmitystekniikan
 • 422 huoneen energian käyttö on minimoitu valitsemalla tekniikkaa, joka mahdollistaa energiansäästötoimet muun muassa lämmönsäädön, ilmastoinnin ja valaistuksen osalta

#ainakäytössä

 

Esteettömyys

Esteettömyys

VALO Hotel & Work on pääosin esteetön.

Asiointi
 • VALOn vastaanoton Shopin pääty on madallettu. Tiskillä voi hoitaa hotelliin kirjautumisen sekä VALO Shop -ostokset.
 • Vastaanoton henkilökunta on tavoitettavissa puhelimen lisäksi chatilla.
 • Esteetön WC sijaitsee katotasossa.
Kulku
 • Hissit kaikkiin kerroksiin
 • Esteetön kulku kaikkiin VALOn paveluihin:
  • Deluxe-hotellihuoneisiin. Huoneiden vessat myös esteettömiä.
  • Työtiloihin ja työhuoneisiin. Työtilojen vessat eivät ole esteettömiä. Esteetön WC ensimmäisessä kerroksessa.
  • Kokoustiloihin (kaikki paitsi Käpy ja Polku)
  • Ravintoloihin
  • Wellness-alueen alatasolle (kuntosali, pukuhuoneet ja sisäsaunat). HUOM! Kulku kattoterassille ja altaalle on esteellinen(korkea kynnys tai portaat).
 • VALOn Rooftop Terracelle ei ole esteetöntä kulkua.
Esteetön hotellihuone: Deluxe-huoneet
 • 180 cm leveä sänky taskujousitetulla patjalla ja memoryfoam-petauspatjalla.
  • HUOM! Sänky ei ole korkeussäädettävä ja sen viereen ei saa nostinta.
 • Saatavilla kylpyhuoneeseen pyydettäessä:
  • Tukitanko
  • Suihkutuoli
 • Pyörätuoli huoneessa:
  • Huoneessa ja sen kylpyhuoneessa voi liikkua pyörätuolilla
  • Kylpyhuoneen käsienpesualtaalle pääsee pyörätuolilla
   • HUOM! Huoneen keittiötaso ja -kaapisto voivat olla haastavia käyttää pyörätuolista, sängyn vieressä ei ole pyörätuolille kääntymistilaa ja huoneissa ei ole ripsutuskoukkuja pyörätuolikorkeudella.
Kuuleminen
 • Induktiosilmukat saatavilla kaikkiin kokoustiloihin, paitsi kokoustiloihin Sammal, Naava ja Jäkälä
Näkeminen
 • Kerrosopasteet pistekirjoituksella
Säilytys
 • Lokerikkoja eri korkeuksilla, myös istumakorkeudella.
Esteettömyyden kehittäminen

Invalidiliitto on tehnyt VALOon esteettömyyskatselmuksen, jossa linjataan kehitystarpeet.