Kesä Helsingin Ruskeasuolla

VALOn ympäristössä Helsingissä on paljon vehreää luontoa ja harrastusmahdollisuuksia. Tervetuloa nauttimaan suomalaisesta luonnosta ja kaupunkielämästä VALO Hotel & Workiin Helsingin Ruskeasuolle!

Siirtolapuutarhat

VALOn naapurissa odottaa Ruskeasuon helmi: Helsingin vanhin siirtolapuutarha. Puutarha tuntuu kuin pieneltä maalaiskylältä suloisine taloineen ja kukoistavine pihoineen. Ruskeasuon siirtolapuutarha perustettiin yli 100 vuotta sitten vuonna 1918 silloiselle kytösuolle. Siirtolapuutarhassa voi vierailla porttien ollessa auki ja ihastella suloisia pieniä katuja sekä hellällä huolella tehtyjä puutarhoja. Puutarhassa annetaan rauha asukkaille eikä siellä missään nimessä roskata.

Puutarhan sisäänkäynti: Nauvontien 1.

 

Keskuspuisto

Helsingin keskuspuisto sijaitsee siirtolapuutarhan takana, vain pari sataa metriä VALOsta. Keskuspuisto ulottuu aina Taka-Töölöstä Helsingin pohjoisrajalle Haltialaan ja Vantaanjoelle. Puistoa halkoo useat erilaiset lenkkipolut ja pienemmät kinttupolut. Jos uskaltautuu menemään syvemmälle puistoon, kartta tai puhelin kannattaa olla mukana. Puisto on metsäinen eikä puiden latvojen takaa näe Helsingin maamerkkejä.

Keskuspuiston uumenista löytyy parikin yhteisöpuutarhaa ja hevostalleja. Hevosia voi käydä katsomassa kävelypolkuja pitkin, mutta kavioiden tallaamat polut kannattaa jättää hevosille. VALOn kohdalla puiston uumenista löytyy kauniita kallioita, joita on puistossa vielä paljon enemmän lähempänä Helsingin keskustaa. Kallioilla on ihana paistatella päivää, pitää piknikkiä tai vaikka joogata, sillä siellä saa usein olla lähes omassa rauhassa. Metsäisessä puistossa viihtyy myös itikat ja punkit, hyttyskarkote ja muut suojat kannattaa siis olla mukana.

Puistossa on paljon suuhun poimittavaa. Mitään ei kannata poimia polkujen viereltä vaan aina syvemmältä metiköstä, jossa lemmikit ja saasteet eivät ole yltäneet marjoihin. Metsäpohja on täynnä mustikkaa sekä aurinkoisilla paikoilla myös metsämansikkaa. Isojen kuusien juurelta voi löytää ketunleipää. Nokkosen kukissa on herkullista mettä, jota voi imeä kukasta. Kukkia poimiessa saa kuitenkin olla varovainen, sillä nokkosenlehdet polttavat. Metsässä on tarjolla myös sieniä, mutta poimiessa kannattaa olla mukana sienikirja tai kokenut sienestäjä, eikä tuntemattomia sieniä kannata ikinä poimia.

Lue lisää keskuspuiston reiteistä MyHelsinki-sivustolla.

 

Pikku Huopalahti

Jos kaipaatte perinteisempää puistoa, jossa voi heitellä frisbeetä tai potkia palloa, katse kannattaa kääntää Pikku Huopalahtea kohti. Vain parin korttelin päässä VALOsta alkaa Tilkanniityn puisto, jota halkoo kaunis Haaganpuro.

Haaganpuro on pieni puro, jossa elää taimenen harvinainen Suomenlahden kanta. Puro on innokkaan kansalaisaktivismin kohde, jossa yhteisö yhdessä pitää huolta puron kunnosta. Herkkää puroa kelpaakin ihastella sitä ylittäviltä silloilta, ja pitää huolta, ettei omalta osaltaan laske veteen roskaa tai sinne kuulumattomia aineita.

Tilkanniityn puistossa on paljon viehättävää nurmikenttää, pieniä patsaspuistoja ja rantoja. Avoimilla hiekkakentillä voi potkia palloa omassa porukassa tai liittyä paikallisten joukkoon. Puisto alkaa Vihdintien pohjoispuolelta Etelä-Haagasta ja laskee alas aina Pikku Huopalahden kautta merelle asti. Pikku Huopalahden puisto jatkaa siitä mihin Tilkanniitty jää ja reunustaa merenlahtea etelään.

Pikku Huopalahden 1990-luvun arkkitehtuuri saattaa jakaa mielipiteitä, mutta se on eloisa väripilkku muuten harmonisen tyylikkäässä 1950- ja 1960-luvulla rakennetussa Huopalahdessa. Mielikuvituksellinen, pastellisävyin väritetty asuinalue on omalaatuisuudessaan erittäin kuvauksellinen ja reunustaa kauniisti kapeaa merenlahtea. Eritoten Pikku Huopalahden pato Haaganpuron ja merenlahden välissä, sekä viereinen pieni tori ravintoloineen, on varsin viihtyisä paikka viettää kesäiltaa.

 

Helsingin Alppiruusupuisto

Kesäkuussa saa ihastella kukkaloistoa Pohjois-Haagassa alppiruusupuistossa, jota paikalliset kutsuu tuttavallisesti rodopuistoksi. Kaksiosaisessa puistossa pääsee nauttimaan eteläosan ikivihreistä alppiruusuista sekä pohjoisosan puistoatsaleoista. Alppiruusut, eli Rhododendronit, kukkivat komeasti kesäkuussa, mutta puisto on trooppisen vihreä ja täynnä kauniisti laulavia lintuja koko kesän.

Rodopuistoon kävelee VALOsta noin 30 minuuttia, pyöräilee alle 10 minuuttia, ja bussi tuo paikalle 15 minuutissa.

Puiston sisäänkäynti: Laajasuontie 13

 

Zippy Seikkailupuisto

Helsinkiin on viime vuosina noussut useita erilaisia seikkailupuistoja puiden latvoihin. Ratoja löytyy erilaisissa vaikeusasteista niin lapsille kuin aikuisille. Korkeanpaikankammoisille puuha ei ehkä sovi, mutta muuten erilaiset kiipeily- ja köysiradat ovat todella hauskaa kesätekemistä koko perheelle.

VALOa lähin seikkailupuisto on Zippy Park Munkkivuoressa. Tarkista aukioloajat ja hinnat ZIppyn sivuilta: https://www.zippy.fi

Osoite: Huopalahdentie 28

 

VARAA HOTELLIYÖ