Flow festival 2024

Kesä on Helsingissä aina täynnä elämää, mutta mikään ei vedä vertoja Flow Festivalin tuomalle energialle. Vuosi toisensa jälkeen tämä ikoninen festivaali houkuttelee musiikin, taiteen ja kulttuurin ystäviä nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmastaan.

Flow Festival 2024 on kokemus, joka on koettava itse. Valmistaudu siis uppoutumaan festivaalihumuun ja kokemaan Helsingin kesä parhaimmillaan.

0

Kesä on Helsingissä aina täynnä elämää, mutta mikään ei vedä vertoja Flow Festivalin tuomalle energialle. Vuosi toisensa jälkeen tämä ikoninen festivaali houkuttelee musiikin, taiteen ja kulttuurin ystäviä nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmastaan.

Flow Festival 2024 on kokemus, joka on koettava itse. Se on paikka, jossa kaupunkikulttuuri ja kansainvälisyys kohtaavat, luoden ainutlaatuisen tunnelman, jota et löydä mistään muualta.
Valmistaudu siis uppoutumaan festivaalihumuun ja kokemaan Helsingin kesä parhaimmillaan.

 

Mikä on Flow Festival?

Flow Festivalit ovat yksi suurimmista kesäisin järjestettävistä musiikkifestareista Suomessa. Flow Festivalien kantava teema on ollut ensimmäisestä vuodesta saakka sama: Perustajat ovat halunneet järjestää tapahtuman, jollaiseen he itsekin tahtovat vuosi toisensa jälkeen osallistua.

“Tänä päivänä Flow’n visiona on olla festivaalien kansainvälinen suunnannäyttäjä ja yksi maailman vetovoimaisimmista ja arvostetuimmista festivaaleista. Festivaalin missio on tarjota korkeatasoisia ja monipuolisia elämyksiä, sekä uudistaa ja kehittää Helsingin kulttuuritarjontaa ja kulttuurista ilmapiiriä.”

 

Missä järjestetään Flow Festivalit kesällä 2024?

Flow Festivalit 2024 järjestetään luultavasti viimeisimmän kerran Suvilahden historiallisella teollisuusalueella. Tämä ainutlaatuinen paikka tarjoaa festivaalille erottuvan ja kiehtovan ympäristön, jossa urbaani estetiikka ja vanhat voimalaitokset kohtaavat modernin kaupunkikulttuurin ainutlaatuisella tavalla. Suvilahden teollisuusalueen rosoinen charmikkuus yhdistettynä Flow’n värikkääseen ja monipuoliseen tarjontaan luo festivaalille visuaalisesti kiehtovan ympäristön, jota ei voi kokea missään muualla.

Suvilahden festarialue on hyvien kulkuyhteyksien päässä, ja sen lähellä sijaitsevat julkisen liikenteen yhteydet tekevät sinne saapumisesta vaivatonta.

 

Miksi Flow lähtee Suvilahdesta?

Suvilahden Festarialueelle on suunnitteilla merkittäviä rakennustyömaita sekä iso tietyömaa. Kuten Helsingin Uutiset kirjoittavat, Flow Festival ehti jo aiemmin tiedottaa, että kesän 2023 Flow Festivalit olisivat olleet viimeisen kerran Suvilahdessa, mutta nyt suunnitelmiin on tullut muutos ja festareita päästään viettämään Suvilahdessa vielä viimeisen kerran.

“Flow on kuitenkin lähdössä Suvilahdesta, koska Helsingin kaupungin suunnittelemat uudistukset eivät enää mahdollista suurtapahtuman järjestämistä alueella.”

Mutta missä Flow järjestetään kesällä 2025? Vuodesta 2025 eteenpäin festareiden suunnitelmat ovat edelleen auki.

 

Millaista ohjelmaa Flow Festareilla on?

Flow Festival on tunnettu huikeasta ohjelmastaan, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Vuonna 2024 festivaalien lavalle nousee jälleen kerran laaja kirjo upeita artisteja. Flow kuvaa tulevaa kattausta hyvin:

“Flow’n ohjelma on huolellisesti kuratoitu kokonaisuus pop- ja indiemusiikin suurimpia tähtiä, DJ- ja klubimusiikin ykkösnimiä sekä kokeellista musiikkia Suomesta ja maailmalta.”

Päivisin voit nauttia rennosta festaritunnelmasta kuunnellen nousevia tähtiä ja vähemmän tunnettuja helmiä, kun taas iltaisin yleisön villitsee maailmanluokan pääesiintyjät.

Flow on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä musiikkifestivaali. Alueelta löytyy myös inspiroivaa taideohjelmaa, sekä maittavia ravintolapalveluita. Flow Festivalin virallisilla nettisivuilla on eritelty ohjelmat musiikki– ja taidekategorioihin.

 

Ketkä ovat 2024 Flow Festivalien esiintyjät?

Flow Festival 2024 tuo lavalle jälleen kerran huikean joukon maailmanluokan esiintyjiä, jotka tekevät festivaalista unohtumattoman kokemuksen. Tänä vuonna odotettavissa on tähtiloistetta niin kansainvälisiltä supertähdiltä kuin kotimaisilta suosikeiltakin. Lisäksi Flow tunnetaan siitä, että se tarjoaa tilaa myös nouseville kyvyille ja uusille tulokkaille, joten festivaalilla on aina mahdollisuus löytää myös uusia suosikkeja.

Artistikattaukseen kuuluu laaja kirjo eri musiikkityylejä, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mieleistä kuunneltavaa.

Kaikki tällä hetkellä tiedossa olevat Flow Festival 2024 esiintyjät löydät täältä. Tutustumme päiväkohtaisiin esiintyjiin nyt hieman tarkemmin.

Flow perjantai

Perjantaina Fown lavalla nähdään muun muassa Lontoolainen laulaja ja lauluntekijä RAYE.

“Hän on valloittanut R&B:tä ja neo-soulia yhdistelevillä hiteillään musiikkimaailman kohinalla. Todellisen läpimurtonsa RAYE teki loppuvuodesta 2022 julkaistulla singlellään Escapism.”

Toinen suuri nimi perjantai-iltaan on intohimoisesta energiastaan ja voimakkaasta sanomastaan tunnettu brittiläinen punk rock -yhtye IDLES. Bändin globaali läpimurto tapahtui vuoden 2018 kakkosalbumilla Joy as an Act of Resistance.

 

Flow lauantai

Esittelemme myös muutamia lauantain tähtiesiintyjiä: Fred Again ja PJ Harvey.

Fred Again on brittiläinen vahvassa nousukiidossa oleva musiikintekijä, tuottaja, DJ ja elektronisen musiikin stara.

”Vastikään Grammy-ehdokkuudella huomioitu Fred Again on löytänyt omaleimaisen ja monipuolisen tyylin, joka yhdistelee elektronisen musiikin eri genrejä ainutlaatuiseksi äänimaailmaksi.”

PJ Harvey taas on luonut vaikuttavaa uraansa jo 1990-luvulta lähtien vaihtoehtoisen musiikin eturintamassa.

“PJ Harvey luo albumeja, jotka syventyvät rockin, folkin ja avantgarden alueille.”

 

Flow sunnuntai

Flown sunnuntaina jatketaan upeilla musiikkiesityksillä, mutta sen lisäksi ohjelmassa on myös Flow Festivalin rakastettu Perhesunnuntai. Perhesunnuntain tarkoituksena on tarjota festareiden tuomaa iloa ja riemua myös perheen pienimmille.

Vielä sunnuntainakin nähdään suuria tähtiesiintyjiä, sillä The Smile ja Pulp astuvat estradille.

The Smile on vastikään suuren kansan tietoisuuteen ponnistanut trio, jonka musiikissa yhdistyvät niin post-punkin energia, jazzin hienostuneisuus kuin progressiivisen rockin monimutkaisuuskin.

Pulp on sitä vastoin jo PJ Harveyn tavoin hieman kokeneempi bändi. 1990-luvulla sydämiin juurtuneet kappaleet ovat onnistuneet säilyttämään sanomansa samaistuttavina yli sukupolvirajojen.

 

Mistä saa Flow Festival-liput?

Flow Festivalin liput ovat kuumaa kamaa, joten kannattaa toimia nopeasti, ettet jää nuolemaan näppejäsi!

Liput voit napata itsellesi helposti joko Tiketin tai Ticketmasterin kautta. Molempien lipunmyyjien kautta löydät erilaisia lippuvaihtoehtoja aina päivälipuista koko festarin kattaviin kolmen päivän lippuihin.

 

Mitkä ovat Helsingin suurimmat festarit kesällä 2024?

Helsinki on kesällä täynnä elämää ja festivaalihumua, ja vuonna 2024 kaupunki tarjoaa taas lukuisia erityylisiä huipputapahtumia.

Tässä suurimpia Helsingissä järjestettäviä festivaaleja ovat päivämääräjärjestyksessä:

  • Maailma kylässä (25. –26.5.2024)
  • Sideways (13. –16.6.2024)
  • Tuska Festival (28.6. –30.6.2024)
  • Odysseus Festival (19. –20.7.2024)
  • Helsinki Metal Festival (9. –10.8.2024)
  • Flow Festival (9. –11.8.2024)
  • We Love The 90’s Festival (25.–26.8.2017)
  • Helsingin juhlaviikot (15.8. –1.9.2024)

 

Konsertti

 

Lähteet

Flow Festival

Helsingin Uutiset

Suvilahti

Flow: musiikki

Flow: taide

Flow: esiintyjät

Flow: ohjelma

Flow: IDLES

Flow: RAYE

Fred Again ja PJ Harvey

Fred Again

PJ Harvey

The Smile

Pulp

IDLES

RAYE

Perhesunnuntai

Tiketti

Ticketmaster