Mitä tehdä Helsingissä kesällä? Yli 20 tekemisvinkkiä

Kesä on kaikille suomalaisille odotettu vuodenaika, jolloin pääsemme nauttimaan pitkistä päivistä, kauniista luonnosta ja ulkoilmasta. Suomen pääkaupunki Helsinki tarjoaa monia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä kaikenikäisille matkailijoille. Etsitkö tekemisvinkkejä Helsinkiin? Tässä artikkelissa jaamme yli 20 vinkkiä siihen, mitä tehdä Helsingissä kesällä.

0

Lue lisää VALOn kesästä

Löydä kaupungin parhaat rannat

Helsinki sijaitsee meren rannalla, joten kaupungissa on monia upeita rantoja, joissa voi nauttia kesäpäivistä. Esimerkiksi Hietaniemen uimaranta on suosittu paikka, jossa on hyvät mahdollisuudet uimiseen ja auringonottoon. Myös Lauttasaaren uimaranta ja Pihlajasaaren hiekkaranta ovat suosittuja paikkoja.

Käy Suomenlinnassa, Linnanmäellä ja Korkeasaaressa

Suomenlinna on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä, ja se on erityisen kaunis kesäaikaan. Saari on suosittu paikka piknikille, kävelyretkille ja pyöräilylle. Saarella on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia herkullista ruokaa merinäköalalla.

Linnanmäki on puolestaan Suomen suosituin huvipuisto ja suosituin yksittäinen matkakohde, joka on suosittu etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Huvipuisto tarjoaa monia erilaisia laitteita ja pelejä, joten siellä on helppo viettää koko päivä. Linnanmäen yhteydessä on myös Sea Life, joka on akvaario, jossa voi nähdä monia erilaisia meren eläviä.

Myös Korkeasaaren eläintarha on kesäisin erittäin suosittu matkakohde, jossa voi nähdä monia erilaisia eläimiä. Eläintarha sijaitsee Helsingin edustalla, mutta sinne pääsee helposti lautalla tai bussilla. Korkeasaari on suuri ja monipuolinen eläintarha, jossa on esimerkiksi jääkarhuja, tiikereitä, kirahveja ja apinoita.

Koe kaupungin kulttuuritarjonta

Helsingissä on paljon kulttuuritapahtumia kesällä, joten suunnittele vierailu kaupunkiin tarkkaan. Esimerkiksi Helsingin Juhlaviikot järjestetään elokuun lopussa, ja ne tarjoavat monia konsertteja, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia. Helsingin kesän avajaiset puolestaan järjestetään toukokuun lopussa, ja niissä on monia ilmaisia tapahtumia ja aktiviteetteja.

Käy ostoksilla

Helsingin keskusta on täynnä putiikkeja, tavarataloja ja markkinoita, joista voi löytää kaikkea kiinnostavaa. Suosittelemme käymään Aleksanterinkadulla, joka on yksi kaupungin suosituimmista ostoskaduista. Siellä on monia kansainvälisiä ketjuliikkeitä, mutta myös pieniä ja uniikkeja kauppoja. Tori ja Kauppatori ovat myös suosittuja paikkoja ostoksille, ja sieltä voi ostaa kaikkea tuoreesta kalasta käsitöihin.

Tutustu kaupungin puistoihin

Helsinki on tunnettu puistoistaan, ja kesällä niissä on erityisen mukavaa käydä. Esimerkiksi Keskuspuisto on yksi kaupungin suurimmista puistoista, ja siellä voi patikoida, pyöräillä tai vain nauttia kauniista luonnosta. Kaisaniemen puisto sijaitsee keskustan tuntumassa, ja siellä on monia kukkaistutuksia ja kauniita suihkulähteitä. Töölönlahti puolestaan on suosittu paikka kävelyretkille ja piknikille.

Tee veneretki saaristoon

Helsinki on kaunis kaupunki, ja paras tapa nähdä kaupungin kauneus on vesiltä käsin. Helsingin edustalta löytyvä saaristo on upea nähtävyys, ja veneily on yksi parhaimmista tavoista nähdä se. Kaupungissa on monia yrityksiä, jotka järjestävät veneilyretkiä saaristoon, ja voit valita erilaisia vaihtoehtoja aina puolen tunnin risteilystä koko päivän kestävään retkeen.

Suosittelemme kokeilemaan myös laivaristeilyä, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Risteilyjä järjestetään Ruotsin ja Viron lisäksi esimerkiksi Helsingin edustalla sijaitsevalle Suomenlinnan linnoitusalueelle, joka on suosittu vierailukohde.

Vieraile ulkoilmamuseossa

Seurasaaren ulkoilmamuseo on suosittu paikka, jossa voi tutustua Suomen historiaan ja perinteisiin. Museo sijaitsee kauniilla saarella, jonne pääsee helposti bussilla tai veneellä. Saarella on vanhoja taloja, joihin voi tutustua, ja kesäisin siellä järjestetään monia perinteisiä tapahtumia.

Tutustu ruokakulttuuriin

Helsinki on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, ja kaupungissa on paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Voit kokeilla perinteistä suomalaista ruokaa, kuten lohikeittoa tai lihapullia, tai maistella kansainvälisiä herkkuja. Suosittelemme käymään esimerkiksi Kalliossa, joka on tunnettu trendikkäistä ravintoloistaan ja baareistaan.

Koe yöelämä

Helsingin yöelämä on vilkasta, ja kaupungissa on paljon erilaisia baareja, klubeja ja yökerhoja. Suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi Kallion aluetta, joka on tunnettu rennosta tunnelmastaan ja monipuolisesta tarjonnastaan. Toinen suosittu alue on Punavuori, jossa on paljon trendikkäitä baareja ja ravintoloita.

Vieraile toreilla

Helsingin torit ovat suosittuja paikkoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita ja maistella perinteisiä suomalaisia herkkuja. Toreilla järjestetään myös monia tapahtumia, kuten konsertteja ja markkinoita. Suosittelemme käymään toreilla esimerkiksi aamiaisella tai lounaalla, sekä nauttimassa kauniista merinäköalasta.

Tutustu kaupungin historiaan

Helsingin keskusta on täynnä historiaa, ja kaupungissa on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Senaatintori, Tuomiokirkko ja Ateneumin taidemuseo. Voit myös käydä Kansallismuseossa, jossa voit tutustua Suomen historiaan ja kulttuuriin.

Koe saunakulttuuri

Suomessa sauna on tärkeä osa kulttuuria, ja Helsingissä on monia erilaisia saunoja, joissa voi kokea suomalaista saunakulttuuria. VALO Hotel & Workin kattoterassilla voit nauttia perinteikkäiden suomalaisten hirsisaunojen löylyistä ja ihailla Helsingin upeaa kaupunkimaisemaan lintuperspektiivistä.

Nauti kulttuurista

Helsingissä on monia kulttuuritapahtumia ja -kohteita, joista voi nauttia kesäisin.

Esimerkiksi Helsingin Juhlaviikot on suuri kulttuuritapahtuma, joka järjestetään elokuussa. Tapahtumaan kuuluu monia konsertteja, teatteriesityksiä ja muita esityksiä eri puolilla kaupunkia. Myös Kansallisooppera ja -baletti tarjoaa kesäisin monia esityksiä, ja Helsingin kaupunginorkesteri järjestää ulkoilmakonsertteja eri puolilla kaupunkia.

Näe Helsinki ilmasta käsin

Jos haluat nähdä kaupungin kauneuden vieläkin upeammassa valossa, voit kokeilla esimerkiksi helikopterilentoa tai maailmanpyörää. Helsingin yllä lentäessäsi voit ihailla hienoja kaupunkimaisemia sekä saaristoa.

Helikopterilentoja järjestävät useat eri yritykset, ja tällaiseen aktiviteettiin osallistuminen on varmasti ikimuistoinen elämys.

Maailmanpyörästä käsin Helsingin ihaileminen onnistuu puolestaan sekä Linnanmäen huvipuistossa että Kauppatorilla.

Nauti musiikkitapahtumista

Helsingissä järjestetään kesäisin monia erilaisia festivaaleja, joista voi nauttia musiikista, ruoasta ja juomasta. Esimerkiksi Flow Festival on suuri musiikkitapahtuma, joka järjestetään elokuussa. Tapahtumaan kuuluu monia erilaisia musiikkiesityksiä eri genreistä, mutta myös monia muita aktiviteetteja, kuten työpajoja, keskusteluja ja taidenäyttelyitä.

Muita suosittuja festivaaleja ovat esimerkiksi Tuska festival, joka on keskittynyt raskaan musiikin ystäville sekä Sideways-festivaali, joka keskittyy indie- ja vaihtoehtorockiin.

Vuokraa pyörä ja tutustu kaupunkiin

Helsinki on pyöräilijäystävällinen kaupunki, jossa on lukuisia pyöräteitä ja pyöränvuokrauspalveluita. Pyörän vuokraaminen on loistava tapa tutustua kaupunkiin ja sen ympäröiviin alueisiin omassa tahdissa. Voit ajella rantaa pitkin, vierailla puistoissa ja löytää piilotettuja aarteita eri kaupunginosista. Se on hauska ja ympäristöystävällinen tapa kokea Helsingin kauneus ja viehätys.

Käy Helsingin ulkopuolella

Vaikka Helsingissä on paljon nähtävää ja koettavaa, kannattaa myös käydä tutustumassa kaupungin ulkopuolella sijaitseviin kohteisiin. Esimerkiksi Nuuksion kansallispuisto on upea luontokohde, jossa voi patikoida, retkeillä ja nauttia luonnosta.

Porvoo on myös suosittu vierailukohde, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Porvoossa voi tutustua kauniiseen vanhaan kaupunkiin ja nauttia idyllisestä tunnelmasta.

Varaa kesän hotelliyöt VALOssa

VALO Hotel & Work on hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva hotelli, josta liikut helposti kesän parhaisiin rientoihin sekä omalla autolla että julkisilla kulkuvälineillä.

VALOsta löydät yhteensä 422 kotoisaa hotellihuonetta, upean wellness-alueen, josta löydät kaksi perinteikästä hirsisaunaa sekä Helsingin tyylikkäimmän kattoterassi, jossa pääset kesän aikana nauttimaan upeiden kaupunkimaisemien lisäksi myös livemusiikista.

Kesän hotellitarjoukset

mies-nauttii-työstä-keskuspuisto-valohotelwork

Vähän parempi työreissu VALOon!

Kesäinen workcation VALOssa

Kuka väittää, että työtä ja lomaa ei voi yhdistää? Vietä täydellinen työpäivä ja hotelliyö VALOssa! Käynnistä päivä juuri niinkuin sinulle sopii. Rentouttavat unet, herkullinen aamiainen, inspiroiva työympäristö & hirsisaunojen löylyt. Workcationiin sisältyy coworking-tilat, hirsisaunat, kuntosali ja hotelliyö! Tarvittaessa voit vaihtaa huoneesi päiväsaikaan työhuoneeksi pyytämällä vastaanotosta.

huone-läppäri-pysty-valohotelwork

KESÄN STAYCATION

Kesän rennoin hotellipaketti kaikilla herkulla!

Kesäillan valo, hirsisaunan löylyt ja pulahdus kylmäaltaaseen. Maittava illallinen Bistro ELOssa ja auringonlaskua ihastelemaan kattoterassille. Varaa kesän rennoin staycation VALO Hotel Helsingissä kesälomahintaan!

VALOon

KESÄN PERHEPAKETTI

Huoleton perheloma VALO Hotel & Work Helsingissä!

Anna meidän huolehtia saunasta, aktiviteeteista ja ruoasta, varaa nyt koko perheen huoleton hotelliloma VALO Hotel Helsingissä, lähellä keskustaa, luonnon äärellä. Lapset syövät ja majoittuvat maksutta kampanjaehtojen mukaisesti!

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet