Helsinki City Running Day

Terveisiä juoksukansalle ja liikkumisen ystäville!
Ajattelimme antaa hetken huomion muutama viikko sitten vietetylle Helsinki City Running Day –tapahtumalle. Avaamme hieman tarkemmin Helsinki City Running Day:ta ja kerromme myös siitä, millä tavoin me VALOlla tuemme meillä majoittuvien juoksijoiden sekä fyysistä, että psyykkistä kuntoa juoksutapahtumien ajan.

0

Terveisiä juoksukansalle ja liikkumisen ystäville!
Kevät on jo lopuillaan ja takanapäin on myös se aika vuodesta, kun Helsingin kadut olivat täynnä iloisten juoksijoiden jalanjälkiä.
-Helsinki City Running Day –tapahtumaa vietettiin nimittäin muutama viikko sitten.
Ajattelimme antaa hetken huomion kuitenkin vielä tälle upealle tapahtumalle. Tutustumme hieman tarkemmin Helsinki City Running Day-tapahtumaan ja kerromme myös siitä, millä tavoin me VALOlla tuemme meillä majoittuvien juoksijoiden sekä fyysistä, että psyykkistä kuntoa juoksutapahtumien ajan.

 

Mikä on Helsinki City Running Day?

Helsinki City Running Day on vuosittainen juoksutapahtuma, joka kokoaa tuhansia juoksijoita Helsingin kaduille.

Tämä Suomen suurin juoksutapahtuma järjestettiin tänä vuonna lauantaina 11.5.2024 Olympiastadionilla.

Helsinki City Running Day-tapahtumassa on tarjolla useita eripituisia juoksu- ja kävelymatkoja, jotta jokaiselle löytyisi sopiva matkavaihtoehto. Tämän vuoksi Helsinki City Running onkin loistava tilaisuus niin kokeneille juoksijoille kuin aloittelijoillekin, haastaa itsensä ja nauttia kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta liikunnan parissa.

 

Mikä on Helsinki City Running Day?

Missä Helsinki City Running-matkat juostaan?

Helsinki City Running Dayn reitit kulkevat läpi Helsingin kauniiden maisemien ja päätyvät jokainen Helsingin Olympiastadionille. Pidemmät matkat tarjoavat juoksijoille tasaista baanaa, puistoja, kantakaupunkia sekä merellisen Helsingin parhaita paloja.

Mikäli siis tarkoituksena on olla matkan varrella kannustamassa, on hyvä tutkailla jokaisen juoksumatkan reittiä erikseen. Jos taas prioriteettilistan kärjessä ovat maaliintulot, Olympiastadionin katsomosta löytyy varmasti jokaiselle tilaa.

 

Helsinki City Running Dayn juoksumatkat

Tapahtumassa järjestetään eri mittaisia ja eri tyylisiä juoksukilpailuja, kuten maratoni, puolimaraton ja 5 kilometrin juoksu. 5km:n matkan voi taittaa myös kävellen ja näiden lisäksi ohjelmassa on tarjolla myös lapsille suunnattu kilometrin mittainen Minimarathon.

Tutustumme nyt hieman tarkemmin matkavaihtoehtoihin sekä niiden reitteihin.

 

Minimarathon

Minimarathon on täydellinen tilaisuus pienemmille juoksun ystäville kokea Helsinki City Running Dayn tunnelma ihan kisaradalta käsin. 1 kilometrin mittainen matka tarjoaa mahdollisuuden osallistua juoksutapahtumaan rennolla otteella.

Minimarathonin 1km:n reitti kulkee Töölön pallokentältä kohti Olympiastadionia. Lapset voivat juosta joko yksin, tai aikuisen kanssa.

Ja mikä parasta: Olympiastadionin maalissa minimaratoonareita odottaa maaliherkut ja mitali!

 

5 km:n kävely

5 kilometrin kävely, Ice Power Helsinki City 5 Walk, on vuonna 2024 käyttöön otettu uutuusmatka, joka on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat osallistua tapahtumaan hieman rauhallisemmin ja nauttia Helsingin kauniista maisemista kävellen.

Kävelemälläkin pääsee hyvin Helsinki City Running Dayn fiilikseen, joten tunnelmia kannattaa lähteä haistelemaan matalalla kynnyksellä!

5:km:n kävely kulkee samaa reittiä kuin juoksukin, mutta kävelyyn kuluvaa aikaa ei kelloteta.

 

5 km:n juoksu

Viiden kilometrin juoksumatka, eli Ice Power Helsinki City 5, on täydellinen valinta niille, jotka haluavat kokea Helsinki City Running Dayn energisen ilmapiirin ja samalla haastaa itsensä lyhyemmällä matkalla. Se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin juoksijoille.

“Ice Power Helsinki City 5:n reittiä vuosimallia 2024 on hiottu viime vuodesta entistä selkeälinjaisemmaksi. Reitillä on tarjolla vauhdikkaita suoria ja 2,5 kilometrin kohdalta, Auroran sillan kupeesta, alkaa hulppea puolentoista kilometrin alamäkiosuus kohti Olympiastadionia. Reitti kulkee muun muassa läpi kauniin Alppipuiston ja kiertää Eläintarhan perinteikkään urheilukentän.”

 

Puolimaraton

Puolimaraton, eli Helsinki City Run, tarjoaa juoksijoilleen pidemmän haasteen ja mahdollisuuden kokea Helsingin nähtävyydet eri puolilta kaupunkia. Matka sopii niille, jotka haluavat testata kestävyyttään ja nauttia kaupungin tunnelmasta pidemmän matkan ajan.

Puolimaratonin pituus on tarkalleen ottaen 21,097 km.

“Helsinki City Run -puolimaratonin reitti tarjoaa juoksijoille merellisen Helsingin parhaat palat. Entistä nopeamman ja juostavamman reitin varrella on peräti viisi juomapistettä sekä useita kannustuspisteitä.”

 

Maraton

Saucony Helsinki City Marathon antaa juoksijoille mahdollisuuden kokea Helsingin kaupunki täysin uudella tavalla. Reitin varrella on tarjolla juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa sekä kantakaupunkia.

Maratonin, eli 42,195 km:n juokseminen on todellinen saavutus, joka vaatii rautaista kestävyyttä ja pitkää pinnaa.

Reitin varrella on yhteensä 11 huoltopistettä, geelipiste sekä monipuolinen maalihuolto.

 

Maratonin ja puolimaratonin yhdistelmä

Maratonin ja puolimaratonin yhdistelmämatka Helsinki City Double on loistava valinta niille, joille maraton on pelkkä suupala, sillä tämä haaste tarjoaa mahdollisuuden kokea molemmat matkat saman päivän aikana.

Tässä kilpailumuodossa osallistutaan siis sekä Helsinki City Marathonille että Helsinki City Run puolimaratonille samana päivänä. Juoksijat saavat siis tulokset sekä Helsinki City Double –sarjasta, että myös erikseen maratonilta ja puolimaratonilta.

Rapsakka 63,3 km:n juoksumatka ei todellakaan sovellu kaikille, mutta onnistuessaan moninkertaistaa varmasti onnistumisen tunteen.

 

Marathonviesti

Maratonviesti Saucony Helsinki City tarjoaa joukkueille mahdollisuuden juosta yhdessä tiiminä Helsinki City Running Dayn tunnelmallisissa puitteissa. Joukkuehenki ja tiimityö tekevät tästä matkasta varmasti unohtumattoman kokemuksen.

Tämän maratonviestin vaihtopaikat sijaitsevat 13,5 kilometrin kohdalla Meilahden puistossa, 21,6km:n kohdalla Oopperan kulmalla ja jälleen Meilahden puistossa, kun juoksua on kaiken kaikkiaan takana 34,6 km.

Olympiastadionin maalisuoran joukkue saa juosta halutessaan yhdessä!

 

Helsingin juoksutapahtumat kesällä 2024

Kesällä 2024 Helsingissä järjestetään monia innostavia juoksutapahtumia, jotka tarjoavat sekä paikallisille asukkaille että vierailijoille mahdollisuuden nauttia liikunnan riemusta kauniissa ympäristössä.

Helsinki City Running Day on tietysti yksi vuoden kohokohdista, mutta lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia teema- ja hyväntekeväisyysjuoksuja, jotka tuovat oman mausteensa kesän juoksukalenteriin.

Aiemmassa artikkelissamme kerrotaan laajemmin Helsingin ja Espoon kesän 2024 juoksutapahtumista. Poimin artikkelista muutamia alkukesän tapahtumia:

  • Helsinki Trail Run 15.6.2024
  • Helsinki Central Park Run 14.6.2024

Olipa sitten intohimoinen juoksija tai vasta-alkaja, Helsinki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia liikkua ja nauttia kaupungin tunnelmasta juosten. Juoksija.fi:n nettisivuilta löytyy kattava juoksukalenteri, josta voit eritellä hakusanalla paikkakuntakohtaiset juoksutapahtumat.

 

Helsinki City Run tulokset

Koska Helsinki City Running Dayssa on kyse juoksukilpailuista, tulokset ja eri matkojen voittajat tietysti kiinnostavat.

Helsinki City Run tulokset löytyvät vuosittain tapahtumajärjestäjän nettisivuilta. Vuoden 2024 tulokset näkyvät esimerkiksi täällä.

 

Majoitu VALOssa Helsinki City Running Dayn ajan

Helsinki herää keväisin henkiin juoksijoiden askelten tahdissa, kun maratoonarit, puolimaratoonarit ja kuntoilijat valtaavat kaupungin kadut. Myös Hotelli VALO valmistautuu tähän vuodenaikaan tukemaan juoksijoiden fyysisen sekä henkisen kunnon ylläpitoa!

Suomen suurin juoksutapahtuma Helsinki City Running Day kokoaa urheilijoita ympäri Suomea ja ulkomailtakin. Hotelli VALO ei jää kylmäksi sivustakatsojaksi, vaan se ottaa osaa tähän juhlaan tarjoamalla juoksijoille majoitusta, maittavia ruokia, virkistäviä juomia ja tietenkin rentouttavaa lepoa.

Joten kiristä kengännauhasi, vedä juoksutrikoot jalkaan ja liity mukaan tähän vuoden värikkäimpään juoksutapahtumaan Helsingissä! Hotelli VALO on täällä tukemassa jokaista askelta, olitpa sitten kokenut maratoonari tai vasta-alkaja, jolla on enemmän intoa kuin kilometrejä takana.

 

Juoksutapahtuma

 

Lähteet

Helsinki City Running Day

Helsinki City Running Dayn reitit

Minimarathon

Ice Power Helsinki City 5

Helsinki City Run

Saucony Helsinki City Marathon

Helsinki City Double

Saucony Helsinki City Marathonviesti

Juoksija.fi

Helsingin ja Espoon juoksutapahtumat 2024

Tulokset