Syötävä Helsinki –ruokaviikot 2024

Hei kaikki nälkäiset seikkailijat ja makujen mestarit!
Syötävä Helsinki-juhlaviikot kolkuttelevat nurkan takana, mikä tietää sitä, että vatsaan kannattaa alkaa jo varailemaan tilaa kesän herkuille.
Mutta ennen kuin kaivaudumme syvemmälle herkkujen ja makujen maailmaan, otetaan pikainen kurkistus siihen, mitä Syötävä Helsinki -ruokaviikot oikein pitävät sisällään!

0

Hei kaikki nälkäiset seikkailijat ja makujen mestarit!
Syötävä Helsinki-juhlaviikot kolkuttelevat nurkan takana, mikä tietää sitä, että vatsaan kannattaa alkaa jo varailemaan tilaa kesän herkuille. Helsingin katujen odotetaan pian täyttyvän herkullisista tuoksuista ja mauista, kun useat ravintolat tarjoavat oman panoksensa tähän makujen juhlaan.
Valmistaudu siis nauttimaan monipuolisista ruokaelämyksistä, yllättävistä makuyhdistelmistä ja tietenkin hyvästä seurasta.
Mutta ennen kuin kaivaudumme syvemmälle herkkujen ja makujen maailmaan, otetaan pikainen kurkistus siihen, mitä Syötävä Helsinki -ruokaviikot oikein pitävät sisällään!

 

Mitä tarkoittaa Syötävä Helsinki –ruokaviikot?

Syötävä Helsinki -ruokaviikot ovat ruokajuhla Helsingissä, joka kokoaa yhteen kaupungin parhaat ravintolat, kahvilat, ruokakaupat ja ruokakulttuurin ystävät.

Matkailulehti Parasta Suomessa kertoo Syötävä Helsinki –ruokaviikoista seuraavasti:

“Sekä matkailijoille että paikallisille asukkaille on koottu lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy mainioita maistiaisia niin fine diningin, burgereiden ja perinteisten herkkujen kuin uusien etnisten makujenkin ystäville. Myöskään juomakulttuurista ystäviä ei ole unohdettu.”

Syötävä Helsinki -ruokaviikot eivät vain tarjoa herkullisia makuelämyksiä, vaan myös juhlistavat kaupungin monimuotoista ruokakulttuuria ja tuovat yhteen ruoasta innostuneita ihmisiä eri puolilta maailmaa.

 

Ravintola Helsingissä

 

Milloin Syötävä Helsinki-ruokaviikkoja vietetään?

Syötävä Helsinki -ruokaviikot alkavat toukokuun loppupuolella ja jatkuvat aina kesäkuun puoleen väliin saakka.

Tarkalleen ottaen kesän 2024 Syötävä Helsinki –ruokaviikkoja vietetään 24.5.–16.6.2024.

Näiden kolmen viikon aikana on upea mahdollisuus päästä tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan niin ravintoloissa, kuin ruokamarkkinoilla ja katuruokakojuillakin.

 

Syötävä Helsinki-ruokaviikkojen historia

Syötävä Helsinki –ruokaviikkojen historiaa voidaan katsella kahdesta eri näkökulmasta. Itse tapahtumaa vietetään tänä vuonna 2024 ensimmäistä kertaa, joten jokainen osallistuja saa olla itse tekemässä omalta osaltaan myös historiaa.

Vaikka Syötävä Helsinki –ruokaviikkoja vietetäänkin nyt ensimmäistä kertaa, niiden juurien voidaan kuitenkin ajatella ulottuvan kauas menneisyyteen. Tämä ruokafestivaali sai ideansa Helsingin kukoistavasta ruokakulttuurista ja kaupungin vilkkaasta ravintolaelämästä, joka vuosi toisensa jälkeen heräilee tähän aikaan loppukeväästä taas kukoistukseensa, pitkien talviunien jälkeen.

Tänä vuonna Helsingin ruokakulttuuri on haluttu nostaa vielä erikseen jalustalle ja sen ympärille on muodostettu Syötävä Helsinki –ruokaviikot, ensimmäistä kertaa historiassa.

 

Kenelle Syötävä Helsinki –ruokaviikot on tarkoitettu?

Syötävä Helsinki –ruokaviikot ovat kuin ruokaseikkailun Disneyland kaikille, jotka rakastavat syömistä, juhlimista ja uusien makujen kokeilua! Olitpa sitten ruokahifistelijä, street food -sankari tai vaikka vain kaltaisemme tavallinen pulliainen, nämä viikot ovat juuri sinua varten!

Syötävä Helsinki -ruokaviikot ovat yksinkertaisesti loistava tilaisuus jokaiselle, joka haluaa ottaa rennosti ja unohtaa arjen kiireet hyvän ruoan äärellä. Nämä ruokaviikot tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin, maistella monipuolisia herkkuja ja osallistua erilaisiin ruoan ympärille muotoiltuihin tapahtumiin.

 

Kaksi pariskuntaa illallisella helsinkiläisessä ravintolassa

 

Miksi Syötävä Helsinki –ruokaviikot järjestetään?

Syötävä Helsinki -ruokaviikot eivät ole pelkkä sattumanvarainen herkkujen kokoontumisajo, vaan niillä on syvempi merkitys Helsingin ruokakulttuurille ja koko kaupungille. Avecmedia kiteyttää hyvin yhden merkittävimmän syyn Syötävä Helsinki-ruokaviikkojen järjestämiselle:

“Ruoka on tänä vuonna yksi Helsingin matkailun ja tapahtumallisuuden strategisista kärkiteemoista.”

Syötävä Helsinki -ruokaviikot tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden juhlistaa Helsingin monimuotoista ruokatarjontaa ja kulttuurillista rikkautta, kannustaen samalla ihmisiä tutustumaan uusiin makuihin ja ruokaelämyksiin. Ruokaviikot ovat myös tilaisuus tuoda esille paikallisia ruoantuottajia, ravintoloita ja kulttuuritapahtumia, jotka muuten saattaisivat jäädä huomaamatta.

Lisäksi Syötävä Helsinki -ruokaviikot tarjoavat mahdollisuuden yhteisöllisyyteen. Ruokaviikkojen toivotaan kokoavan ihmisiä yhteen nauttimaan hyvästä ruoasta ja tunnelmasta, sekä toistensa seurasta keskellä kaunista kesäistä Helsinkiä.

 

Mistä löytää Syötävä Helsinki –tapahtumat?

Syötävä Helsinki -tapahtumia löytyy ympäri kaupunkia, ja niitä on helppo löytää eri lähteistä.

Syötävä Helsinki -mainoksia voi löytyä tuttuun tapaan niin yritysten somekanavista, mainosjulisteista kuin paikallislehdistäkin. Kätevimpiä kanavia Syötävä Helsinki-tapahtumaan osallistuvien yritysten etsimiseen ovat kuitenkin tapahtumat.hel.fi (hakusanalla ”Helsingin ruokavuosi 2024”) tai hel.fi/syotavahelsinki -sivustot.

Kuten Helsingin kaupunki kirjoittaa, Syötävä Helsinki – tapahtumat kulkevat kätevästi mukana myös mobiilioppaassa.

“Oppaassa on myös ravintoloitsijoiden omia ravintolasuosituksia sekä vinkkejä ravintolaelämyksiin esimerkiksi Kalliossa tai Suomenlinnassa.”

Syötävä Helsinki –oppaan voit ladata täältä. Oppaasta löytyy kaikki Syötävä Helsinki -tapahtumat kartalla.

 

VALO Hotelli -Täydellinen tukikohta Syötävä Helsinki -tapahtumiin

Miksi VALO Hotellia kannattaa hyödyntää Syötävä Helsinki -ruokaviikkojen aikana? Hotellimme ravintola on jo itsessään kokeilemisen arvoinen kokemus. Ravintolassamme tarjoillaan upeaa lähiruokaa, joka kutsuu vieraat nauttimaan erilaisista makuelämyksistä ennen ja jälkeen kaupungin ruokakierroksen. Voidaankin oikeastaan kiteyttää niin, että Syötävä Helsinki -makumatka alkaa VALOsta.

VALOn nurkilta on myös kätevät kulkuyhteydet ympäri Helsinkiä. Ei siis huolta siitä, miten pääset hotellista kohti seuraavaa herkkupaikkaa!

Ja vaikka herkuttelu ja ruokien maistelu niin mukavaa onkin, jokainen kaipaa välillä myös lepoa. Mikä olisikaan parempi tapa rentoutua Syötävä Helsinki -ruokapäivien lomassa, kuin itsensä hemmottelu ja loikoilu VALOn mukavissa huoneissa.

VALO Hotelli tarjoaa siis täydellisen tukikohdan Syötävä Helsinki -ruokaviikkojen viettämiseen, joten varaathan huoneesi ajoissa!

VALO Hotelli Helsinki Ravintola Lounge bar SUO

 

Yhteenveto

Helsingin kesä saa herkullisen kruununsa, kun Syötävä Helsinki -ruokaviikot valtaavat kaupungin kadut. Syötävä Helsinki -tapahtumia voi löytää ympäri kaupunkia.

Syötävä Helsinki -ruokaviikot juhlistavat kaupungin ruokakulttuurin rikkautta sekä nostavat esiin paikallisia ruokatuottajia ja ravintoloita. Tapahtuman avulla halutaan antaa arvostusta Helsingin ruokakulttuurin monipuolisuudelle, sekä rohkaista niin kaupunkilaisia kuin vierailijoitakin tutustumaan lähiruokaan ja paikallisiin makuihin.

Syötävä Helsinki -ruokaviikot ovat unohtumaton kokemus kaikille ruoasta innostuneille, joten ota suunta kohti Syötävää Helsinkiä ja anna makujen viedä mukanaan!

 

Lähteet

Parasta Suomessa

Avecmedia

Tapahtumat.hel.fi

Hel.fi/syotavahelsinki

Helsingin kaupunki

Syötävä Helsinki -opas

Hemmotteluloma

Hotellivaraus