Perheloma Helsingissä – mitä kaikkea tehdä pääkaupungissa lasten kanssa?

Suomen pääkaupunki Helsinki on erinomainen kohde lapsiperheille, jotka haluavat yhdistää kaupunkiloman ja lapsiystävälliset aktiviteetit. Helsinki on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, hauskoja aktiviteetteja ja hyviä ravintoloita koko perheelle. Tässä artikkelissa tarkastellaan joitakin parhaita tapoja viettää perhelomaa Helsingissä.

0

Suomenlinna

Suomenlinna on yksi Helsingin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se on merilinnoitus, joka rakennettiin 1700-luvulla ja on tänä päivänä Unescon maailmanperintökohde. Saareen pääsee lautalla, ja se on täydellinen paikka vierailla lapsiperheen kanssa.

Suomenlinnassa on paljon nähtävää; alueella on museoita, ravintoloita, leikkipaikkoja ja paljon tilaa juosta ja leikkiä ulkona. Suomenlinna on erityisen kaunis keväällä ja kesällä, kun kukat ovat kukassa ja meri kimmeltää auringonpaisteessa.

Linnanmäki

Linnanmäki on ehdottomasti koko Suomen tunnetuin huvipuisto. Se on avoinna yleensä huhti-toukokuusta syys-lokakuuhun ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja lapsille ja aikuisille.

Huvipuistossa on useita huvilaitteita, kuten vuoristorata, laitteita, joissa voi lentää, sekä perinteisiä karuselleja ja pelejä. Linnanmäellä on myös useita ravintoloita ja kioskeja, joissa voi ostaa herkullisia välipaloja ja virvokkeita.

Seurasaari

Seurasaari on saari Helsingin edustalla, joka on erinomainen paikka viettää aikaa luonnossa. Saari on erityisen kaunis syksyllä, kun lehdet muuttuvat väriloistoon.

Seurasaari on myös hyvä paikka tutustua suomalaiseen perinteeseen ja historiaan, sillä saarella on ulkoilmamuseo, joka esittelee vanhoja suomalaisia rakennuksia ja elämäntapoja. Saarella on myös paljon tilaa juosta ja leikkiä, ja lapsilla on mahdollisuus tavata eläimiä, kuten lampaita ja vuohia.

Kauppatori

Helsingin Kauppatori on vilkas tori, jossa myydään erilaisia elintarvikkeita ja käsitöitä. Tori on erityisen vilkas kesäisin, kun paikalle saapuvat paitsi paikalliset, myös turistit eri puolilta maailmaa.

Kauppatorin ympäristössä on myös täynnä ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella perinteisiä suomalaisia ruokia ja nauttia upeasta merinäköalasta. Kauppatorilta lähtee myös risteilyjä Helsingin edustalla sijaitseville saarille, kuten Suomenlinnaan ja Korkeasaareen.

Korkeasaari

Korkeasaari on eläintarha, joka sijaitsee omalla saarellaan Helsingin edustalla. Eläintarhassa on yli 150 eläinlajia, kuten norsuja, tiikereitä, gorilloja ja pingviinejä.

Korkeasaari on erinomainen paikka vierailla lapsiperheen kanssa, ja se tarjoaa opettavaisen ja viihdyttävän kokemuksen kaikenikäisille. Eläintarhassa on myös ravintoloita ja kioskeja, joissa voi ostaa välipaloja ja juomia.

Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka on interaktiivinen tiedemuseo, joka sijaitsee Vantaalla, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Heureka tarjoaa kävijöilleen monipuolisia aktiviteetteja ja näyttelyitä, joissa voi tutustua tiedemaailmaan ja oppia uutta.

Tiedekeskus on suunniteltu erityisesti lapsille ja nuorille, mutta se tarjoaa myös paljon mielenkiintoista nähtävää aikuisille. Heurekassa on myös ravintola, jossa voi nauttia herkullisia välipaloja ja lounaita.

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on erinomainen paikka tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa, ja se tarjoaa monipuolisia näyttelyitä, joissa voi tutustua muun muassa vanhoihin valokuviin, esineisiin ja arkkitehtuuriin.

Museo on avoinna ympäri vuoden, ja se on ilmainen kaikille kävijöille.

Ravintolat ja kahvilat

Helsinki on täynnä hyviä ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta. Kaupungissa on tarjolla kaikkea perinteisestä suomalaisesta ruoasta kansainvälisiin makuelämyksiin.

Monet ravintolat ovat myös erityisen lapsiystävällisiä, ja niissä on tarjolla erilaisia menuvaihtoehtoja lapsille. Helsingin kahvilat ovat myös erinomainen paikka istahtaa hetkeksi ja nauttia kuppi kahvia ja leivonnaisia.

Yhteenveto

Helsinki on erinomainen kohde lapsiperheille, ja kaupungissa on tarjolla monia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat kaikenikäisille. Suositeltavia kohteita ovat esimerkiksi Linnanmäen huvipuisto, Korkeasaaren eläintarha, Tiedekeskus Heureka, Helsingin kaupunginmuseo ja lukuisat ravintolat ja kahvilat. Helsingin kätevä sijainti tekee siitä myös ihanteellisen tukikohdan pohjoismaiselle lomamatkalle.

Perheloma Helsingissä voi olla unohtumaton kokemus, joka tarjoaa koko perheelle hauskoja ja opettavaisia elämyksiä. Kun suunnittelet perhelomaa Helsinkiin, varmista, että valitset aktiviteetit ja nähtävyydet, jotka sopivat perheesi ikäryhmälle ja mieltymyksille. Tutustu myös lähialueisiin ja löydä lisää kohteita, jotka sopivat perheen tarpeisiin. Helsinki ja sen ympäristö ovat täynnä mahdollisuuksia perheloman onnistumiseen.

Varaa hotelliyöt VALOssa

VALO Hotel & Work on hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva hotelli, josta liikut helposti moniin lapsiperheille soveltuviin kohteisiin sekä omalla autolla että julkisilla kulkuvälineillä.

VALOsta löydät lisäksi perheen pienemmillekin soveltuvat hotellihuoneet, upean wellness-alueen sekä koulujen lomien aikaan myös hyvin varustellun lasten leikkihuoneen. Lomakausina löydät meiltä lisäksi yleensä etenkin lapsiperheille suunniteltuja hotellipaketteja ja -kampanjoita.

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet

Jutun pääkuva: Julia Kivelä | Visit Finlandin mediapankki