VALOn perinteisissä hirsisaunoissa nautitaan suomalaisesta mökkitunnelmasta

VALOn perinteiset hirsisaunat on veistänyt pielavetinen hirsirakentaja Jaakko Holma. Saunat sijaitsevat VALOn katolla.

Jokainen VALOn wellness-alueella vieraillut muistaa VALOn tunnelmalliset hirsisaunat. Perinteisissä hirsisaunoissa rentoudutaan työkiireiltä, tutustutaan uusiin ihmisiin ja nautitaan Helsingin maisemista. Saunojen ikkunoista avautuu näkymät Ruskeasuon siirtolapuutarhaan ja Pikku-Huopalahden suuntaan aina merelle asti.

Hirsisaunat on veistänyt pielavetinen hirsirakentaja Jaakko Holma. Saunan hirret ovat suomalaista kuusta, jotka Jaakko on kaatanut omasta takametsästään.

”Lyhyesti mitä tapahtuu kun tehdään tällainen hirsisauna, niin alussa kun kaadetaan puut, ne katkaistaan sopivaksi. Sit ne pitää heti sahata, ettei niihin iske toukka. Sen jälkeen niitä kuivataan muutama vuosi, että ne ovat hakeneet muotonsa”, kertoo Jaakko.

”Kun rakennuksen piirustukset ovat valmiita, niin ruvetaan miettimään mihin mikäkin puu sopisi, koska kaikki puut ovat eri mallisia.”

Saunat on kuljetettu Pielavedeltä Helsinkiin ja nostettu VALOn katolle. Siellä saunat kasattiin oikeaan muotoonsa. Hirsisaunat sijaitsevat VALO Hotel & Workin katolla wellness-alueella. Saunojen rakentamisen yhteydessä Jaakko on veistänyt saunojen seinille runoja, joita hänellä on tullut mieleen projektin aikana.

”Semmonen mua inspiroi, kun pääsi nämä hirsisaunat tekemään, että kun täällä liikkuu paljon ihmisiä, joilla on ehkä vähän kiirettä ja he ovat olleet paljon näyttöpäätteen edessä. Kun he pääsevät tuonne saunaan ja alkaa kiuas suhisemaan, niin voi kuvitella miten hyvältä se tuntuu monesta. Tuonne lauteille jää paljon migreeniä ja se on minusta hienoa!”, pohtii Jaakko.

Katso video hirsisaunoista ja Jaakko Holman haastattelu
  • Joel Hirviniemi

  • Marketing Manager