Stadi Cup 2024

Terveisiä kaikille iloisen jalkapallotunnelman ystäville! On taas se aika vuodesta, kun nurmikentillä vilisee innokkaita pelaajia, ja katsojien huudot kaikuvat korkealla – kyllä, Stadi Cup 2024 on täällä taas!

Stadi Cup on jokavuotinen jalkapalloturnaus, joka on suunnattu tytöille ja naisille. Tämä on se hetki, kun tytöt ja naiset pääsevät näyttämään taitonsa ja haastamaan itsensä ja toisensa tiukissa otteluissa.

0

Terveisiä kaikille iloisen jalkapallotunnelman ystäville! On taas se aika vuodesta, kun nurmikentillä vilisee innokkaita pelaajia, ja katsojien huudot kaikuvat korkealla – kyllä, Stadi Cup 2024 on täällä taas!
Stadi Cup on vuosittainen jalkapalloturnaus, joka kokoaa yhteen nuoria pelaajia sekä eri puolilta Suomea, että myös ulkomailta.
Stadi Cup on jokavuotinen jalkapalloturnaus, joka on suunnattu tytöille ja naisille. Tämä on se hetki, kun tytöt ja naiset pääsevät näyttämään taitonsa ja haastamaan itsensä ja toisensa tiukissa otteluissa.
Tutustumme tässä artikkelissa nyt tarkemmin Stadi Cupiin, sekä sen ohjelmaan ja ilmoittautumiseen liittyviin tekijöihin.

 

Mikä on Stadi Cup?

Stadi Cup on Helsingissä järjestettävä vuosittainen jalkapalloturnaus, joka on suunnattu erityisesti tyttöjen junioripelaajille sekä naisille. Se on jopa maailman suurin ja merkittävin naisten ja tyttöjen jalkapalloturnaus, joka kokoaa yhteen tuhansia pelaajia eri ikäluokista ja seuroista.

Stadi Cup tarjoaa tytöille ja naisille mahdollisuuden kilpailla jalkapallon parissa, kehittää omia taitojaan ja ennen kaikkea nauttia lajin ilosta yhdessä muiden samanhenkisten pelaajien kanssa. Turnaus on jaettu eri ikäluokkiin ja sarjoihin, jotta jokainen pelaaja voi löytää itselleen sopivan tasoisia ja ikäisiään vastaavia otteluita.

Kesällä 2023 Stadi Cupiin ilmoittautui ennätysmäärä pelaajia, ja joukkueita oli yhteensä 460.

 

Mistä Stadi Cup juontaa juurensa?

Stadi Cupin juuret juontavat lähes 40 vuoden taakse vuoteen 1985. Stadi Cupin alkuperäinen idea oli tarjota tytöille yhtäläinen mahdollisuus kokoontua yhteen pelaamaan ja nauttimaan jalkapallosta, kuin pojillekin. Jalkapalloa pidettiin silloin vielä harvinaisena harrastuksena tyttöjen keskuudessa.

Stadi Cup kirjoittaa turnauksen perustamisajoista näin:

“Stadi Cupin perustaminen oli tärkeä osa tyttöjen jalkapallon kehittämistä 80 – luvulla. Palloliitossa toimi silloin erillinen naisvaliokunta, jonka tavoitteena oli kehittää naisten jalkapalloa ja tähän aikaa etenkin tyttöjen pelaamista.”

Tytöille haluttiin siis järjestää oma valtakunnallinen turnaus, jolla pyrittiin kehittämään tyttöjen jalkapallotoimintaa. Stadi Cup järjestettiin aluksi pääasiassa pienimuotoisena tapahtumana, mutta sen suosio kasvoi kuitenkin nopeasti vuosi vuodelta.

Stadi Cupin historiasta voit lukea lisää täältä.

 

Missä Stadi Cup pelataan?

Stadi Cupin ottelut pelataan useilla eri kentillä ympäri Helsingin kaupunkia. Turnauksen järjestäjät valitsevat pelipaikat huolellisesti varmistaakseen pelaajien ja katsojien turvallisuuden sekä hyvät peliolosuhteet.

Kesän 2024 Stadi Cup -kentät ovat Käpylän, Talin, Pirkkolan ja Kontulan liikuntapuistot, sekä Töölön pallokentät. Nämä paikat tarjoavat laadukkaat pelikentät ja muut tarvittavat tilat turnauksen sujuvalle toteutukselle.

Stadi Cupin virallisilla verkkosivuilla kerrotaan, että otteluohjelman julkaisun yhteydessä tiedotetaan myös siitä, missä joukkueet pelinsä pelaavat.

 

Milloin on Stadi Cup?

Stadi Cupin tarkka ajankohta vaihtelee vuosittain, mutta turnaus on perinteisesti pidetty kesäkuun ensimmäisten viikkojen aikana.

Vuonna 2024 Stadi Cup järjestetään ke–su 5.-9.6. Suurin osa turnauksen ensimmäisistä otteluista pelataan torstaina 6.6.

Stadi Cupin 2024 otteluohjelman löydät täältä.

 

Miten Stadi Cupiin ilmoittaudutaan?

Stadi Cupiin ilmoittautuminen tapahtuu yleensä joukkueiden tai seurojen kautta. Tässä yleinen ilmoittautumisprosessi:

Seura tai joukkue, joka haluaa osallistua Stadi Cupiin, valitsee joukkueet ja ikäluokat, jotka osallistuvat turnaukseen. Valmentajat ja joukkueenjohtajat voivat ottaa yhteyttä turnauksen järjestäjiin saadakseen lisätietoja ja varmistaakseen osallistumisen.

Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueenjohtajat täyttävät ilmoittautumislomakkeen, joka sisältää tiedot joukkueesta, pelaajista ja valmentajista.

Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueet saattavat joutua maksamaan osallistumismaksun, joka kattaa turnaukseen liittyvät kulut, kuten kenttävuokrat ja tuomaripalkkiot.

Kun ilmoittautuminen on vastaanotettu ja osallistumismaksu maksettu, joukkue saa vahvistuksen osallistumisestaan sekä lisätietoja turnaukseen liittyen.

Vuoden 2024 turnaukseen ei voi enää ilmoittautua, mutta ilmoittautuneet joukkueet näkyvät täällä.

 

Voiko Stadi Cup-pelejä ja tuloksia seurata?

Kyllä, Stadi Cupin pelejä ja tuloksia voi seurata helposti jopa reaaliajassa. Kuten Helsinki Cup –artikkelissa kirjoitetaan, urheiluhan on parasta paikan päällä.

“Pääset virittäytymään turnausfiilikseen helpoiten kentän laidalla omaa suosikkijoukkuettasi kannustaen. Otteluiden katsomisesta tekee äärimmäisen mielenkiintoisen se, että siellä pelaa useita nuoria talentteja ja kenties nousevia kansallissankareitammekin.”

Jos paikanpäälle pääseminen oi kuitenkaan onnistu, nykypäivänä tulosten seuraaminen on helppoa myös internetin välityksellä. Aiempina vuosina tulokset ovat päivittyneet esimerkiksi Palloliiton tulospalveluun.

Tämä mahdollistaa, että pelaajat, vanhemmat ja muutkin seuraajat pysyvät helposti ajan tasalla Stadi Cupin tapahtumista.

 

Miksi Stadi Cup on niin suosittu?

Stadi Cup on suosittu monista syistä. Ensinnäkin se tarjoaa junioripelaajille ainutlaatuisen tilaisuuden kilpailla ja kehittyä jalkapallossa ystävällisessä ilmapiirissä. Se tarjoaa tytöille mahdollisuuden oppia uusia taitoja, luoda ystävyyssuhteita ja kokea jalkapallon iloa täysillä. Lisäksi turnaus edistää yhteisöllisyyttä ja kannustaa tyttöjä ja naisia harrastamaan jalkapalloa ja urheilua.

Stadi Cupin suosio perustuu myös sen hyvin järjestettyyn infrastruktuuriin sekä kattavaan otteluohjelmaan.

Tapahtuman monipuolinen oheisohjelma sekä lämminhenkinen tunnelma tekevät siitä unohtumattoman kokemuksen pelaajille, vanhemmille ja katsojille.

Kaiken kaikkiaan Stadi Cup on vuosittain odotettu tapahtuma, joka innostaa ja yhdistää jalkapalloperhettä ympäri Suomen.

 

Kannattaako lähteä koko perheellä seuraamaan Stadi Cupia?

Ehdottomasti kannattaa! Emme voi tietystikään unohtaa vanhempien ja kannustajien roolia, joiden tehtävänään on pitää yllä tunnelmaa, kannustaa äänekkäästi ja tietysti nauttia kaikista herkuista ja virvokkeista, joita Stadi Cupin kisakylä tarjoaa.

Turnaus ei ole pelkkää pelaamista varten – se on myös sosiaalinen tapahtuma, joka kerää yhteen pelaajien perheet, valmentajat ja kannattajat. Stadi Cupin kisakylässä on tarjolla monipuolista oheisohjelmaa, ruokaa ja juomaa sekä tietenkin futistunnelmaa.

Ja mikäpä olisikaan parempi paikka lepuuttaa jalkoja ja ladata akkuja pelien välissä, kuin VALO Hotelli? Sijainti aivan tapahtuman ytimessä tekee siitä täydellisen tukikohdan kaikille Stadi Cupin seuraajille. Joten varatkaa majoitus, ottakaa jalkapallofani-moodi päälle ja valmistautukaa nauttimaan jalkapallosta, hyvästä seurasta ja tietenkin Hotelli VALOn ainutlaatuisesta vieraanvaraisuudesta!

 

VALOon

 

Lähteet

Stadi Cup

Stadi Cup: Historia

Stadicup2024

Stadi Cup: Otteluohjelma

Stadi Cupiin ilmoittautuminen

Hotelli VALO

Helsinki Cup