Helsinki Cup 2024

Kesä on taas täällä, ja se tarkoittaa tietysti yhtä tärkeää asiaa Helsingissä: Helsinki Cup, vuosimallia 2024 on starttailemassa!

Valmistaudu siis kokemaan jalkapallon riemu Helsingin sydämessä. Olitpa sitten pelaaja tai kannattaja, et tarvitse mukaasi juuri muuta, kuin joukkueesi peliasun, nappikset tai lenkkarit, vesipullon sekä aurinkorasvatuubin.

0

Mikä on Helsinki Cup?

Helsinki Cup on vuosittainen nuorten jalkapalloturnaus, joka järjestetään Helsingissä.
Jalkapallon Helsinki Cup on yksi Euroopan suurimmista ja arvostetuimmista nuorten jalkapalloturnauksista, joka kerää vuosittain tuhansia innokkaita nuoria pelaajia eri puolilta maailmaa kilpailemaan ja nauttimaan futiksen ilosta.
Turnauksen tavoitteena on edistää urheilua, ystävyyttä ja kulttuurivaihtoa, tarjoten samalla unohtumattomia kokemuksia niin pelaajille kuin katsojillekin.
Tämän vuoden Hesa Cup lupaa olla jälleen entistäkin suurempi ja parempi tapahtuma– täynnä intoa, taitoa ja tietenkin vähän jännitystäkin

 

Mikä on Helsinki Cup?

 

Milloin on Helsinki Cup vuonna 2024?

Helsinki Cup 2024 järjestetään heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Turnaus alkaa tarkemmin ottaen 8. heinäkuuta, mutta turnauskulkue ja viralliset avajaiset pidetään 9.7.2024.
8.–13.7. välisenä aikana pelattujen ottelujen lisäksi luvassa on muutakin ohjelmaa, tapahtumia ja hauskanpitoa.

 

Kuka Helsinki Cupin järjestää?

Helsinki Cupin järjestää voittoa urheilujärjestö Helsinki Cup ry. Tämä on vastuussa turnauksen suunnittelusta, organisoimisesta ja toteuttamisesta.
Helsinki Cup ry tekee tiivistä yhteistyötä niin kaupungin kuin yhteistyökumppaneidensakin kanssa. Turnausta on ollut tukemassa mm. Intersport, Craft, Helsingin kaupunki, Pingviini, Korkeasaari ja OMO.
Helsinki Cup Oy:n omistajaseuroja ovat HJK ja FC Honka.

 

Missä Hesa Cup pelataan?

Hesa Cup 2024 –ottelut pelataan usealla eri kentällä Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.
Yksi suosituimmista pelipaikoista on perinteinen Töölön jalkapallostadion, joka kuhisee elämää ja intoa turnauksen aikana.
Kaikki Helsinki Cupin ottelut pelataan laadukkailla ja hyvin hoidetuilla luonnonnurmi- tai tekonurmikentillä.
Helsinki Cup tiedottaa kesän 2024 kentistä tarkemmin lähempänä turnausta:
“Helsinki Cupin 2024 kenttäalueet ja -määrät vahvistuvat lähempänä kevättä, kun tiedämme kenttien remonttitarpeet.”

 

Missä Hesa Cup pelataan?

 

 

Miten Helsinki Cupiin ilmoittaudutaan?

Helsinki Cupiin ilmoittaudutaan Helsinki Cupin nettisivujen kautta. 7-10-vuotiaat voivat ilmoittautua suoraan turnaussivustolta, mutta sitä vanhemmat joukkueet voivat ilmoittautua Palloliiton Tasosta joukkueen yhteyshenkilön tunnuksilla tai seuran kautta.

Kesän 2024 Helsinki Cupiin ilmoittautuminen on avautunut jo syyskuussa 2023 (15.9.2023) ja päättynyt 30.4.2024. Myös haku varasijojen kautta on umpeutunut, sillä 3.5.2024 on täytynyt vahvistaa turnauspaikka.

Helsinki cupiin 2024 ilmoittautuneet joukkueet löytyvät täältä.

Kesän 2025 Hesa Cup –ilmoittautuminen avautuu kuitenkin taas kesän jälkeen, joten nyt olisi oiva aika alkaa jo pikkuhiljaa kasailemaan joukkuetta ympärille myös ensi kesän turnausta ajatellen!

 

Kuinka monta sarjaa Helsinki Cupissa on?

Helsinki Cupissa on useita eri sarjoja eri ikäryhmille ja taitotasoille. Tämä monipuolinen sarjavalikoima varmistaa, että jokainen pelaaja pääsee pelaamaan oman tasoista peliä ja saa nauttia osallistumisesta Helsinki Cupiin.

Tyttöjen sarjoja on kolme:

  • G7-G9
  • G10-G13
  • G14-G18

Poikien sarjoja ovat:

  • B7-B9
  • B10-B13 8v8 & B10H-B15H 8v8
  • B13-B17 11v11 & B14H-15H 11v11

 

Helsinki Cup sarjat

 

Miten seurata Helsinki Cup-tuloksia?

Kuten me kaikki tiedetään, urheiluhan on parasta paikan päällä. Pääset virittäytymään Hesa Cup fiilikseen helpoiten kentän laidalla omaa suosikkijoukkuettasi kannustaen. Helsinki Cup –otteluiden katsomisesta tekee äärimmäisen mielenkiintoisen se, että siellä pelaa useita nuoria talentteja ja kenties nousevia kansallissankareitammekin.

Helsinki Cup -tulosten seuraaminen on kuitenkin mahdollista myös etänä, sillä pysyt ajan tasalla kaikesta tapahtuvasta kätevästi netin välityksellä. Helsinki Cupin verkkosivustolla ja applikaatiossa päivitetään tuloksia ja otteluohjelmia reaaliajassa, joten voit vilkaista niitä missä ja milloin tahansa. Lisäksi Helsinki Cupin virallisissa somekanavissa, kuten Instagramissa, jaetaan tuoreita kuvia ja tunnelmia suoraan kentiltä.

Jos et pääse paikan päälle, voit siis silti tuntea itsesi osaksi tapahtumaa!

 

Mitä ohjelmaa Helsinki Cup tarjoaa?

Helsinki Cup –tapahtumassa tärkeimmässä keskiössä on tietysti jalkapalloturnaus, mutta sen lisäksi on tarjolla muutakin ohjelmaa.

Turnauksen toisena päivänä järjestetään perinteinen turnauskulkue ja avajaiset.

Keskiviikkona ohjelmassa on Käpylän Urheilupuistossa järjestettävät Helsinki Cup festarit. Esiintyjät vahvistuvat lähempänä turnausta, mutta turnausinfossa esitellään festareita seuraavasti:

“Festareilla on ollut tyypillisesti sen hetkisiä nuorten suosimia artisteja. Festariväelle ovet aukeavat 18:30 ja festarit päättyvät noin 21:30.”

Koska kyseessä on kuitenkin jalkapalloturnaus, yksi merkittävimmistä päivistä on kokonaisuuden kannalta 13.7, jolloin pelataan Helsinki Cup A-finaalit ja ratkotaan turnauksen voittajat.

 

Missä majoittua Helsinki Cupin aikana?

Kuten hyvin tiedämme, lepo ja rentoutuminen ovat äärimmäisen tärkeä osa urheilusuorituksesta palautumista. Tietysti tiedetään, että futaajat pinkovat yhden pelin aikana kilometrejä pallon perässä, mutta eivät kannattajatkaan helpolla pääse: jännityksen aiheuttama sykkeen seilaaminen, äänen käheäksi huutaminen, riemusta hyppiminen ja toisaalta taas hiusten repiminen vaativat kaikki veronsa.

VALO tarjoaa täydellisen vastapainon Helsinki Cup-tohinoiden keskelle. VALOn viihtyisät ja modernit huoneet, maittavat ravintolapalvelut, palauttava kuntosali, rentouttavat Wellness-palvelut sekä loistava sijainti kätevän kulkuyhteyden päässä turnauskentiltä, tekee VALOsta täydellisen majoitusvaihtoehdon Hesa Cup –ajalle.

Olipa kyseessä sitten pelaaja, valmentaja tai kannustusjoukko, VALO Hotelli tarjoaa täydellisen tukikohdan unohtumattomaan Helsinki Cup -kokemukseen.

 

Missä majoittua?

 

 

Katsojan Helsinki Cup -kokemus

Helsinki Cup tarjoaa loistavan tilaisuuden viettää kesäpäivää ulkona ja mahdollistaa nuorten urheilun tukemisen. Se tarjoaa katsojille unohtumattomia futishetkiä, sykähdyttäviä elämyksiä ja nuorten futistaitureiden taidonnäytteitä. Nuorten peli-ilo ja jännitys on näissä peleissä lähes käsinkosketeltavaa.

Tule siis mukaan luomaan unohtumaton jalkapallofiilis ja kannustamaan tulevaisuuden tähtiä Helsinki Cupin katsomoihin!

 

Lähteet

My Helsinki

HJK

Honka

Helsinki Cup: Kentät

Helsinki Cup: Ilmoittautuminen

Helsinki Cup: Ilmoittautuneet

Helsinki Cup: Turnausinfo

Palloliiton Taso

VALO:Wellness

VALO: Ravintola

VALO: Huoneet

Helsinki Cup -app