COLDPLAY SUOMEEN! – Coldplayn konsertti Helsingissä kesällä 2024

0

Kesän lämpö saa meidät suomalaiset heräämään eloon pitkien talviunien jälkeen vuosi toisensa jälkeen. Tämän vuoden kesässä tulee kuitenkin olemaan jotain erityistä, joka saa sydämet sykkimään vieläkin kovempaa. Kyllä vain, Coldplay tekee odotetun saapumisen Suomeen!

Jos et ole vielä kuullut huutoja ja riemunkiljahduksia tuulen mukana, tässä se tulee: Helsingin kesästä tulee yksi unohtumattomimmista, kun Coldplay valloittaa Olympiastadionin lavan.

Mutta mikä tekee tästä konsertista niin erityisen? No ensinnäkin se, että Coldplayn musiikki on sulautunut osaksi monen meidän elämäämme – se on soinut läpi iloisten hetkien ja lohduttanut surun keskellä. Ja nyt, kun bändi saapuu Suomeen, voimme kokea sen kaiken henkilökohtaisesti livenä.

 

Coldplay tour 2024

Coldplayn vuoden 2024 kiertue on musiikillinen matka, joka yhdistää fanit ympäri maailmaa.

Coldplayn kappaleet tuovat mukanaan muistoja menneisyydestä ja lupauksia tulevaisuudesta. Konserteissa odotetaan kuulevan niin tuttuja hittibiisejä kuin myös uusiakin kappaleita.

Tämä supersuosittu bändi valmistautuu valloittamaan stadionit ja areenat ympäri maailmaa, tarjoten unohtumattomia kokemuksia ja henkeäsalpaavia esityksiä kuulijoilleen.

Valmistaudu siis laulamaan ja tanssimaan mukana, ja ehkä jopa nielemään muutamia kyyneleitä, kun Coldplay valaisee ainutlaatuisella konsertillaan Helsingin illan. Tämä konsertti ei ole vain tapahtuma kesän kalenterissa – se tarjoaa myös suuria tunteita, jotka sykähdyttävät sielua ja yhdistää ihmiset toisiinsa musiikin voimalla.

 

Milloin on Coldplayn keikat Helsingissä?

Tuntuuko siltä, että voit jo kuulla Viva la Vidan kaikuvan ympärilläsi ja tunnelman yleisössä nousevan kattoon?

Ei mene enää kauan, kun Coldplayn Euroopan kiertue 2024 starttaa! Bändi aloittaa kiertueensaa 8.pvä kesäkuuta Ateenasta. Keikat Helsingissä on suunniteltu järjestettäväksi heinäkuussa.

Tarkat päivämäärät Coldplayn Helsingin keikoille ovat lauantaina 27.7., sunnuntaina 28.7., tiistaina 30.7. ja keskiviikkona 31.7.

Kaikki Coldplayn kesän 2024 keikat löytyvät täältä.

 

Onko Coldplay liput loppuunmyyty?

Coldplayn liput ovat olleet suuren kansan keskustelunaiheina siitä hetkestä saakka, kun Coldplay ilmoitti tulevansa kiertueelle myös Suomeen.

Ennakkolipunmyynti Coldplayn Helsingin konserttiin ylitti kaikki odotukset ja voidaankin sanoa, että niiden myynti räjähtikin lähes käsiin. Suuren yleisöryntäyksen vuoksi konsertteja onkin päädytty järjestämään alkuperäisistä suunnitelmista poiketen yhden sijasta neljälle illalle. Kaikkien näiden neljän konsertin liput on myyty jo loppuun.

IS tiedusteli, voiko lippuja enää saada virallisia kanavia pitkin myöhemmin:

Lippu.fin oma virallinen jälkimarkkinapaikka on Fansale.fi, mutta sieltä ei voi ainakaan vielä ostaa lippuja Coldplay-keikoille. Tällä hetkellä ei ole myöskään tietoa, sallitaanko lippujen jälleenmyyntiä Fansale.fin kautta lainkaan.”

 

Miten saada liput Coldplayn Suomen keikalle?

Kaikki viralliset liput Coldplayn Helsingin Olympiastadionin keikoille on myyty loppuun.

Lippujen hankkimista voi harkita myös jälleenmyyntikanavista ja kirpputoreilta, kuten Huuto.netistä tai tori.fistä. Muualta kuin Lippu.fi:n kautta ostettujen konserttilippujen kanssa tulee kuitenkin olla äärimmäisen varovainen. Tästä huomauttaa myös Tuomas Linnake IS:n artikkelissa:

“kaikki viralliset liput ovat LIPPU.pass -mobiiliturvalippuja, joita ei voi kopioida ja joita voi käyttää vain Lippu.fi-mobiilisovelluksen kautta. Lippu.fi ei takaa muualta ostettujen lippujen toimivuutta.”

 

Onko Coldplay esiintynyt aiemmin Suomessa?

Coldplay ei ole esiintynyt aiemmin Suomessa, jonka vuoksi onkin erityisen mahtavaa, että bändi tuo vihdoin musiikkinsa myös Helsingin yleisön eteen.

Kuten arvata saattaa, Coldplayn konsertti on merkittävä kulttuuritapahtuma Suomessa. Olympiastadionin nettisivuilla fiilistelläänkin jo tätä tulevaa tapahtumaa:

“Jo kaksi kesää ennätyksiä rikkoneella stadionkiertueellaan keikkaillut Coldplay on julkistanut kesän 2024 Euroopan stadionkonserttien päivämääriä ja paikkoja. Suomalaisittain listaus on ilahduttava, sillä ensi kesän kiertueen myötä bändi saadaan ensimmäistä kertaa Suomeen.

Maailman suosituimpiin lukeutuva yhtye konsertoi peräti neljällä loppuunmyydyllä keikalla Helsingin Olympiastadionilla.”

Nämä ainutlaatuiset konsertit tarjoavat suomalaisille faneille mahdollisuuden kokea Coldplayn unohtumattomat live-esitykset ensimmäistä, ja mahdollisesti myös viimeistä, kertaa.

 

Coldplay

Coldplayn perusti vuonna 1998 Chris Martin ja Jonny Buckland. Myöhemmin yhtye täydentyi Guy Berrymanilla sekä Will Championilla.

Pianisti-vokalisti Chris Martin on bändin eturivin jäsen ja lauluntekijä, jonka ääni sulattaa sydämet ja saa auringonkukatkin hymyilemään. Jonny Buckland taas loihtii magiaa nuoteista kitarallaan ja Guy Berryman pitää bassollaan tanssilattian energisenä. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on Will Champion, rumpali, joka pitää bändin rytmissä ja tunnelman korkealla.

Britannica esittelee Coldplayn brittiläisenä rock-yhtyeenä, jonka melodiset pianovetoiset hymnit nostivat sen popmusiikkimaailman huipulle 2000-luvun alussa.

 

Lähteet

Coldplay

Britannica 

IS

Lippu.fi

Fansale.fi

Coldplayn vuoden 2024 kiertue

Olympiastadion

Coldplayn Euroopan kiertue

Huuto.net

tori.fi