Kesän ja syksyn tapahtumat Helsingissä vuonna 2024 – nauti kulttuurin ja viihteen runsaudesta

Helsinki tarjoaa tänäkin kesänä upeita kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä kaikille matkailijoille. Tämä artikkeli esittelee kesän ja syksyn kiehtovimmat tapahtumat Helsingissä vuonna 2024, tarjoten tärkeää tietoa ja antaen vinkkejä matkailijoille. Tutustu kattavaan oppaaseen ja suunnittele unohtumaton lomamatka pääkaupunkiseudulla.

0

10 % alennus kesän hotelliöistä

Aiotko osallistua johonkin Helsingin kesätapahtumaan? Varaa kesäloman hotelliyöt hyvien kulkuyhteyksien varrella 10 % alennuksella.

TUTUSTU KAMPANJOIHIN

Helsingin juhlaviikot (15.8.–1.9.2024)

Helsingin juhlaviikot on yksi Suomen suurimmista ja arvostetuimmista taidefestivaaleista. Se tarjoaa monipuolisen kattauksen musiikkia, teatteria, tanssia, kuvataidetta ja muuta kulttuuria. Juhlaviikot keräävät yhteen kansainvälisiä taiteilijoita ja kiinnostavia esityksiä eri puolilta maailmaa. Seuraa juhlaviikkojen ohjelmaa ja varaa liput ajoissa!

Musiikkitapahtumat ja festarit

Helsingissä järjestetään läpi koko kesän erilaisia musiikkitapahtumia, joista tunnetuimpia ovat mm. Tuska ja Flow Festival. Tutustu erilliseen artikkeliin, johon olemme listanneet kaikki Helsingin kesän musiikkitapahtumat ja festarit.

Helsinki Pride (24.–30.6.2024)

Helsinki Pride on yksi Suomen suurimmista ja merkittävimmistä sateenkaariyhteisön tapahtumista. Se edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja tarjoaa monipuolisen ohjelman, johon kuuluu muun muassa paraati, konsertteja ja keskustelutilaisuuksia. Helsinki Pride on tärkeä tapahtuma, joka kannustaa monimuotoisuuden juhlintaan ja tasa-arvon edistämiseen.

Helsingin International Film Festival – Rakkautta & anarkiaa (14.–24.9.2023)

Helsinki International Film Festival, tunnettu myös nimellä Love & Anarchy, on Pohjoismaiden suurin ja merkittävin elokuvatapahtuma. Festivaali esittelee kansainvälisiä elokuvia eri genreistä ja tarjoaa unohtumattomia elokuvaelämyksiä. Elokuvafanit voivat nauttia laajasta valikoimasta elokuvia, osallistua keskustelutilaisuuksiin ja tavata alan ammattilaisia.

Helsinki-päivä (12.6.2024)

Helsinki-päivä on kaupungin vuosittain järjestettävä juhlapäivä, jolloin Helsingin asukkaat ja vierailijat voivat osallistua erilaisiin tapahtumiin ja juhlallisuuksiin. Päivän aikana kaupunki täyttyy musiikista, tanssista, teatterista, urheilusta ja monista muista aktiviteeteista. Helsinki Day tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kaupungin sykkivä ja iloinen tunnelma.

Helsinki Design Week (6.–15.9.2024)

Helsinki Design Week on pohjoismainen muotoilutapahtuma, joka tuo yhteen muotoilun ammattilaiset, opiskelijat ja muotoilun ystävät. Viikon aikana järjestetään näyttelyitä, seminaareja, työpajoja ja muita tapahtumia, jotka esittelevät muotoilun uusimpia trendejä ja innovaatioita. Helsinki Design Week tarjoaa inspiraatiota ja ajatuksia kaikille muotoilun ja luovuuden ystäville.

Taiteiden yö (15.8.2024)

Night of the Arts eli Taiteiden yö on Helsingin kesän odotetuin tapahtuma, joka täyttää kaupungin taiteella, kulttuurilla ja iloisella tunnelmalla. Yhden illan aikana kaupunki herää eloon, kun taiteilijat, muusikot, näyttelijät ja tanssijat esiintyvät eri puolilla Helsinkiä.

Tapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen esityksiä, näyttelyitä, konsertteja, performansseja ja paljon muuta. Night of the Arts on ainutlaatuinen tilaisuus kokea Helsingin taiteellinen ilmapiiri ja nauttia elävästä kulttuurista kesäyön tunnelmassa.

Craft Beer Helsinki (27.6.-29.6.2024)

Craft Beer Helsinki on nimensä mukaisesti käsityöläisolutfestari, joka järjestetään Helsingissä Rautatientorilla. Mukana on tänäkin vuonna yli 30 panimoa ympäri maailmaa. Oluen lisäksi tapahtumassa on tarjolla siideriä, viiniä sekä herkullista ruokaa.

Helsinki Samba Carnaval (3.-9.6.2024)

Helsinki Samba Carnaval on värikäs ja energinen tapahtuma, joka tuo brasilialaista karnevaalitunnelmaa Helsinkiin. Kaduilla ja lavoilla nähdään sambaryhmiä, tanssijoita, rummuttajia ja upeita pukuloistoa. Tämä iloinen tapahtuma kutsuu kaikki osallistumaan karnevaalitunnelmaan ja tanssimaan samban tahtiin.

Burger Lovers Festival (12.-15.6.2024)

Kesän kenties herkullisin ruokafestivaali Burger Lovers Festival järjestetään jälleen kesäkuussa Helsingin Rautatietorilla.

Facebookin Burger Lovers -yhteisö kokoaa jo perinteikkäästi monipuolisen kattauksen Suomen parhaimpiin kuuluvia hampurilaisravintoloita ja ruokarekkoja.

Helsingin kirjamessut (24.–27.10.2024)

Helsinki kirjamessut on kirjallisuuden ystävien suosikkitapahtuma, jossa voi tutustua laajaan kirjatarjontaan, tavata kirjailijoita, osallistua lukupiireihin ja kuunnella mielenkiintoisia keskusteluja kirjallisuuden teemoista.

Kirjamessut tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia kirjoja, saada allekirjoitettuja kirjailijanimikirjoja ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan.

Helsinki Boat-Afloat Show (15.-18.8.2024)

Helsinki Boat-Afloat Show on veneiden ja vesielämän ystäville suunnattu tapahtuma, jossa voi tutustua uusimpiin veneisiin, purjehtimiseen, kalastukseen ja vesiurheiluun liittyviin tuotteisiin ja palveluihin.

Tapahtumassa on esillä laaja valikoima veneitä, tarvikkeita ja veneilyyn liittyvää viihdettä. Se tarjoaa mahdollisuuden saada inspiraatiota ja tietoa vesillä liikkumiseen.

Tutustu kaikkiin Helsingissä järjestettäviin tapahtumiin

Näiden tapahtumien lisäksi Helsinki tarjoaa lukuisia muita konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, markkinoita ja festivaaleja, jotka rikastuttavat kaupungin kesäistä kulttuuri- ja viihde-elämää.

Mikäli haluat vieläkin kattavamman listan Helsingissä järjestettävistä tapahtumista, suosittelemme tutustumaan Helsingin kaupungin tapahtumakalenteriin, johon kaikki tapahtumajärjestäjät voivat vapaasti lisätä omia tapahtumiaan.

Helsingissä on läpi kesän ja syksyn tarjolla jotain mielenkiintoista tarjolla, oli kyseessä sitten musiikki, tanssi, taide, ruoka tai urheilu. Suunnittele matkasi hyvissä ajoin ja varmista, että et jää paitsi näistä upeista kesän ja syksyn tapahtumista.

Varaa kesän hotelliyöt VALOssa

VALO Hotel & Work on hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva hotelli, josta liikut helposti kesän parhaisiin rientoihin sekä omalla autolla että HSL:n julkisilla kulkuvälineillä.

VALOsta löydät kesän aikana kotoisat hotellihuoneet, upean wellness-alueen, jossa on kaksi perinteikästä hirsisaunaa, Helsingin tyylikkäimmän kattoterassin sekä kaksi tunnelmallista ravintolaa.

Huomioi, että majoituspaikat ovat sesonkiaikaan suosittuja. Varaa hotelliyö siis hyvissä ajoin, jotta varmistat majoituspaikan koko tapahtuman ajalle.

Lähteet

Helsingin juhlaviikot

Tuska

Flow Festival

Helsinki Pride

Helsinki-päivä

Helsinki Design Week

Taiteiden yö

Craft Beer Helsinki

Helsinki Samba Carnaval

Burger Lovers Festival

Helsinki kirjamessut

Varaa hotelliyö

HSL -Julkisilla helposti paikasta toiseen

mies-nauttii-työstä-keskuspuisto-valohotelwork

Vähän parempi työreissu VALOon!

Kesäinen workcation VALOssa

Kuka väittää, että työtä ja lomaa ei voi yhdistää? Vietä täydellinen työpäivä ja hotelliyö VALOssa! Käynnistä päivä juuri niinkuin sinulle sopii. Rentouttavat unet, herkullinen aamiainen, inspiroiva työympäristö & hirsisaunojen löylyt. Workcationiin sisältyy coworking-tilat, hirsisaunat, kuntosali ja hotelliyö! Tarvittaessa voit vaihtaa huoneesi päiväsaikaan työhuoneeksi pyytämällä vastaanotosta.

huone-läppäri-pysty-valohotelwork

KESÄN STAYCATION

Kesän rennoin hotellipaketti kaikilla herkulla!

Kesäillan valo, hirsisaunan löylyt ja pulahdus kylmäaltaaseen. Maittava illallinen Bistro ELOssa ja auringonlaskua ihastelemaan kattoterassille. Varaa kesän rennoin staycation VALO Hotel Helsingissä kesälomahintaan!

VALOon

KESÄN PERHEPAKETTI

Huoleton perheloma VALO Hotel & Work Helsingissä!

Anna meidän huolehtia saunasta, aktiviteeteista ja ruoasta, varaa nyt koko perheen huoleton hotelliloma VALO Hotel Helsingissä, lähellä keskustaa, luonnon äärellä. Lapset syövät ja majoittuvat maksutta kampanjaehtojen mukaisesti!

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet

Jutun pääkuva: Julia Kivelä | Visit Finlandin mediapankki