Ystävänpäivä 2024 – Ideoita ystävänpäivään

Tästä artikkelista voit löytää inspiraatiota ja ideoita, jotka tekevät tästä ystävänpäivästä unohtumattoman.

0

Ystävänpäivä 2024 – Ideoita ystävänpäivään

Ystävänpäivä tarjoaa myös vuonna 2024 mahdollisuuden muistaa ystäviä ja sinulle tärkeitä läheisiä! Käymme artikkelissa läpi tapoja viettää ystävänpäivää ympäri Suomen ja myös palveluita mitä VALOssa tarjoamme ystävänpäivälle.

Vuonna 2024 voimme keskittyä luomaan hetkiä, jotka saavat ystävyyden kukoistamaan ja tuovat iloa arjen hetkiin! Ideoita ystävänpäivän viettoon on paljon, aina romanttisesta illallisesta, hotellilomasta, maailman parhaasta työpäivästä jännittävämpiin seikkailuihin.

Tästä artikkelista voit löytää inspiraatiota ja ideoita, joilla tehdä tulevasta ystävänpäivästä unohtumattoman.

 

Milloin on ystävänpäivä?

Ystävänpäiväsuunnitelmia tehdessä tietysti kiinnostaa, koska on ystävänpäivä. Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta. Tämä päivä on omistettu rakkauden ja ystävyyden juhlistamiselle eri puolilla maailmaa.

Monissa kulttuureissa ystävänpäivä on päivä, jolloin ihmiset ilmaisevat tunteitaan läheisiään kohtaan, sekä antavat toisilleen ystävänpäiväkortteja ja -lahjoja.

Alun perin juhlan juuret ovat antiikin Roomasta, mutta nykypäivänä se on levinnyt lähes universaaliksi juhlapäiväksi.

 

 

Ystävänpäivän historia

Ystävänpäivän historiasta löytyy paljon erilaisia teorioita. Asiaa tarkemmin perehdyttyämme löysimme useita samankaltaisia ja vakuuttavia teorioita ystävänpäivästä, jotka Britannica artikkelissaan tiivisti hyvin. Artikkelissa kerrotaan kutakuinkin näin:

“Ystävänpäivän ajankohdan vuoksi on ajateltu, että tämä juontaa juurensa roomalaisesta Lupercalian festivaalista, joka pidettiin helmikuun puolivälissä. Juhlaan kuului hedelmällisyysriittejä ja naisten ja miesten yhdistämistä arpajaisten avulla. 500-luvun lopulla paavi Gelasius I kielsi Lupercalian viettämisen, ja sen on ajateltu olevan korvattu ystävänpäivällä. Ystävänpäivää alettiin viettää romanssin päivänä noin 1300-luvulla.”

Historian teorioita yhdistää sama ajatus siitä, että jo historiassa juhla liitettiin romanttisiin tunteisiin. Perimmäinen ajatus juhlassa on siis säilynyt, ja tästä johtuen nykypäivänä se on maailmanlaajuisesti tunnettu päivä osoittaa rakkautta ja ystävyyttä läheisille.

 

Miksi vietetään ystävänpäivää?

Ystävänpäivää vietetään joka vuosi totuttuun tapaan, mutta oletko koskaan miettinyt, mitä varten ystävänpäivä on?

Real Simplen artikkelissa kiteytetään hyvin ystävänpäivän merkitys:
“Vuosien (ja vuosisatojen) ajan ystävänpäivä on ollut uskonnollinen juhla, ikivanha rituaalipäivä ja kaupallinen juhla. Kaikki tämä muutos tarkoittaa, että ystävänpäivän merkitys on todella mitä haluat sen olevan: voit ohittaa juhlat kokonaan, ostaa itsellesi suklaata tai kukkia tai ilmaista rakkautesi ja arvostavasi ihmisiä elämässäsi, olivatpa he sitten työntekijöitä, ystäviä, perheenjäseniä tai kumppanisi.”

Ystävänpäivää vietetään siis vuosittain rakkauden ja ystävyyden osoituksena. Ystävänpäivä on ympäri maailman noussut päiväksi osoittaa kiintymystä yleensä kumppania, ystäviä ja perheenjäseniä kohtaan. Päivä muistuttaa meitä arvostamaan läheisiämme ja vahvistamaan siteitämme toisiimme.

 

 

Ystävänpäivä Helsingissä

Kuvittele viettäväsi kirkasta talvipäivää hotellin katolla porealtaan ja hirsisaunan lämmöstä nautiskellen. Hetki tuo kehoosi voimaannuttavan tunteen ja koet voivasi hyvin nukutun yön jälkeen hyvin.

Koska ystävänpäivä on keskellä viikkoa, helposti tulisi ajatelleeksi siirtää hotelliyö viikonlopulle. Jos sinulla on mahdollisuus työskennellä etänä, VALO on erityisen hyvä ratkaisu myös sen vuoksi, että se tarjoaa upeat työskentelymahdollisuudet. Yllätä esimerkiksi kollega ja tule viettämään työpäivää VALOon!

Kokous- ja työtilat artikkelissa kerrotaan työskentelymahdollisuuksista tarkemmin: “VALO Hotel & Work tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ammattimaisen työympäristön, nopean internet-yhteyden, laadukkaat laitteet, modernit tilat ja huonekalut, ravintolapalvelut sekä Wellness-alueen työpäivän jälkeistä rentoutumista varten.”

Rentoutumisen ja työnteon lisäksi hotellissa on useita mahdollisuuksia viettää romanttinen ystävänpäivä, kuten syömällä ravintolassa ja nauttien toisten seurasta.

 

Ystävänpäivä ideoita – Mitä tehdä ystävänpäivänä kavereiden kanssa?

Ystävänpäivälahja tarjoaa tilaisuuden ilmaista tunteita läheisilleen ja juhlistaa rakkautta. Luovien ideoiden löytäminen voi tehdä ystävänpäivästä entistä merkityksellisemmän. Oli kyse sitten henkilökohtaisista eleistä, yllättävistä seikkailuista tai yhteisestä aktiviteetista, näiden avulla voimme tuoda lisää iloa ja syvyyttä ystävyyssuhteisiimme.

Vaikka ideoita onkin rajattomasti, välillä voi kuitenkin olla vaikea keksiä mieleistä tekemistä. Inspiraatiota kaipaaville olemme koonneet 8 luovaa vinkkiä ystävänpäivääsi:

 

1. Ystävänpäiväbrunssi

Ystävänpäiväbrunssi tai aamupala ovat täydellisiä tapoja aloittaa ystävänpäivä rennoissa ja maittavissa merkeissä. Ystävänpäiväbrunssi tarjoaa tilaisuuden nauttia hyvästä seurasta ja herkullisesta ruoasta läheistesi kesken antamalla energisen startin päivääsi.

VALO-hotellin Bistro ELO on suosittu ravintola, joka tarjoaa herkullisen buffetaamiaisen niin arki- kuin juhlapäivinäkin. Ystävänpäivänä aamiainen on auki kello 6.30-9.30 välisen ajan, kuten arkena muutenkin. Viikonloppuisin aamiainen tarjoillaan kello 8.00-11.00.

 

 

2. Ystävänpäiväkävely

Ystävänpäiväkävely tarjoaa ihanteellisen tavan viettää romanttista ja laadukasta aikaa yhdessä, raikkaasta ulkoilmasta nauttien. Auringonlaskun aikaan ystävänpäiväkävelyssä on erityistä tunnelmaa ja kauneutta.

Kävely läheisen kanssa kauniissa ympäristössä, kuten puistossa, rannalla tai vaikkapa jossain merkittävässä paikassa, luo tiiviin ilmapiirin, joka tarjoaa tilaisuuden vahvistaa sidettä läheisen ihmisen kanssa luonnon kauneuden ympäröimänä. Kävelyllä huomio on yleensä helpompi pitää kävelyseurassa, kun ulkoiset häiriötekijät ovat poissa.

Kävelystä voi tehdä erityisen yllättämällä läheisen pienellä teolla matkan varrella.

 

Kolme ihmistä kävelyllä Helsingin keskuspuistossa kesällä

 

 

3. Ystävänpäiväelokuva

Ystävänpäiväelokuvaa voi katsoa niin kotona kuin leffateatterissakin.

Yksi tärkeimmistä elokuvakokemusta nostattavista tekijöistä on tietysti eväät. Valmistakaa mieleisiänne herkkuja ja nauttikaa rennosta ilmapiiristä. Valitkaa sitten tilanteeseen sopivaa katsottavaa, kuten romanttisia klassikoita, komedioita tai ystävyyteen liittyviä elokuvia, jotka luovat ystävänpäivään lämpimän tunnelman. Jos haluatte persoonallisempaa otetta, valitkaa elokuvia, jotka liittyvät yhteisiin muistoihin tai suosikkigenreenne.

Elokuvailta antaa tilaisuuden jakaa naurua, tunteita ja yhteistä aikaa ystävien kesken.

 

4. Ystävänpäiväkuvaus -studiokuvaus tai miljöökuvaus

Ystävänpäiväkuvaus on ihana idea ikuistaa lämpimiä hetkiä, hymyjä ja nauruja, sekä ennen kaikkea yhteistä matkaa.

Valokuvaussession voi järjestää niin kumppanin, ystävien kuin perheenkin kesken. Kuvauksen voi järjestää joko studiossa, tai miljöössä luonnon helmassa.

Retki itselle mieluisaan paikkaan, kuten puistoon tai rannalle, luo romanttisen ja leikkisän tunnelman kuviin. Taustojen ja asujen suhteen kannattaa käyttää mielikuvitusta.

Voitte myös varata ajan ammattikuvaajalta ja ikuistaa ystävyytenne kauneus aina tyylikkäissä studiokuvissa.

Yhteinen valokuvaus tuo iloa ja läheisyyttä ystävänpäivään ja mikä parasta, kuvat jäävät muistuttamaan näistä ainutlaatuisista hetkistä.

 

 

5. Ystävänpäiväkonsertti

Ystävänpäiväkonsertti on romanttinen ja tunteikas tapa viettää päivää yhdessä musiikin parissa.

Voitte valita suosikkiartistinne keikan tai tutustua paikalliseen musiikkitapahtumatarjontaan. Konsertti luo erityisen ilmapiirin, joka yhdistää kuulijat musiikin ja tunteiden kautta toisiinsa. Konsertti tekee ystävänpäivästä erityisen harmoonisella ja tunteikkaalla tunnelmallaan.

Mikäli haluatte hetkestä henkilökohtaisemman kokemuksen, voitte jopa järjestää oman konsertin soittamalla tai laulamalla toisillenne lempilaulujanne.

 

6. Itse tehty ystävänpäiväillallinen

Jos tykkäät ja osaat kokata, ystävänpäivä on oiva tilaisuus hyödyntää tätä taitoa läheisiäsi hemmotellen. Suunnittele ja valmista kolmen ruokalajin illallinen ja tarjoile se tyylikkäällä tavalla esimerkiksi kumppanillesi.

Taustamusiikin, kynttilöiden ja kukkien avulla voit luoda intiimin tunnelman. Voitte nauttia yhdessäolosta sekä keskustella niin syvällisistä kuin kepeistäkin aiheista.

Itse tehty ystävänpäiväillallinen on henkilökohtainen sekä ainutlaatuinen tapa osoittaa rakkautta kumppanille.

7 Järjestä ystävänpäivä-tietovisa

Ystävänpäivä-tietovisa on hauska tapa juhlistaa päivää ystävien kanssa.

Luo kysymyksiä, jotka liittyvät esimerkiksi rakkauteen, ystävyyteen, yhteisiin kokemuksiinne, lempiharrastuksiinne tai vaikkapa yleistietoon. Voit kysyä esimerkiksi romanttisten elokuvien lainauksia, kuuluisien rakkaustarinoiden faktoja tai teidän ystävyyssuhteisiin liittyviä kysymyksiä.

Järjestä tietovisa ystävien kesken ja nauti yhdessä naurusta ja kutkuttavasta kilpailuhengestä. Tietovisa ei vain viihdytä, vaan se myös yhdistää ihmisiä ja luo rennon ilmapiirin, jossa juhlistaa ystävyyttä.

 

8. Hemmotteluloma ystävänpäivän kunniaksi

Ystävänpäivän hemmotteluloma tarjoaa täydellisen tilaisuuden rentoutua ja nauttia yhdessäoloa jonkun läheisen kanssa.

Ystävänpäivä on vuonna 2024 keskiviikkona, eli keskellä viikkoa.  Kuten aiemmassa artikkelissamme “Hemmotteluloma” kerrotaan, arjen keskellähän ihminen kaipaa eniten hetkellistä irtiottoa työelämän ja arjen tuomasta stressistä, jotta keho pystyy rentoutumaan. Tästä syystä hemmotteluloma luo unohtumattoman kokemuksen arkiviikkoon.

VALO Hotellissa tarjotaan tähän upea mahdollisuus, sillä tämä toimistohotellinakin tunnettu hotelli tarjoaa upeat puitteet niin työntekoon kuin rentoutumiseenkin. VALOn hyvien kulkuyhteyksien päästä on helppo myös tutustua paikalliseen kulttuuri tarjontaan.

 

Nainen vierailemassa VALO Hotel Helsingin suositun wellness-alueen porealtaassa

 

 

 

Ystävänpäivälahja

Ystävänpäivälahja on symbolinen ele, joka ilmaisee välittämistä ja rakkautta läheisille. Lahja voi olla henkilökohtainen esine, kokemus tai ele, joka resonoi saajan mieltymysten kanssa. Lahjan huolellinen valitseminen osoittaa ajatusta ja vaivaa, mikä tekee siitä merkittävän. Olipa kyseessä pieni yllätys tai suurempi ele, ystävänpäivälahja kantaa mukanaan symbolista arvoa ja tunnetta.

Ystävänpäivälahja mahdollistaa rakkauden osoituksen, joka vahvistaa yhteyttä ja luo ikimuistoisia hetkiä.

 

Ystävänpäivälahjaideoita? – Miten yllättää läheinen ystävänpäivänä?

Ystävänpäivälahja voi olla jokin ele, joka osoittaa välittämistä ja vilpitöntä tuntemusta hänen mielenkiinnonkohteistaan. Yllätä ystäväsi esimerkiksi valitsemalla lahja, joka liittyy hänen harrastuksiinsa tai mieltymyksiinsä. Jos on haastavaa ostaa jotain tiettyä asiaa, lahjakortit ovat oiva valinta!

Yllämainittujen käytännöllisten vaihtoehtojen sijaan lahja voi olla myös emotionaalinen, kuten valokuva-albumi yhteisistä hetkistä. Yhteinen kokemus, kuten romanttinen illallinen, elokuva tai seikkailu, voi myös olla ikimuistoinen lahja.

Ystävänpäivän tarjous

Alennukset, lahjapaketit ja erikoistarjoukset antavat ihmisille tilaisuuden hemmotella läheisiään ja tehdä päivästä erityisen.

Ystävänpäivätarjoukset eivät ainoastaan tarjoa taloudellista etua, vaan myös rohkaisevat ihmisiä osallistumaan juhlan iloon ja ilmaisemaan tunteitaan lahjoilla tai yhteisillä kokemuksilla. Tarjoukset myös mahdollistavat tekemään ystävänpäivästä unohtumattoman.

Myös VALO- hotelli tarjoaa erilaisia kampanjoita ympäri vuoden. Ajankohtaiset kampanjamme löydät aina täältä.

 

Lähteet

VALO

Britannica artikkeli

VALO aukioloajat

Bistro ELO

VALO hemmotteluloma

VALO kampanjat

Kokous- ja työtilat VALO

VALO Wellness- alue

Toimistohotelli