Hiihtoloma 2024 – Mitä tehdä hiihtolomalla Helsingissä?

Jokainen Suomalainen tietää sen tunteen kun kaamos kiukuttaa ja mieli on apea. Tuon pimeän ja harmaan ajanjakson perään hiihtoloma saa elämän taas tuntumaan elämisen arvoiselta.

Ota siitä täydellä teholla kaikki irti! Tässä meidän vinkit tulevaan hiihtolomakauteen! 🙂

0

Hiihtoloma Helsingissä

Varaa VALOn hiihtolomapaketti, jossa lapset syövät ja majoittuvat maksutta. Pakettiin sisältyy myös ilmainen parkki autolle!

VARAA NYT

Hiihtoloma 2024 -Mitä tehdä hiihtolomalla Helsingissä?

Hiihtoloma, tuo uskomaton hetki vuodesta, joka yhdistää talven ja auringon.

Jokainen Suomalainen tietää sen tunteen kun kaamos kiukuttaa ja mieli on apea. Tuon pimeän ja harmaan ajanjakson perään hiihtoloma saa elämän taas tuntumaan elämisen arvoiselta.

Ota siitä täydellä teholla kaikki irti! Tässä meidän vinkit tulevaan hiihtolomakauteen! 🙂

Miksi hiihtolomaa vietetään?

Samasta syystä tietenkin kuin muitakin lomia? 🙂 Jotta me työntekijät jaksetaan paremmin tehdä töitä ja koululaiset jaksavat taas oman osansa ponnistella kouluvuotta.

Hiihtoloma on meille Suomalaisille kesäloman ja joululoman jälkeen odotetuin loma. Mistä se juontaa juurensa?

Hiihtoloma juontaa juurensa 1800-luvulle, kun oppilaat kamppailivat koulutiellään haastavissakin talviolosuhteissa. Tämä johti ajatukseen virallisesta koulutauosta talvikaudella.

Hiihtolomia alettiin virallisesti pitämään 1900-luvun alkupuolella, joka levisikin nopeasti useaan valtioon.

Nykyään hiihtoloma tarjoaa mahdollisuuden virkistäytymiseen ja talviaktiviteetteihin keskellä koulu- ja työvuotta.

 

Saunat Helsingissä

Missä viettää hiihtolomaa?

Hiihtoloman tarkoitus on rentoutua ja päästä hetkellisesti pois arjen tuomasta stressistä ja kuormituksesta. Usein ihminen tarvitsee inspiroivan ympäristön pystyäkseen rentoutumaan. Toiset kaipaavat jotain uutta, kuten hotellia tai mökkiä, kun taas toiset nauttivat vain kotona olemisesta.

Yleensä hiihtoloma kestää Suomessa useamman päivän, joka tarkoittaa sitä, että pidemmätkin matkat on mahdollista toteuttaa. Pidemmät matkat esimerkiksi ulkomaille, lappiin tai Helsinkiin kannattaa tehdä silloin, kun kaipaa uusia kokemuksia.

Hiihtolomalla suosituimpia matkailukohteita ovat laskettelu- ja hiihtokeskukset lapissa, joissa pääsee nauttimaan upeista lumisista maisemista, sekä ainutlaatuisista aktiviteeteistä.

Helsinki kerää myös loma-aikoina paljon kävijöitä, jotka yöpyvät pääosin hotelleissa ja kylpylöissä, kierrellen Helsinkiä ja nauttien hyvästä ruuasta.

 

Mitä tehdä hiihtolomalla? -7 aktiviteetti-ideaa hiihtolomalle

Hiihtoloma avaa oven moniin mahdollisuuksiin, rentoutumisesta ja jännittäviin seikkailuihin.

Olipa kiinnostuksenkohteenasi talviurheilu, rentoutuminen kylpylässä, kaupunkikulttuurin tutkiminen tai yksinkertaisesti lepääminen kotona, hiihtoloma tarjoaa tilaisuuden irrottautua arjesta.

Riippumatta aktiviteettivalinnastasi, hiihtoloma on mahdollisuus ladata akkuja, nauttia talven kauneudesta ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa unohtumattomalla tavalla.

Mikäli kaipaat tekemistä hiihtolomalle, annamme 7 aktiviteettivinkkiä, jotka voit toteuttaa läheistesi kanssa.

 

Hiihto tai laskettelu

Hiihtolomaa kutsutaan tänä päivänä usein myös talvilomaksi, mutta alkuperäinen nimitys tälle lomalle kertoo kuitenkin myös yhdestä yleisimmästä talviloman aktiviteeteista; hiihdosta. Viime vuosikymmeninä hiihdon rinnalle, suosituksi vaihtoehdoksi on noussut myös laskettelu. Laskettelukeskukset pidetään hiihtolomalla loistavassa kunnossa niin lumilautailijoita kuin suksilla laskeviakin varten. Lumiset ladut, hyvin hoidetut rinteet ja kauniit maisemat luovat kauniin kehyksen näille aktiviteeteille.

Olipa taitotasosi sitten aloittelija taikka kokenut hiihtäjä tai laskettelija, hiihtoloma tarjoaa mainion tilaisuuden oppia uutta, kehittää taitoja ja viettää aikaa läheisten kanssa.

Laskettelu, lumilautailu tai hiihto ovat hyvin erilaisia tapoja nauttia talvisesta liikunnasta, joten jokaiselle löytyy näistä vaihtoehdoista varmasti mieluinen liikuntamuoto.

 

Vanhempi mies hiihtää hiihtoladuilla metsän keskellä Helsingissä

 

 

Pulkkamäki ja ulkoilu

Pulkkamäki ja ulkoilu ovat loistava tapa nauttia hiihtolomasta.

Valitse lähellä oleva mäki, pakkaa mukaan lämpimät vaatteet ja laskuvälineet, ja suuntaa ulos. Mäenlasku tuo iloa kaikenikäisille, ja raikas talvi-ilma antaa piristysruiskeen jokaiselle.

Voit myös kokeilla muita talviaktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä tai kävelyä. Ulkona liikkuminen tarjoaa hauskanpidon lisäksi myös terveyshyötyjä.

Muista nauttia läheisten seurasta ja talvisista maisemista, kun vietät aikaa ulkona hiihtolomalla!

Hiihtäjiä Helsingin Olympiastadionin ulkopuolella Helsingin Ski Weeks-tapahtuman aikaan

 

Avantouinti

Avantouinti on virkistävä talviaktiviteetti, jossa pulahdetaan mereen tai järveen tehtyyn jäiseen avantoon tai kylmävesialtaaseen.

Avantouinnilla tiedetään olevan useita terveyshyötyjä, kuten verenkierron parantaminen, vastustuskyvyn vahvistaminen ja stressin lievitys. Kylmävesikylpyjen uskotaan myös tuottavan hyvää mieltä ja auttavan rentoutumisessa.  Vaikka ensimmäinen kastautuminen voi olla epämukava, usein ihmiset kokevat sen virkistävänä ja voimaannuttavana elämyksenä. Monet avantouimarit kertovatkin kokevansa vahvaa hyvänolon tunnetta koko kropassaan avantouinnin jälkeen.

Avantouintifiilikseen voi päästä myös keskellä Helsinkiä, VALOn Wellness-alueella. Hotellin katolla sijaitsevalla hyvinvointialueella pääset kastautumaan kylmävesialtaaseen, joka antaa ensimakua avantouinnista. Kylmävesialtaan lisäksi alueelta löytyy myös muun muassa hirsi- sekä höyrysaunoja, että rentoutumis- ja poreallas.

 

Kylpylä tai spa

Sekä kylpylä että spa tarjoavat ihanteellisen paikan rentoutumiseen ja hemmotteluun. Lämpimät kylvyt ja saunat auttavat lievittämään stressiä ja rentouttamaan kehoa. Usein tarjolla on myös muitakin hyvinvointia tukevia palveluita, kuten esimerkiksi erilaisia kauneushoitoja tai kuntosali. (Spa-hotelli – Mikä on paras spa Helsingissä? -artikkelista voit lukea aiheesta kattavammin.)

Kylpyläkokemus tarjoaa myös hiihtolomalle upean tilaisuuden rentoutua, ladata akkuja ja nauttia hyvin ansaitusta hemmotteluhetkestä. Hemmotteluloma -artikkelissa kuvataan hyvin VALOn hemmottelutarjontaa: “VALOn Wellness-alueella pääset virkistäytymään kuntosalilla, nauttimaan hirsisaunojen ja höyrysaunan löylyistä, pulahtamaan avantoon kattoterassilla, rentoutumaan porealtaassa sekä rauhoittumaan takkahuoneessa.”

Koti-ilta

Usein tulee oltua kotona, mutta milloin viimeksi olet viettänyt rauhallisen koti-illan ilman minkäänlaisia velvollisuuksia?

Koti-ilta, herkut ja vaikkapa jokin lautapeli tai leffa luovat täydellisen rentoutumishetken hiihtolomalle. Hanki suosikkiherkkujasi, kääriydy viltin alle, ota hyvä asento, valitse genre, joka kiehtoo sinua tai koko perhettä, ja anna elokuvan tai lautapelin viedä mukanaan.

Tunnelmallinen koti-ilta tarjoaa mahdollisuuden nauttia rentoutumisesta ilman kiireitä. Tämä on yksinkertainen, mutta tehokas idea luoda intiimin hetken, jossa voi nauttia yhdessäolosta läheisten kanssa.

 

Staycation

Nykypäivän kiireisessä elämässä harvalla on enää mahdollisuus viettää täyden viikon mittaista hiihtolomaa. Tehokkain keino hiihtolomafiiliksen saavuttamiseen lyhyellä lomalla on staycation, josta kerrotaankin hyvin aiemmassa Workcation & Staycation –artikkelissamme:

“Staycation viittaa lomaan, jonka vietät pysyen kotikaupungissasi tai lähiympäristössäsi, sen sijaan että matkustaisit jonnekin kauemmaksi. Staycationilla rentoudutaan ja otetaan aikaa itselle ilman aikaa vieviä matkoja ja kalliita lomakohteita.”

Artikkelissa muistutellaan, että Suomessa meillä jokaisella on ympärillämme paljon upeita asioita ja aktiviteetteja, jotka jäävät huomaamatta ja kokematta kiireisen arjen keskellä. Kokemusten mukaan turistina oleminen omassa kotikaupungissa avartaakin silmiä aivan uudella tavalla.

Tyypillisesti staycationia vietetään paikallisessa hotellissa yöpyen, paikallisista palveluista ja aktiviteeteista nauttien.

 

Tapahtumat

Hiihtoloman tapahtumat antavat mahdollisuuden kokea jotain uutta ja kiehtovaa. Hiihtolomalla järjestetään monipuolisesti erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, niin maksullisia kuin maksuttomiakin.

Tarkista esimerkiksi paikallisten hiihtokeskusten ja uimahallien tapahtumakalenterit ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan tapahtumiin.

Tämän lisäksi kaupungeissa voi olla monenlaista kulttuuritarjontaa, kuten teatteriesityksiä, konsertteja sekä taidenäyttelyitä. Helsingin tapahtumista voit lukea lisää täältä.

 

Mitä tekemistä Helsingissä on hiihtolomalla?

Hiihtoloma Eteläisessä Helsingissä lupaa lumoavia talvielämyksiä pääkaupungin sydämessä kaikenikäisille.

Ladut odottavat hiihtäjiä, rinteet laskettelijoita, ja jäät ovat täynnä luistelijoiden riemua. Myös kulttuuritapahtumat ja perheystävälliset, etenkin lapsille suunnatut aktiviteetit täyttävät päivät. Lähes kaikki kulttuuritapahtumat ja nähtävyydet ovat hiihtolomallakin normaaliin tapaan avoinna. Katso ajankohtaiset tapahtumat tästä linkistä ja tule kokemaan talven taika pääkaupungissa!

Pitkän ja aktiivisen hiihtolomapäivän Helsingissä kruunaa VALOn hotelliyö, joka tarjoaa hyvän mahdollisuuden rauhoittua Helsingin hektisyyden keskellä. VALO- hotellin hyvä ruoka, wellness-alue sekä upeat huonetilat saavat olosi kotoisaksi ja rentoutuneeksi.

 

Missä voi hiihtää Helsingissä?

Helsinki on ihanteellinen ja ainutlaatuinen paikka harrastaa hiihtoa kaupunkiympäristössä. Monet puistot, kuten Kaivopuisto, Tali ja Paloheinä, tarjoavat tuhansille hiihtäjille mahdollisuuden nauttia talvisesta liikunnasta.

Pääkaupunkiseudullakin on siis useita hiihtopaikkoja, joista suosituimpana pidetään Paloheinän ulkoilualueen hiihtolatuja. Helsingin kaupungin sivuilla Paloheinän latuja kuvataan näin:

“Paloheinä on yksi Helsingin suosituimmista ulkoilualueista, josta löytyy kymmenien kilometrien reittejä luonnon helmassa sekä monipuolisia ulkoilu- ja kuntoilupaikkoja.”

 

Milloin on hiihtoloma 2024?

Hiihtoloma ajoittuu yleensä tammi-helmikuulle, tarjoten odotetun tauon koulutyöstä ja arjen kiireistä. Ajankohta vaihtelee eri alueilla ja kunnissa, mutta se sijoittuu usein kevätlukukauden puolenvälin tienoille.

Suomessa hiihtolomat ajoittuvat eri viikoille eri alueilla, jotta matkustaminen olisi joustavampaa. Tämä on osa järjestelmää, joka pyrkii vähentämään ruuhkia sesonkipaikoissa, kuten hiihtokeskuksissa. Näin mahdollistetaan myös paremmat palvelut ja monipuolisemmat aktiviteettivaihtoehdot.

Erittelemme vielä hiihtoloma-ajankohdat paikkakuntien mukaan:

Hiihtoloma 2024 Helsinki

19.2.-23.2.2024

 

Hiihtoloma 2024 Tampere

26.2.-1.3.2024

 

Hiihtoloma 2024 Turku

19.2.-23.2.2024

 

Hiihtoloma 2024 Jyväskylä

26.2.-1.3.2024

Hiihtoloma 2024 Oulu

4.3.-8.3.2024

 

Hiihtoloma 2024 Lahti

26.2.-1.3.2024

 

Lähteet

Tapahtumat helsinki

Helsingin Kaupunki Paloheinä

Hiihtoloma aikataulut opetushallitus

Booking

VALO palvelut

VALO hemmotteluloma

Spa-hotelli – Mikä on paras spa Helsingissä?

Staycation

VALO Wellness