Mitä tehdä Helsingissä?

Helsingissä yhdistyvät Suomen monipuolinen ja upea kulttuuri, puhdas luonto sekä moderni kaupunkielämä.

Helsingillä on paljon tarjottavaa niin paikallisille asukkaille kuin vierailijoillekin. Olitpa sitten taiteen ystävä, historiaan hurahtanut seikkailija, aktiivinen liikkuja tai herkullisista makuelämyksistä nauttija, Helsinki tarjoaa jokaiseen mieltymyksiin sopivia palveluita ja aktiviteetteja.

0

Mitä tehdä Helsingissä?

Helsingissä yhdistyvät Suomen monipuolinen ja upea kulttuuri, puhdas luonto sekä moderni kaupunkielämä.

Helsingistä löytyy varmasti jokaiselle mielekästä tekemistä, olipa sitten kiinnostunut historiasta, taiteesta, luonnosta, urheilusta, kaupunkielämästä tai lähes mistä tahansa. Tämä Suomen pääkaupunki on täynnä upeita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja.

Tässä artikkelissa tutustumme erilaisiin kohteisiin ja aktiviteetteihin, joita Helsingissä on tarjolla. Annamme myös vinkkejä erilaisten lomien viettoon, vuodenajasta riippuen.

 

 

 

Tekemistä Helsingissä

Helsinki tarjoaa upeita elämyksiä ihan jokaiselle meistä, omista mielenkiinnonkohteistamme riippuen.

Maamme menneisyyteen, historiaan ja kulttuuriin voi uppoutua Kansallismuseossa. Taiteen maailmaan pääsee sukeltamaan esimerkiksi Ateneumin taidemuseossa, jossa on esillä laaja kokoelma suomalaista taidetta. Myös nykytaiteenmuseo Kiasma tarjoaa silmiä avartavan elämyksen.

Musiikin ystäville on tarjolla lukuisia konsertteja ympäri vuoden ja myös musiikin harrastaminen on helppoa.

Helsingissä on myös monipuoliset urheilumahdollisuudet aina harrastetasosta kilpatasoon saakka. Täällä pääsee helposti sekä liikkumaan itse että myös seuraamaan paikallisia urheilutapahtumia.

Kauniit ja hyvin hoidetut puistot kutsuvat ihmisiä kokoontumaan ja viettämään aikaa toistensa kanssa. Kaupungin vilkkaasta energiasta riippumatta Helsingissä on helppo myös rentoutua laadukkaissa hotelleissa sekä erilaisten hemmottelupalveluiden äärellä.

 

VALO Hotel Helsinki on tänä vuonna ehdolla World Travel Awardseissa Suomen parhaaksi hotelliksi

 

 

Miten rentoutua Helsingissä?

Helsingissä rentoutuminen on helppoa monipuolisten vaihtoehtojen ansiosta. Olitpa sitten luonnosta nauttija, kulttuurista kiinnostunut tai hemmottelun ystävä, Helsingissä löytyy rentoutumisvaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Siinä missä kaupungin puistoissa voi nauttia rauhallisesta ilmapiiristä ja vehreästä ympäristöstä, tarjolla on myös kattava valikoima erilaisia hemmottelupalveluita. Hemmotteluloma -artikkelissa kuvataan hyvin sitä, kuinka VALOn Wellness-hotellissa voi rentoutua:

“VALOn Wellness-alueella pääset virkistäytymään kuntosalilla, nauttimaan hirsisaunojen ja höyrysaunan löylyistä, pulahtamaan avantoon kattoterassilla, rentoutumaan porealtaassa sekä rauhoittumaan takkahuoneessa.”

Wellness-alueelta löytyy 2 hirsisaunaa, 2 perinteistä saunaa, höyrysauna, rentoutumisallas, kylmävesiallas sekä poreallas. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi hierontapalveluita. Tripadvisorin sivuilta löydät kaikki vastaavanlaiset Helsingissä sijaitsevat spa-hotellit.

 

Kolme miestä juhannussaunassa helsinkiläisessä hotellissa

 

 

Helsinki kesällä -Mitä tehdä Helsingissä kesällä?

Helsinki on kesällä erityisen viehättävä ja tällöin kaupungin ulkoilmasta nauttiminen on myös helppoa. Kesällä Helsingissä on helppo inspiroitua kaupungin sykkeestä, ihailla paikallista arkkitehtuuria, rentoutua vehreissä puistoissa sekä nauttia kesäisistä herkuista lukuisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Lisäksi Helsingin monipuolinen kulttuuritarjonta elävöittää kaupunkia kesäisin.

Huvipuistot ja eläintarhat ovat niin lasten kuin aikuistenkin suosiossa ympäri Suomen. Helsingin tunnetuin huvipuisto Linnanmäki tarjoaa hauskaa jännitystä kaikenikäisille. Vuodesta 1889 asti toiminut Korkeasaaren eläintarha taas tarjoaa mieleenpainuvan elämyksen eksoottistenkin eläinten seurassa.

Näiden lisäksi suosittelemme myös saaristoristeilyjä, joilla pääsee tutustumaan kesäisin Helsingin kauniiseen saaristoon sekä sen historiaa.

 

Tapahtumat Helsingissä

Helsinki on vuoden ympäri täynnä jännittäviä tapahtumia, jotka houkuttelevat paikan päälle niin paikallisia ihmisiä kuin ulkopuolisia matkailijoitakin.

Kesäisin Helsingissä voi osallistua lukuisiin festivaaleihin, konsertteihin ja teattereihin. Kaupunki täyttyy kulttuurista esimerkiksi Helsingin Juhlaviikkojen aikaan. Näissä monitaidefestivaaleissa päästään nauttimaan konserteista, teatteriesityksistä ja taiteesta eri puolilla kaupunkia. Lisäksi erilaiset ruoka- ja design-tapahtumat rikastuttavat kaupungin tapahtumakalenteria ympäri vuoden.

Talvella pimeisiin iltoihin valoa tuovat valofestivaalit sekä joulutapahtumat, kuten perinteiset Tuomaan Markkinat Senaatintorilla.

Helsingissä sijaitsevista tapahtumista löydät tarjonnan ja kalenterin täältä.

 

Kuohuvia juomia laseissa helsinkiläisellä kattoterassilla

 

Missä Helsingissä kannattaa käydä?

Helsingissä on lukuisia kiinnostavia paikkoja, joissa kannattaa vierailla. Tässä 10 suositustamme:

  1. UNESCO:n maailmanperintökohteeksi valittu Suomenlinna
  2. Modernin taiteen museo Kiasma
  3. Suomalaisen taiteen museo Ateneum
  4. Kallioon louhittu temppeliaukion kirkko
  5. Helsingin tuomiokirkko
  6. Linnanmäen huvipuisto
  7. Korkeasaaren eläinpuisto
  8. Kansalliskirjasto sekä keskustakirjasto Oodi
  9. Olympiastadion
  10. Hietaniemen historiallinen hautausmaa

Näiden lisäksi Helsingissä vieraillessa kannattaa myös tutustua paikalliseen ravintolatarjontaan. Myös majoittuminen on ratkaisevassa osassa onnistunutta kulttuurivierailua. VALO Hotelli on kätevien kulkuyhteyksien päässä näistä edellä mainituista kohteista.

 

Missä voi nukkua Helsingissä?

Yleisin majoittumistapa Helsingissä on hotelli. Hotellit Helsingissä -artikkelissa annetaan hyviä neuvoja majoituspaikan valintaan: “Majoituksen valinnassa kannattaa ottaa huomioon sekä oma budjetti että matkasuunnitelmat, jotta majoituksesta saa maksimaalisen hyödyn irti.Mikäli suunnittelet esimerkiksi työ- ja lomareissun yhdistämistä, myös hotellivalinnassa olisi hyvä huomioida nämä molemmat.”

Majoituspaikkaa miettiessä on siis tärkeää miettiä budjetin ja tähtiluokitusten lisäksi myös omia toiveita sekä matkan tarkoitusta. VALO Hotelli on suunniteltu täyttämään monentyyppiset tarpeet. VALO palvelee niin toimistohotellina työmatkailijoita, kuin Wellness-hotellina hemmottelulomaa kaipaavia lomalaisiakin.

 

Hotelli Helsinki

Helsingin Ruskeasuolla sijaitseva VALO Hotelli on tyylikäs skandinaavinen Hotelli, jonka tärkeimpiä arvoja on asiakaslähtöinen palvelu. VALOssa on tarjolla palveluita niin rentoutumisen kuin työnteonkin edistämiseen. Toimistohotelli Helsinki -artikkelissa kuvataan hyvin VALO Hotellin tarjontaa työmatkailijan näkökulmasta:

“VALO toimistohotelli tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ammattimaisen työympäristön, nopean internet-yhteyden, nykyaikaiset laitteet, modernit tilat ja huonekalut, laadukkaat ravintolapalvelut sekä Wellness-alueen työpäivän jälkeistä rentoutumista varten.”

On hyvä muistaa, että majoituspaikka kannattaa varata reissusuunnittelun alkuvaiheessa, jotta majoitukseen kuluva budjetti on tiedossa hyvissä ajoin ja reissun suunnittelu on helpompaa. Varauksen tekeminen etukäteen on suositeltavaa erityisesti sesonkiaikoina sekä suurten tapahtumien aikaan.

Helsingissä sijaitsevat laadukkaat hotellit löydät täältä.

Lomanvietto Helsingissä

Tyylikäs arkkitehtuuri, luonnon puhtaus ja kauneus, herkulliset makuelämykset, nykyaikaiset palvelut, monipuolinen kulttuurillisuus sekä kaupungista huokuva historiallisuus muodostavat Helsingistä ainutlaatuisen kaupungin.

Jokainen vuodenaika tarjoaa omanlaisensa lumon Helsingissä, jonka vuoksi unohtumattomia elämyksiä on tarjolla ympäri vuoden. Kerromme nyt muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua löytämään Helsingin parhaat palat eri vuodenaikoina.

 

Joululoma Helsingissä

Talvi muuttaa Helsingin lumoavaksi satumaiseksi kaupungiksi, joka herää eloon valaistuissa puistoissa ja talviseen taikaan kietoutuneissa kahviloissa. Helsingin keskustassa kävellessä on helppo virittäytyä joulun tunnelmaan valaistuja katuja ja koristeltuja näyteikkunoita ihaillen.

Jouluisin Helsingissä on tarjolla myös lukuisia tunnelmallisia joulukonsertteja sekä jouluisia tapahtumia. Senaatintorin perinteinen joulutori luo lämmöllään ja valollaan joulumieltä jokaiselle. Joulun taikaa luodaan tarjolla olevilla paikallisilla herkuilla, lämpimillä juomilla, joululauluilla, tunnelmallisella valaistuksella sekä iloisella mielellä.

VALOn joulussa pääset nauttimaan sekä kaupungin tarjoamasta tunnelmasta että perinteisistä suomalaisista jouluperinteistä, kuten hirsisaunan löylyistä.

 

Pääsiäinen Helsingissä

Pääsiäinen Helsingissä on aikaa, jolloin kaupunki alkaa heräilemään keväiseen eloon pitkän talven jälkeen. Kaupunkikuvaa koristavat iloisenvärikkäät pääsiäismunat ja kukat.

Pääsiäistunnelmaa voi kokea perinteisillä käsityömarkkinoilla tai osallistumalla kaupungin pääsiäistapahtumiin. Helsingin lukuisat kahvilat ja ravintolat tarjoavat mahdollisuuden nauttia herkullisista pääsiäisleivonnaisista ja -aterioista.

 

Juhannus Helsingissä

Helsingin kesä on täynnä tapahtumia, aurinkoa ja valoa. Helsingin juhannuksessa yhdistyvät sekä kaupungin syke että keskikesäisen luonnon kauneus.

Keskiyön aurinko luo ainutlaatuisen tunnelman, kun kokoonnutaan ystävien ja perheiden kanssa nauttimaan yöttömän yön taiasta.

Kuten muuallakin Suomessa, myös Helsingin juhannusperinteisiin kuuluu juhannuskokkojen poltto. Monet paikalliset suuntaavat saaristoon tai järvien rannoille nauttimaan perinteisestä juhannusillallisesta ja saunan lämmöstä.

Me VALOlla haluamme varmistaa, että Helsingin juhannuksesta pääsee nauttimaan myös lomailijatkin. Haluamme luoda asiakkaillemme turvallisen ja rennon ilmapiirin juhannuksen viettoon. Kattoterassilla pääsee nauttimaan porealtaasta, kylmävesialtaasta sekä perinteisestä suomalaisesta juhannussaunasta. Myös kaupungin elämää on mukava seurata ylhäältä käsin.

 

Syysloma Helsingissä

 

Syyslomalla Helsingissä suositaan erityisesti lapsille suunnattuja aktiviteetteja esimerkiksi Linnanmäellä tai Korkeasaaressa.

Syksyn ruskan aikaan nautitaan usein myös ulkoilusta kaupungin puistoissa. Esimerkiksi Esplanadi ja Kaivopuisto hehkuvat syksyllä kauniissa väreissä, luoden romanttisen ja rentouttavan ympäristön kävelyille.

Syysmyrskyt voivat tuoda ulkoiluun oman mausteensa, mutta lämpimät kahvilat ja museot tarjoavat lämpöä syksyn sateisiinkin päiviin. Syyslomalla on oiva hetki tutustua myös museoihin, kuten Kiasmaan tai Ateneumiin, joissa esitellään sekä suomalaista että kansainvälistä taidetta. Vaihtoehtoisesti voit vierailla lukuisissa kahviloissa ja nauttia lämpimistä juomista sekä herkullisista leivonnaisista.

 

Lähteet

Ateneumin taidemuseo

nykytaiteenmuseo Kiasma

Linnanmäki

Korkeasaaren eläintarha

Tapahtumakalenteri Helsinki

Hotellit Helsingissä-Näin löydät majoituksen

Hemmotteluloma -Rentoudu arjenkin keskellä

Toimistohotelli Helsinki -Kokous- ja työtilat

Booking (Laadukkaat hotellit Helsingissä)

Triparvisor (Spa-hotellit)