VALOssa kaikki osastot puhaltavat yhteen hiileen

“VALOssa on mahtava tiimihenki ja täällä ei ole koskaan sellaista tunnetta, ettei apua voisi kysyä muilta tiimeiltä. Kiireisinä päivinä toimistotyöntekijät käärivät hihansa ja tulevat innokkaasti auttamaan meitä ruuhkien purkamisessa.”

0

Työntekijähaastattelussa VALOn Meeting and Events Manager Satu Laurell

VALO Hotel & Workin Meeting and Events Manager Satu Laurell on tuttu kasvo etenkin monille VALOn kokousasiakkaille. Toimeliasta ja joka paikkaan ehtivää nuorta naista voisikin aivan hyvin pitää jopa VALOn kokous- ja tapahtumapuolen tietynlaisina kasvoina.

Satun toimenkuva VALOssa on niin monipuolinen ja mielenkiintoinen, että sen tarkempi esittely soveltuu erinomaisesti työntekijähaastattelun aiheeksi.

Ennen VALOssa työskentelyään Satu opiskeli tarjoilijaksi Ravintolakoulu Perhossa, jonka jälkeen hän työskenteli viiden vuoden (2009-2014) ajan Klaus K:n kokousmestarina. Tämän jälkeen Laurell muutti opiskelemaan International Hospitality Managementia yliopistoon  Englantiin elokuussa 2014. Opintojen ohella Laurell työskenteli hotellialalla uudessa asuinmaassaan.

Paluu Suomeen tapahtui elokuussa 2021, ja samoihin aikoihin kansainvälistä työkokemusta saanut Laurell päätyi myös hakemaan töitä VALOsta.

“Viime vuoden kesällä mietin, mitä töitä voisin tehdä merkonomiopintojeni ohella, kun muutan takaisin Suomeen. Sattumalta vanha koulukaverini Perhon ajoilta laittoi noihin aikoihin viestiä, että VALOssa etsitään kokouspuolelle työntekijää.”

Asiat etenivät tämän jälkeen nopeasti, sillä työt VALOssa alkoivat jo elokuun puolivälissä.

Monipuolinen työnkuva

Satun toimenkuva kokous- ja tapahtumapuolella on todella monipuolinen. Niin sanottu normaali työpäivä pitää sisällään muun muassa kokousjärjestelyiden hoitamista, tekniikan esittelyä, tarjoilujen asettelua, tiimin ohjaamista sekä seuraavien päivien ja viikkojen suunnittelua.

“Esihenkilön asemassa katson itse pidemmälle tulevaisuuteen, mitä meillä tapahtuu hotellissa ja kokouspuolella. Tämä on tarpeen, jotta osaan esimerkiksi täyttää työvuorot oikein. Oman tiimin pidän ajan tasalla seuraavan parin päivän tapahtumista, mutta isommista tilaisuuksista kerron heille tottakai hyvissä ajoin. Omaan työhöni kuuluu paljon suunnittelua ja hyvä organisointikyky onkin tässä työssä valttia. ”

Kokous- ja tapahtumajärjestäjän työssä pääsee tekemään tiivistä yhteistyötä VALOn eri työtiimien kanssa. Koko VALOn työyhteisö saakin Laurellilta pyyteetöntä kiitosta.

“VALOssa on mahtava tiimihenki ja täällä ei ole koskaan sellaista tunnetta, ettei apua voisi kysyä muilta tiimeiltä. Kiireisinä päivinä toimistotyöntekijät käärivät hihansa ja tulevat innokkaasti auttamaan meitä ruuhkien purkamisessa.”

Vaihtuva työtiimi ja erilaisia tapahtumia

Satun lisäksi tiimissä työskentelee kaksi osa-aikaista työntekijää, jonka lisäksi ravintolan henkilökunta auttaa tarvittaessa kokousten järjestelyissä.

VALOn kokousjärjestelytiimi on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta, sillä Satun lisäksi tiimistä löytyy yksi uraansa vasta aloitteleva työntekijä ja toisaalta toinen jo hyvin kokenut työntekijä.

“On ollut kiva huomata, että Bistro ELOn puolelta tulee työntekijöitä mielellään tekemään kokouspuolelle vuoroja. Työ on kuitenkin erilaista ravintolatyöhön verrattuna, vaikka molemmissa on asiakaspalvelutyötä ja asiakkaille tarjoillaan ruokaa osana muuta kokemusta.”

VALOn monipuolisissa tiloissa on järjestetty menneiden kuukausien aikana todella monipuolisia tapahtumia. Laurellin osalta yksittäisistä tapahtumista toukokuussa järjestetty NAPCONin kokoustapahtuma oli erityisen mieleenpainuva. Tapahtumassa oli mukana suuri määrä osallistujia ja myös erilaisia muuttujia, jotka tekivät tapahtuman järjestämisestä haastavan. Järjestelyissä onnistuttiin kuitenkin niin hyvin, että saatu palaute oli poikkeuksellisen positiivista – myös suullisesti.

Normaalisti kokousasiakkaat jakavat positiivista palautetta kasvotusten erityisesti VALOn tiloista ja esimerkiksi Bistro ELOn lounaasta, joten palvelusta saatu palaute on aina erityisen rohkaisevaa.

“Kyllähän se kasvotusten saatu positiivinen palaute aina auttaa pitämään tiimin työmotivaatiota yllä verrattuna jälkikäteen saatuun sähköpostiin, mikä sekin on tietenkin kiva saada.”

Ihmiskohtaamisille suuri tarve

Kokous- ja tapahtumapuolella on pitkän poikkeusajan jälkeen havaittavissa paljon tietynlaista patoumaa, koska monissa yrityksissä ihmiset pääsevät nyt todella pitkästä aikaa järjestämään tapahtumia ja kokouksia kasvotusten.

Tämä näkyy myös VALOssa asiakkailta saadussa palautteessa. Erittäin moni VALOn kokousasiakas onkin tuonut palautteissaan esille sitä, miten ihanaa on, että VALOssa järjestetään niin paljon tapahtumia, joissa ihmiset pääsevät taas näkemään toisiaan kasvotusten.

Suurta roolia VALOn kokousten ja tapahtumien järjestelyissä näyttelevä Satu Laurell on myös oikea henkilö kertomaan, miksi kokoukset ja tapahtumat kannattaisi järjestää nimenomaan VALOssa.

“VALOsta löytyy kaikki saman katon alta. Ja pisteenä i:n päällä on kaunis suomalainen sisustus sekä mahtava henkilökunta.”

Valmiit kokouspaketit VALOssa

VALOsta löydät monipuoliset tilat ja valmiit paketit kokouksia ja tapahtumia varten.

TUTUSTU KOKOUSPAKETTEIHIN