Staycation: Helsingin Sanomat arvioi viisi hotellia Helsingissä

Koronavuosien jälkeen Suomessa on käynnissä ehkäpä kaikkien aikojen matkailukesä, joka näkyy myös kotimaisissa hotelleissa. Helsingin Sanomat arvioi heinäkuussa viisi toisistaan poikkeavaa ja mielenkiintoista hotellia Helsingissä. Tässä viiden hotellin joukossa mukana oli myös VALO Hotel & Work.

0

Mitkä hotellit testattiin ja miten?

VALO Hotellin lisäksi testissä oli myös neljä muuta helsinkiläistä hotellia: Helsingin keskustassa sijaitseva Hotelli Torni, Triplan Sokos-hotelli Pasilassa, Itä-Helsingistä löytyvä Hotel Rantapuisto ja uima-allashotellina tunnettu Clarion.

Testi toteutettiin heinäkuun aikana ja jokaisessa hotellissa testiin valittiin kahden hengen huone yhden yön ajaksi

Arviot tehtiin niin sanotulla Staycation-teemalla, jossa toimittaja siis yöpyi ja vietti miniloman omalla kotipaikkakunnallaan.

Helsingin Sanomien raatia kiinnostivat etenkin hotellien tarjoamat palvelut. Pääasiallisesti testissä tutkittiin sitä, kohottavatko tarjotut palvelut hotellielämyksen arjen yläpuolelle sekä sitä, saako hotellin tarjoama yleistunnelma vierailijan heittäytymään lomatunnelmaan ja rentoutumaan myös hänen omassa kotikaupungissaan.

Yö “kaksoiskäyttöhotellissa” – wellness-alue ja hotelliaamiainen keräävät kiitosta

“Hotelli VALOssa voi nopeasti siirtyä mielentilasta toiseen. Aulassa on monta tehokkaaseen läppärin näpyttelyyn soveltuvaa soppea. Kattoterassilla voi puolestaan vetäytyä hämyiseen hirsisaunaan.”

(lainaus Helsingin Sanomien jutusta)

Helsingin Sanomien toimittaja yöpyi heinäkuun aikana VALOn Comfort-huoneluokassa, joka on suunniteltu 1-4 hengelle ja maksimissaan kolmelle aikuiselle.

Hotellihuoneen lisäksi vierailun aikana päästiin tutustumaan myös VALOn tilojen kaksoiskäyttökonseptiin, joka on helposti havaittavissa erillisten työtilojen lisäksi myös kaikissa hotellihuoneissa:

”Työskennellä voi huoneessakin. Esimerkiksi comfort-huoneessa on kaksi helposti liikuteltavaa, työtasoksi soveltuvaa pikkupöytää ja pistorasioita. Mahdollista on myös huoneen muuntaminen toimistoksi.”

Hesarin arviossa VALO kerää suurimmat kiitokset wellness-osastolta avautuvista näkymistään sekä aamiaisella tarjolla olevista vegaanisista vaihtoehdoistaan, ja granolasta, jota jutun kirjoittaja kuvailee rapeimmaksi, mitä on koskaan maistanut.

VALOn hotellihuone tuntuu yöpyjistä ensi alkuun ehkä hieman liiankin kompaktilta, mutta toisaalta hotellissa vietetyn yön jälkeen olo on niin rentoutunut, että jutun kirjoittajalla oli omien sanojensa mukana haasteita päästä energiseen työfiilikseen seuraavana työpäivänä.

Oman mainintansa ansaitsivat myös aulatilan avaruus, harmonista tunnelmaa luovat sisustusratkaisut ja esimerkiksi hirsisaunoista ja hotellihuoneista löytyvät pienet yksityiskohdat.

Helsingin Sanomien toimittaja summaakin hotellikokemuksensa parhaat puolet seuraavalla tavalla:

“Kaikkialla oli levollista harmoniaa, joka syntyi avarasta tilasta, valosta ja luonnonläheisistä väri- ja materiaalivalinnoista. Hirsisaunassa oli jopa puukiulu ja -kauha.”

Kannattaako staycation?

Bensan hintojen raju nousu ja inflaation aiheuttama hintojen kohoaminen esimerkiksi ruokakaupassa ovat saaneet myös monet suomalaiset matkailijat pohtimaan omia lomasuunnitelmiaan ja kulutustottumuksiaan.

Mikäli tavoitteena on syystä tai toisesta pitää kulut mahdollisimman alhaisina, saattaa niin sanottu staycation, eli omalle paikkakunnalle tai sen lähiympäristöön suuntautuva miniloma, tulla kyseeseen.

Jo pelkkä rentouttava yö hotellissa, poissa normaalin arjen keskeltä, voi tuoda hyvinkin nopeasti rentoutumisen tunteen ja illuusion “oikeasta lomamatkasta”.  Mikäli oman kiireisen arjen keskelle siis haluaa edes lyhyen rentoutumishetken, on staycation ehdottomasti harkinnan arvoinen lomailumuoto.

Varaa staycation Helsingissä:

Varaa oma staycationisi Helsingissä ja koe itse VALOn levollinen harmonia sekä sisustukselliset yksityiskohdat.

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet