Luonto-Liitto analysoi 15 toimitilaa ja valitsi VALOn

”VALOssa meidän käyttämä työhuone muuttuu yöllä jonkun majoittujan hotellihuoneeksi ja ympäristöpäästöt jakautuvat näin useammalle asiakkaalle. Täällä on selkeä tahtotila uudistaa työskentelyä ja saada tyhjiä toimitiloja tehokkaampaan käyttöön.”

0

Luonto-Liitto on yksi Suomen vanhimpia järjestöjä, jolla on pitkät perinteet lasten- ja nuorten ympäristökasvatuksessa. Se on puoluepoliittisesti sitoutumaton 7500 jäsenen järjestö, joka järjestää luonnonsuojelua painottavia leirejä sekä kerhoja lapsille-, nuorille- ja perheille. Luonto-Liitto tunnetaan lasten Sieppo-lehdestä sekä kantaa ottavasta Nuorten luonto -lehdestä.

“Meillä uudet työtilat tulivat ajankohtaiseksi keväällä 2021. Mietimme minkälaiset tilat tarvitsemme ja päädyimme siihen, että tilojen suurimmat kriteerit koostuvat ekologisuudesta, toiminnallisuudesta sekä hinnasta. Kilpailutimme 15 toimitilaa ja teetimme heille kyselyn näistä aihealueista”, kertoo Riku Eskelinen Luonto-Liitosta.

Toimitilojen valinnassa Luonto-Liitto painotti ekologisuuteen liittyviä kysymyksiä ja halusi omalla toiminnallaan näyttää suuntaa vastuullisuuteen liittyvissä valinnoissa. Työtilojen selvityksessä pureuduttiin mm. rakennusten energiatehokkuuteen, yritysten ympäristöpolitiikkaan, luonnon monimuotoisuuteen sekä tilojen käyttöasteeseen. Vastausten perusteella toimitilat pisteytettiin paremmuusjärjestykseen.

“Päädyimme valinnassamme Helsingin Ruskeasuolla sijaitsevaan VALO Hotel & Workiin. Meitä kiehtoi VALOssa erityisesti tämä konsepti, joka pienentää rakentamisen tarvetta. VALOssa meidän käyttämä työhuone muuttuu yöllä jonkun majoittujan hotellihuoneeksi ja ympäristöpäästöt jakautuvat näin useammalle asiakkaalle. Täällä on selkeä tahtotila uudistaa työskentelyä ja saada tyhjiä toimitiloja tehokkaampaan käyttöön. Entä jos kaikki hotellit toimisivat tällä tavalla? Kuinka paljon me voisimme vähentää rakentamista ja säästää luontoa?” pohtii Riku Eskelinen Luonto-Liitosta.

“Kiinteistöjen rakentaminen ja ylläpito tuottavat lähes puolet maailman hiilidioksidipäästöistä. Tavoitteenamme on saada VALOon tällaisia luontojärjestöjä, jotka tukevat myös meidän viestiä kiinteistöjen matalan käyttöasteen nostamisesta. On todella hienoa, että Luonto-Liitto on valinnut meidät toimitilakseen ja toivommekin, että myös muut ekologisuudesta kiinnostuneet yritykset muuttavat tänne”, kertoo VALOn liiketoimintajohtaja Erno Launo.

Tutustu työtiloihin

  • Joel Hirviniemi

  • Marketing Manager