Sachitha De Silva on VALOn uusi Revenue Manager

Uusi Revenue Managerimme Sachitha De Silva aloitti uransa VALOssa maaliskuussa 2023. Uusi työntekijä tuo mukanaan valtavan määrän kansainvälistä ja mielenkiintoista kokemusta useilta aloilta. Tässä työntekijähaastattelussa Sachitha kertoo omasta työhistoriastaan ​​sekä siitä, miten hän päätyi VALOon.

0

Mielenkiintoinen kansainvälinen tausta

”En aloittanut uraani hotelli- ja ravintola-alalla. Toisin kuin useimmat tällä alalla, aloitin urani myyntipäällikkönä useissa kansainvälisissä yrityksissä, jotka toimivat elintarvike- ja juomasektorilla. Huomasin kykyni datan analysointiin ja numeroiden käsittelyyn jo varhain ammattilaisuran alkuvaiheessa”, kertoo Sachitha De Silva.

Pitkään samalla alalla työskenneltyään ”Sachi” kaipasi työelämäänsä uusia haasteita, tällä kertaa hotelli- ja ravintola-alalla.

”Olin työskennellyt elintarvike- ja juomasektorilla 12 vuotta, kun Expedia Group palkkasi minut vuonna 2017 laajentamaan heidän salkkuaan Malediivien markkinoilla. Tämä oli ensimmäinen kontaktini hotellialaan. Olin vastuussa Malediivien markkinoiden liiketoiminnan kasvusta, joka sisälsi yli 200 lomakeskusta.”

Uudet haasteet toimivat myös silmien avaajana alan suhteen, mikä johti myös uudenlaiseen työskentelyrooliin, kun De Silva hyväksyi ensimmäisen koskaan työpaikkansa liikevaihdon ja sähköisen kaupankäynnin johtajana.

”Silloinen työni Expedialla antoi minulle laaja-alaisen näkymän uskomattoman monimutkaiseen markkinaan. Kahden mahtavan, Expedialla vietetyn, vuoden jälkeen, Pulse Resorts palkkasi minut vuonna 2019 valvomaan liikevaihtoa ja sähköistä kaupankäyntiä heidän suurimmalle kohteelleen Malediiveilla.”

Sachitha De Silva onnistui ohjaamaan uutta työnantajansa menestyksekkäästi vaikean pandemia-ajan läpi, mikä johti palkitsemiseen ylennyksen muodossa.

”Pulse Resorts ylensi minut liikevaihdon ja sähköisen kaupankäynnin klusterijohtajaksi viidelle ylelliselle lomakohteelleen vuonna 2021. Olin vastuussa liikevaihdon ja sähköisen kaupankäynnin toiminnoista Pulse Resortsilla helmikuuhun 2023 saakka.”

Työn lisäksi ”Sachilla” on myös mielenkiintoinen historia kansainvälisistä opinnoista.

”Olen suorittanut liiketalouden maisterin tutkinnon Länsi-Lontoon yliopistosta ja minulla on hotelliliiketoiminnan liikevaihdon hallinnan todistus Cornellin yliopistosta.”

Muutto Suomeen

Sachitha muutti vaimonsa kanssa Suomeen vuoden 2023 alussa. Hiljattain maahan saapunut matkailualan ammattilainen halusikin löytää uuden työpaikan uudesta kotimaastaan. Tämä johti De Silvan VALOon, jossa oli auennut Revenue Managerin paikka helmi-maaliskuun vaihteessa.

”Aloin etsiä mahdollisia työpaikkoja saapuessamme, ja törmäsin VALO:n Revenue Managerin paikkaan. Keskusteltuani Jarkko Härmälän (VALO Group Operator Oy:n nykyinen toimitusjohtaja) kanssa, olin vaikuttunut ideasta ja näin mahdollisuuden edistää uraani samalla kun olen yksi edelläkävijöistä liikeideassa, joka muuttaisi liiketoimintaa.”

Sachin ensimmäiset vaikutelmat uudesta työnantajastaan sekä kotimaastaan ovat molemmat olleet positiivisia.

”Jokainen päivä on minulle uusi kokemus. Henkilökunta täällä on ihanaa ja ystävällistä. Koska olen suhteellisen uusi maassa, ensivaikutelmani Suomesta ja tiimistä ovat samankaltaisia ja niillä on jo nyt erityinen paikalla sydämessäni.”

Uudenlainen tuote tuo haasteita ja mahdollisuuksia

Sachitha näkee VALOn ainutlaatuisena ja mielenkiintoisena tuotteena Helsingin hotellimaailmassa. Tämä tuo mukanaan sekä haasteita että mahdollisuuksia.

”VALO on tuote, joka on aikaansa edellä. Olemalla todellinen hybridihotelli, jossa jokainen hotellihuone voidaan muuttaa toimistotilaksi päivällä, avautuu mahdollisuuksia, joita ei ole saatavilla perinteisissä hotelleissa. Tämä ainutlaatuisuus edellyttää myös monimutkaista analyysiä ja tulonlähdöstrategiaa, joka vaatii jatkuvaa luovaa ajattelua.”

Sachitha De Silvan tavoitteena VALOn kanssa on auttaa yritystä kasvamaan kansainvälisesti.

”Pitkän aikavälin tavoitteeni on edistää yhteistä visiota VALOn ja edistää yrityksemme brändiä maailmanlaajuisesti.”