Spa-hotelli – Mikä on paras spa Helsingissä?

Helsingissä on joukko ylellisiä spa-hotelleja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen pakopaikan kiireestä ja stressistä. Mutta mikä tarkalleen on spa ja miksi spa-hotellit houkuttelevat niin paljon nykypäivän matkailijoita?

Tässä artikkelissa tutustumme Helsingin spa-hotellitarjontaan sekä vastaamme edellä mainittuihin kysymyksiin. Olitpa sitten etsimässä rauhallista ja rentouttavaa hemmottelulomaa tai aktiivista hyvinvointilomaa, autamme sinua valitsemaan juuri toiveidesi mukaisen hotellin.

0

Spa-hotelli – Mikä on Helsingin paras Spa?

Helsingissä on joukko ylellisiä spa-hotelleja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen pakopaikan kiireestä ja stressistä. Mutta mikä tarkalleen on spa ja miksi spa-hotellit houkuttelevat niin paljon nykypäivän matkailijoita?

Tässä artikkelissa tutustumme Helsingin spa-hotellitarjontaan sekä vastaamme edellä mainittuihin kysymyksiin. Olitpa sitten etsimässä rauhallista ja rentouttavaa hemmottelulomaa tai aktiivista hyvinvointilomaa, autamme sinua valitsemaan juuri toiveidesi mukaisen hotellin.

 

Mistä tulee sana spa?

Spa-termin varmaa alkuperää ei tiedetä, mutta yleisesti ajatellaan sen olevan lyhenne latinankielisestä ilmaisusta ”Sanus Per Aquam”. Tämä latinalainen ilmaisu tarkoittaa suomen kielelle käännettynä ”terveyttä veden kautta”.

Toisen teorian mukaan termi spa juontaa juurensa belgialaisesta Spa-nimisestä kaupungista, joka tuli tunnetuksi sen mineraalilähteistä.

Molemmista teorioista voidaan kuitenkin päätellä, että molemmat ovat vahvasti yhteyksissä veden kanssa.

 

VALO Hotelli Helsinki Wellness

 

Mikä on spa?

Spa on paikka, jossa on tarjolla monenlaisia hyvinvointipalveluita. Spassa pyritään perinteisesti yhdistämään veden parantava voima rentoutumiseen ja terveyden edistämiseen erilaisten hoitojen ja palveluiden kautta.

Spa on alun perin tarkoittanut ainoastaan sellaista palvelua, jolla pyritään edistämään terveyttä veden avulla. Tämän vuoksi spa on pitkään ollut mielletty lähes synonyymiksi kylpylälle. Käsite on kuitenkin ajan saatossa muovautunut niin, että spalla tarkoitetaan nykyään monenlaisia muitakin hyvinvointipalveluita.

Spa on siis täydellinen paikka itsensä hemmotteluun sekä arjen stressistä irti päästämiseen.

 

Spa vai kylpylä?

Valinta span ja kylpylän välillä riippuu jokaisen henkilökohtaisista mieltymyksistä ja odotuksista sekä siitä, millaista palvelua ja tunnelmaa ollaan etsimässä.

Hemmotteluloma-artikkelissa avataan hyvin, millä tavalla spa poikkeaa kylpylästä: “Spa on laajempi käsite, joka kattaa monipuolisempia hyvinvointipalveluita. Kylpyläpalveluiden lisäksi spahan liittyy muitakin hyvinvointiin liittyviä hoitoja ja palveluita, kuten hierontaa, kasvo-, jalka- tai käsihoitoja.”

Ennen valinnan tekemistä on hyvä miettiä omia toiveita ja tarpeita. Kylpylä voi olla parempi vaihtoehto, mikäli kaipaat ainoastaan perinteistä kylpyläkokemusta. Jos taas haluat nauttia monipuolisemmista hyvinvointipalveluista kylpyläkokemuksen lisäksi, suuntaa tässä tapauksessa kohti spata.

 

VALO Hotel & Workin wellness-alue

 

Spa-hotellit Suomessa -Millainen on spa-hotelli?

Spa-hotelli on majoituspaikka, joka tarjoaa majoituksen lisäksi kokonaisvaltaisen hyvinvointikokemuksen vierailijoilleen. Nämä hotellit keskittyvät tarjoamaan sekä kehon että mielen hyvinvointia edistäviä palveluita.

VALO hotelli tarjoaa asiakkaidensa käyttöön Wellness-alueen, jossa spa-hotellin tavoitteet takuulla täyttyvät. Alueella pääsee nauttimaan niin höyrysaunan kuin perinteisen suomalaisen hirsisaunankin löylyistä, virkistymään kylmävesialtaassa sekä rentoutumaan uima-altaassa tai porealtaassa.  Myös monipuolinen kuntosali, kotoisat rentoutumistilat sekä laadukkaat ravintolapalvelut ovat olennainen osa hyvinvointipakettia. Aamiainen on yksi VALOn kulmakivistä ja sitä kuvataankin hyvin artikkelissa Isänpäivä 2023:

“VALOn aamiainen tuotetaan ”less is more”-ajatuksella, tuotteiden laatua korostaen. Ravinteikkaat superfoodit ja pientuottajien parhaimmat erikoisuudet kruunaavat täydellisen aamiaishetken.”

Spa-hotellit ovat suosittuja niiden tarjoaman kokonaisvaltaisen hyvinvointikokemuksen vuoksi. Suomessa sijaitsevat spa-hotellit löydät tämän linkin kautta.

 

Missä on Helsingin paras spa?

Spa-hotellit tarjoavat asiakkailleen rentoutumista ja hemmottelua, jonka tärkeys korostuu etenkin vilkkaan pääkaupungin keskellä.

Helsingin Ruskeasuolla sijaitseva Valo Hotelli tarjoaa vierailleen rauhallisen paikan keskellä kaupungin vilskettä ja vilinää. Tässä upeassa hotellissa yhdistyvät sekä moderni tyylikkyys että lempeä mukavuus. Olipa haaveissa sitten perinteinen suomalainen saunaelämys, ylellinen hemmotteluloma tai aktiivinen hyvinvointiloma, VALO Hotellin Spa/Wellness-alue tarjoaa monipuolisia palveluitaan jokaisen tarpeisiin.

Bookingin sivuilta löydät tämänhetkisen tarjonnan Helsingissä sijaitsevista spa-hotelleista.

 

Spa-hotelli Helsingistä

Kuten Tripadvisorin spa-hotelli-vaihtoehdoista voi päätellä, Helsingissä on tarjolla useita uima-altaallisia spa-hotelleja.

Jokainen hotelli tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja parhaan spa-hotellin valinta riippuukin hyvin paljon henkilökohtaisista kokemuksista ja mieltymyksistä sekä siitä, millaisia palveluita etsitään.

Valo Hotelli on saanut Tripadvisorin käyttäjiltä upeaa palautetta. Tähän palautteeseen kiteytyy usean tyytyväisen asiakkaan kokemus:

“Loistava hotelli! Todella rauhallista ja kaunista! Spa on erittäin hyvä ja katolla olevat saunat ovat parhaita! Erittäin hyvä aamiainen! Mukavat sängyt ja hyvä valaistus huoneessa! Shampoot ja saippuat ovat myös ensiluokkaisia! Suosittelen lämpimästi kaikille!”

Lisää kokemuksia Valo Hotellista voit lukea täältä.

 

 

Hotellihuone saunalla

Lomalle lähdetään tyypillisesti hektisen arjen keskeltä, jolloin lomatunnelmaan pääseminen vaatii totaalista nollausta ja rentoutumista. Hotellissa oleva sauna auttaa tässä asiassa merkittävästi. Saunan tiedetään parantavan verenkiertoa sekä lievittävän stressiä, joten palautuminen ja rentoutuminen on luonnollisesti helpompaa tämän avulla.

On tutkittu, että hotellissa oleva sauna ei ainoastaan edistä hyvinvointia, vaan tekee hotellikokemuksesta merkittävästi nautinnollisemman ja myös mieleenpainuvamman.

Vaikka sauna onkin tärkeä osa suomalaista kulttuuria, useissa hotelleissa sitä ei kuitenkaan ole. Helsingissä sijaitsevat saunalliset hotellit voit etsiä täältä.

 

VALO Hotelli Helsinki Wellness Sauna

 

Wellness-/spa-palvelua Helsingissä

Wellness- ja spa-palvelut tarjoavat erinomaisen tilaisuuden keskittyä henkilökohtaiseen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Voidaan melkeinpä sanoa, että nämä palvelut ovat keidas, missä arjen kiire ja stressi unohtuu ja aika pysähtyy vain oman rentoutumisen äärelle.

Hotellit Helsingissä-artikkelissa kuvaillaan hyvin Valon tarjoamaa Wellness/spa-palvelua:

“Mikäli haaveissa on esimerkiksi hemmotella itseäsi hyvinvointilomalla, Spa- ja Wellness-aiheiset hotellit voisivat vaikuttaa houkuttelevilta. Miltä kuulostaisi, jos hotellimajoittumiseen yhdistettäisiin uimista sekä ulko- että sisäuima-altaassa, saunomista hirsisaunassa, hikoilua kuntosalilla ja tietysti valmiin maittavan aamiaisen nauttimista? Kaiken voisi kruunata vielä hotellilta saatava hierontapalvelu.”

Valon Wellness-alue on käytössä niin hotellin asiakkaille kuin ulkopuolisillekin. Mikäli etsit itsellesi tai läheisellesi nautinnollista rentoutumiselämystä, varaa aika Wellness-alueelle täältä.

 

VALO Hotelli Helsinki wellness rentoutumisallas

 

Majoitus poreammeella

Majoituspaikassa, kuten hotellissa oleva poreamme kertoo hotellinomistajan halusta edistää vieraiden hyvinvointia, hemmottelua ja mukavuuden tunnetta.

Poreamme on yksi niistä yksityiskohdista, jotka nostavat merkittävästi majoituspaikan houkuttelevuutta. Se on arvokas lisä, joka mahdollistaa rentouttavan hemmotteluhetken esimerkiksi kiireisen työpäivän päätteeksi.

VALO Hotelli tarjoaa upealla näköalalla Wellness-asiakkaidensa käyttöön hotellin katolla sijaitsevan poreammeen. Lisäksi alueelta löytyvät 2 hirsisaunaa, 2 perinteistä saunaa, höyrysauna sekä kylmävesiallas.

Perjantaisin ja lauantaisin Wellness-alueella on avoinna myös allasbaari, joka tarjoaa virkistäviä juomia sekä pientä purtavaa.

Tutustu monipuoliseen tarjontaamme ja varaa majoitus tätä kautta.

 

VALO Hotelli Helsinki Wellness poreallas

 

Spa-hotelli kokemuksia

Bookingin mukaan VALOn asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä saamiinsa palveluihin. Yli 11 000 arviota loistavin arvosanoin osoittaa meille, että palvelumme kokonaisuutena on oikeasti hyvä.

Kokemuksissa nousee esiin arvostus erityisesti Valon laadukkaita ravintolapalveluja, rentouttavaa Wellness-aluetta, kompakteja ja moderneja tiloja, sekä ekologisuutta kohtaan. Myöskin työskentelymahdollisuuksien huomioimista pidetään arvossaan. Toimistohotelli-artikkelissa kerrotaan kattavammin siitä, kuinka Valossa mahdollistetaan sekä tehokas työnteko että palautuminen ja rentoutuminen.

 

Lähteet

Booking (Spa-hotellit Heslingissä, Saunalliset hotellit Helsingissä)

Tripadvisor (Helsinki, Suomi, Valo)

VALO (Hemmotteluloma, Toimistohotelli, Wellness ajanvaraus, Wellness-alue)