Saunat Helsingissä

Meille suomalaisille saunominen on merkittävä osa kulttuuria. Saunomme perinteisesti mahdollisimman kuumassa saunassa ja nautimme rentouttavasta hetkestä löylyvettä kiukaalle heitellen.

Tässä artikkelissa keskitymme Helsingissä sijaitseviin saunoihin sekä suomalaiseen saunakulttuuriin. Perehdymme myös siihen, millaisia saunoja Helsingissä on tarjolla ja mitkä niistä ovat suosituimpia.

0

Saunat Helsingissä

Meille suomalaisille saunominen on merkittävä osa kulttuuria. Saunomme perinteisesti mahdollisimman kuumassa saunassa ja nautimme rentouttavasta hetkestä löylyvettä kiukaalle heitellen.

Saunomista pidetään sosiaalisena tilanteena, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä sekä yhteisöllisyyttä että hyvinvoinnin edistämistä.

Tässä artikkelissa keskitymme Helsingissä sijaitseviin saunoihin sekä suomalaiseen saunakulttuuriin. Perehdymme myös siihen, millaisia saunoja Helsingissä on tarjolla ja mitkä niistä ovat suosituimpia.

 

 

Yleiset saunat Helsingissä

Helsinki tarjoaa laajan valikoiman upeita elämyksiä jokaiselle, myös saunomisen parissa. Helsingissä on paljon perinteisiä puusaunoja, sekä moderneja kaupunkisaunoja niin paikallisille kuin turisteillekin.

Yleiset saunat Helsingin alueella löytyvät parhaiten uimahalleja etsimällä.

Laadukkaissa yleisissä saunoissa perinteinen suomalainen saunakokemus yhdistyy moderniin designiin ja kattaviin palveluihin, houkutellen sekä paikallisia että turisteja nauttimaan saunomisen terveyshyödyistä ja rentouttavasta ilmapiiristä.

VALO Hotel on yksi Helsingin suosituimmista kaupunkisaunakokemuksen tarjoajista. Sen moderneissa ja tyylikkäissä saunatiloissa yhdistyvät saumattomasti rentoutuminen vilkkaan kaupungin sykkeessä. Panoraamasaunasta avautuvat upeat näkymät, ja tilat tarjoavat kokonaisvaltaisen rentoutumisen keskellä kaupunkia. VALOn allasbaari avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 16.00-23.00

Erittelemme vielä suosituimmat saunat Helsingistä.

7 suosittua saunaa Helsingissä

Helsingin ainutlaatuisista saunakokemuksista löytyy jokaiselle jotakin.

Kaupunki ylpeilee monipuolisessa saunatarjonnassa, joka kutsuu niin paikalliset kuin matkailijatkin rentoutumaan ja nauttimaan perinteisen saunan lämmöstä.

Meidän on hankala luokitella saunojen suositusastetta sen mukaan kuinka paljon saunoissa on kävijöitä, koska virallisia kävijämääriä on lähes mahdotonta löytää. Alla oleva lista perustuu omiin suosikkeihimme saunoista Helsingin alueella:

Astu mukaan lämpimään löylyyn ja koe Helsingin parhaat saunaelämykset.

 

VALO Hotelli Helsinki wellness sauna

 

Suomalainen saunakulttuuri

Suomalainen saunakulttuuri on syvään juurtunut osa paikallista elämäntapaa ja perinnettä. Sauna on Suomessa paljon enemmän kuin pelkkä lämpöinen huone – se on paikka, jossa koetaan rentoutumisen ja yhteisöllisyyden hetkiä.

Suomalaiset saunovat niin arjessa kuin juhlassakin, ja sauna on keskeinen osa sosiaalista kanssakäymistä. Esimerkiksi juhannussauna sekä joulusauna ovat olleet jo vuosisatojen ajan tärkeä osa juhlaperinnettä.

 

Juhannussauna Helsingissä

Kuten kaikkialla muuallakin Suomessa, myös Helsingissä juhannussauna on syvästi juurtunut perinne, joka liittyy keskikesän juhlaan.

Juhannus on yksi vuoden odotetuimmista juhlapäivistä, jota vietetään kesäkuun puolivälissä, yleensä juhannusaattona. Monet suuntaavat mökeille ja uimarannoille tunnelmoimaan ja juhlimaan yötöntä yötä. Sauna on olennainen osa tätä juhlaa, ja juhannussaunan lämpöön kokoonnutaankin yleensä koko perheen ja ystävien voimin.

Useat yleiset saunat järjestävät juhannuksena erityisiä juhannussaunatapahtumia, joissa pääsee kokoontumaan niin tuttujen kuin tuntemattomien kanssa. Nämä ovat merkittävä osa usean ihmisen yhteisöllisyyttä juhannuksena.

Yleisiin saunoihin pyrkiessä suositeltavaa varata sauna hyvissä ajoin, sillä ne ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. VALOn Wellness-alueelle pääsyn voit varata täältä.

 

Löylykilju ja saunavasta kellivat vedessä juhannuksena

 

Joulusauna Helsingissä

Joulusauna on perinne, joka liittyy läheisesti suomalaiseen joulunviettoon, ja se kukoistaa myös Helsingissä. Jouluaaton iltana monet helsinkiläiset perheet kokoontuvat yhteisen joulusaunan äärelle luomaan lämpimän ja tunnelmallisen rauhoittumishetken ennen joulunvieton huipentumista.

Suomalainen joulusauna on perinne, jossa yhdistyy lämpö, rentoutuminen ja joulun tunnelma.

Joulunaika näkyy Helsingissä lähes joka paikassa. Olipa kyseessä sitten keskustan vilinä, rauhallinen hotelli tai rentouttava kylpylä, joka paikassa on aistittavissa joulutunnelmaa.

VALOn joulu tarjoaa asiakkaille unohtumattomia elämyksiä niin joulusaunan, kuin kokonaisvaltaisen joulutunnelman avulla.

 

joulusauna Helsingissä

 

Sauna ja avanto Helsingissä

Saunassa rentoudutaan lämmössä, edistetään verenkiertoa ja vähennetään stressiä.

VALO Hotellilla pääsee kokemaan avantouinnin tuomia fiiliksiä ja terveysvaikutuksia kylmävesialtaaseen pulahtamalla.

Avantouinti tarjoaa terveysvaikutuksia, kuten parantaa verenkiertoa ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Saunassa voi antaa arjen tuoman stressin nousta höyrynä ilmaan ja nauttia löylyistä, välillä avannossa vilvoitellen. Sekä saunominen, että avantouinti ovat usein sosiaalisia tapahtumia, joissa ystävät ja perhe nauttivat yhdessäolostaan.

 

 

 

Perinteinen hirsisauna

Perinteinen hirsisauna luo lämpimän ja kutsuvan tunnelman puurakenteillaan.

VALO- hotelli tarjoaa tunnelmallisen paikan suomalaiseen saunaelämykseen kaupungin sydämessä. Näitä aivan perinteisiä hirsisaunoja ei ole Helsingissä montaa tarjolla.

Luonnonläheinen ympäristö tarjoaa ihanteellisen paikan rentoutumiseen, heijastaen perinteistä suomalaista saunakulttuuria kauniissa ja perinteikkäässä tilassa.

 

VALO wellness sauna katto helsinki

 

 

Höyrysauna-kokemuksia Helsingissä

Höyrysauna tarjoaa ainutlaatuisen ja pehmeän lämmön, ja sen kokeminen on ikimuistoinen elämys.  Höyrysauna toimii tuottamalla lämpöä kosteuden ja höyryn avulla.

Höyrysaunassa pääsee uppoutumaan lempeään lämpöön, joka hellii kehoa ja mieltä. Pehmeä höyry tekee ihon samettisen pehmeäksi, ja löylyn lempeä syleily rentouttaa lihakset.

Helsingissä sijaitsevista saunoista muun muassa VALO ja Allas Sea Pool tarjoavat tätä innovatiivista rentoutumispalvelua kaupungin sykkeessä. Näissä saunoissa yhdistävät sekä perinteikkyys sekä skandinaavinen design.

 

Saunallinen hotelli Helsingissä

Helsingissä sijaitsevista saunallisista hotelleissa vierailijat voivat nauttia perinteisen suomalaisen saunakulttuurin lämmöstä samalla, kun he pääsevät tutustumaan kaupungin tarjoamiin monipuolisiin palveluihin.

Spa-hotelli -artikkelissa kiteytetään hyvin, miksi saunallinen hotelli on kannattava: “On tutkittu, että hotellissa oleva sauna ei ainoastaan edistä hyvinvointia, vaan tekee hotellikokemuksesta merkittävästi nautinnollisemman ja myös mieleenpainuvamman.”

VALO Hotelli tarjoaa saunakokemusten lisäksi muitakin terveyttä edistäviä palveluita, kuten hierontaa, terveellistä ruokaa ja maittavaa unta.

Wellness/-spa-aiheiset Helsingissä sijaitsevat saunalliset hotellit löytyvät tämän linkin kautta.

 

VALO Hotelli Helsinki Wellness sauna

 

Millaiset saunatilat VALO tarjoaa?

Saunallinen hotelli antaa mahdollisuuden hyödyntää kaikki mukavuudet nollatakseen pään arjen tuoman kiireen ja stressin keskellä. Sen lisäksi, että saunominen parantaa verenkiertoa ja auttaa palautumaan, oma saunahetki tarjoaa unohtumattoman tavan nauttia luksuksesta ja rauhasta samassa tilassa. Se on täydellinen vaihtoehto rentoutumiseen ja virkistäytymiseen matkalla ollessa.

VALO Hotellin kattokerroksessa on sauna-alue, jossa pääsee nauttimaan hirsi- sekä höyrysaunasta vaikkapa porealtaan kera. Mitä tehdä Helsingissä? -artikkelissa kerrotaan tarkemmin: “VALOn Wellness-alueelta löytyy 2 hirsisaunaa, 2 perinteistä saunaa, höyrysauna, rentoutumisallas, kylmävesiallas sekä poreallas.” Tämän lisäksi alueella on myös allasbaari.

Tripadvisorin sivuilta löydät hakujesi mukaiset Helsingissä sijaitsevat hotellit. Seuraavien linkkien kautta pääset tutustumaan esimerkiksi spa– tai saunallisiin hotellivaihtoehtoihin.

 

VALO Hotelli Helsinki wellness sauna

 

Lähteet

Booking (Wellness/spa)

Tripadvisor (sauna, spa)

Mitä tehdä Helsingissä?

Spa-hotelli – Mikä on paras spa Helsingissä?

Varaa Wellness

Sauna Hermanni 

Kotiharjun sauna 

Kulttuurisauna

Löyly 

Allas Sea Pool 

Lonnan sauna