attention icon

VALO App – 20 % alennus päivän majoitushinnasta! Lue lisää

Ystävänpäivä 2023

Ystävänpäivää vietetään jälleen 14. helmikuuta. Tästä tekstistä löydät muutaman hyvän ystävänpäivän tekemisvinkin sekä lahjaidean.

0

Milloin ystävänpäivää vietetään?

Suomessa ystävänpäivää juhlitaan aina helmikuun 14. päivänä. Juhlalla on varsin pitkät perinteet, sillä sitä on juhlistettu jo 1980-luvulta lähtien. Vuonna 2023 ystävänpäivä ajoittuu tiistaille.

Ystävänpäivää on perinteisesti pidetty ennen kaikkea romanttisena rakastavaisten päivänä, mutta Suomessa se on saavuttanut lisäksi vahvan aseman ystävien ja muiden lähimmäisten kanssa juhlittavana juhlapäivänä.

Ystävänpäivänä kumppania ja läheisiä on ollut perinteisesti tapana muistaa kortein, runoin sekä erilaisin lahjoin. Myös esimerkiksi elokuvissa tai illallisella käymisellä on vahva asema osana romanttisen juhlapäivän viettoa.

Romanttisen maineensa ansiosta ystävänpäivä on myös erittäin suosittu ajankohta kosinnalle.

Ystävänpäivän tapahtumat Helsingissä

Ystävänpäivä on ollut perinteisesti suosittu ajankohta erilaisiin mukaviin ajanvietteisiin puolison, ystävän tai miksipä ei myös muiden läheisten ihmisten, kuten sisarusten tai vanhempien kanssa.

Ystävänpäivän tapahtumiin Helsingissä voit tutustua esimerkiksi My Helsingin nettisivuilla.

Ystävänpäivän lahjaideat ja menovinkit

Ystävänpäivälahjoilla on olennainen rooli romanttisen juhlapäivän vietossa. Seuraavaksi saat meiltä muutaman hyvän vinkin ystävänpäivälahjoihin sekä erilaisiin ajanvietteisiin.

Elokuviin ystävän tai puolison kanssa

Elokuvissa käyminen on yksi ystävänpäivän pitkäaikaisista perinteistä ja tämä on helposti toteutettavissa sekä oman elämänkumppanin että jonkin toisen lähimmäisen kanssa.

Pääkaupunkiseudulla Finnkinon ystävänpäivä tulee tänäkin vuonna sisältämään monia mielenkiintoisia ensi-iltaelokuvia erilaisiin leffamakuihin. Ystävänpäivän leffatarjontaan voit tutustua Finnkinon nettisivuilla.

Vietä romanttinen staycation hotellissa

Staycation on yhdistelmä englanninkielen sanoista stay (jäädä) ja vacation (loma).

Koska vuoden 2023 ystävänpäivä ajoittuu tiistaille, valtaosalle meistä se sijoittuu keskelle kiireistä työviikkoa, mikä rajoittaaa esimerkiksi lomailua.

Arkipäivälle ajoittuva ystävänpäivä onkin näin ollen loistava ajankohta romanttiselle lähilomalle jossain kotikaupunkisi tai lähialueiden tunnelmallisista hotelleista.

VALOsta löydät ystävänpäivälle kolme upeaa staycation-pakettia, joilla tunnelmallinen lähiloma on taattu.

cropped-naiset-jalat-hotellihuone-valohotelwork.jpg

Ystävänpäivä VALOssa

VALOssa ystävänpäivä on viikon ajan! Täällä nautit maukkaat safkat, cocktailit sekä löylyt, ja päälle nukut parhaat unet ikinä. Hotelliyöt varattavissa 30.1. – 17.2.2023 asti aikavälille 10.-18.2.2023

Lue lisää ja varaa
VALO Hotel & Workin staycation hotellitarjous sisältää kuohuvat kahdelle hengelle

Staycation ja kuohuvat

Vietä ainutlaatuinen staycation VALOssa Helsingissä. VALOn kotoisassa huoneessa rentoutuu kuin suomalaisella mökillä, ja kuohuvaa voi maistella vaikka tunnelmallisella valopihalla. Voisiko lähiloma herkullisempi olla?

Lue lisää ja varaa
Staycation ja kolmen ruokalajin illallinen Helsingissä

Staycation ja 3 ruokalajin illallinen

Staycation-paketti sisältää yön hotellissa, pääsyn suositulle wellness-alueellemme, ihanan kolmen ruokalajin illallisen Bistro ELOssa sekä myöhäisen uloskirjautuminen klo 13 asti.

Lue lisää ja varaa

Ystävänpäivän illallinen

Kynttilänvalossa nautittu ystävänpäivän illallinen kruunaa juhlapäivän illan niin oman rakkaan kuin parhaan ystävänkin seurassa. Kotona kokattavan ystävänpäivän illallisen lisäksi monet ravintoloista tarjoavat juhlapäivän kunniaksi erityisen illallis- tai aamiaismenun.

Ruskeasuolla sijaitsevassa Bistro ELOssa tarjolla on 10.2. alkaen uusi herkullinen illallislista, joka sopii myös erinomaisesti ystävänpäivän teemaan.

Ystävänpäivän 3 ruokalajin menu 48 €/hlö:

Punajuuri
Kuivattua punajuurta, savujuustokreemiä ja pikkelöityä punasipulia

Catch of the day
Maa-artisokkaa, omenaa ja beurre blanc kastiketta

Suklaa coulant
Mallaskinuskia ja päärynäjäätelöä

3 ruokalajin lista on saatavilla myös kasvis- ja vegaaniversiona.

Suosittelemme varaamaan pöydän hyvissä ajoin etukäteen Tableonlinen kautta.

Ilahduta hotelli- tai ravintolalahjakortilla

Sydämen muotoinen suklaarasia on kenties suosituin aineellinen lahja, joka säilyttää suosionsa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Mikäli haluat kuitenkin ilahduttaa lähimmäistäsi myös aineettomalla lahjalla, jonka voi kaiken lisäksi käyttää vapaasti haluttuna ajankohtana, suosittelemme ehdottomasti hotelli- tai ravintolalahjakorttia.

VALO Hotel Helsingin lahjakorttikaupasta löydät lahjakortit moneen makuun. Voit valita monesta eri vaihtoehdosta lahjakortin hotelliin, ravintoloihin tai vaikkapa upealle staycationille illallisella. Valikoimastamme löydät myös lahjakortit vapaasti valittavalla summalla.

TUTUSTU LAHJAKORTTEIHIN