Valon päivänä taistellaan masennusta vastaan yhdessä Mielenterveyden Keskusliiton kanssa

Tänä vuonna Valon päivää vietetään VALOssa hyväntekeväisyyden merkeissä. Valon päivän kampanjassa lahjoitetaan jokaisesta koodilla PROTOIVO ostetusta hotelliyöstä 5 € Mielenterveyden Keskusliiton arvokkaaseen työhön.

0

Valon nimipäivä on tänä vuonna perjantaina 3.2.2024. Mielenterveyden Keskusliitto on viettänyt Valon päivää masennukseen sairastuneiden ja heidän läheistensä teemapäivänä. Me VALOssa liityimme tähän mukaan ja kutsumme kaikki tekemään yhdessä hyvää Valon päivänä!

Helmikuussa valon määrä kasvaa, mutta masentuneelle tämä aika voi tuntua aivan erityisen haastavalta. Masennus on sairaus, joka edellyttää hoitoa sekä suurta tukea läheisiltä. Masennukseen sairastuu noin joka 5. suomalainen elämänsä aikana.

Yksi erittäin tärkeä asia masennusta vastaan on riittävä palautuminen.

“On tärkeää, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan palautua. Jotta yöuni olisi palauttavaa, aivoista täytyy pitää huolta myös päivän aikana. Siihen tarvitaan muutaman minuutin mittaisia taukoja pitkin päivää. Onnistunein tauko aivoille on silloin, kun se aivoalue jolla normaalisti työskentelet, saa tauon. Tämä tarkoittaa esimerkiksi näyttötyötä tekevälle katseen aktivointia kauemmaksi ja pientä fyysisen liikkeen tunnetta vartalolle. Toisaalta fyysistä suorittavaa työtä tekevälle parasta on antaa lihasten levätä”, kertoo Mielenterveyden Keskusliiton kehityspäällikkö Henna-Riikka Myrskylä.

VALO Hotel & Workissa on luotu palautumiseen soveltuvat puitteet toimistotyöntekijöille sekä hotelli- ja kokousasiakkaille.

Tänä vuonna Valon päivää vietetään VALOssa hyväntekeväisyyden merkeissä. Valon päivänä julkaistavassa majoituskampanjassa lahjoitetaan jokaisesta koodilla PROTOIVO varatusta hotelliyöstä 5 € Mielenterveyden Keskusliiton arvokkaaseen työhön.

Lue lisää Mielenterveyden Keskusliiton toiminnasta. 

Tutustu kampanjaan