Valon päivänä kamppaillaan masennusta vastaan yhdessä Mielenterveyden Keskusliiton kanssa

Tänä vuonna Valon päivää vietetään VALOssa hyväntekeväisyyden merkeissä. Valon päivän kampanjassa lahjoitetaan jokaisesta koodilla PROTOIVO24 ostetusta hotelliyöstä 5 € Mielenterveyden Keskusliiton arvokkaaseen työhön.

0

Valon nimipäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 3.2.2024. Mielenterveyden Keskusliitto on viettänyt Valon päivää masennukseen sairastuneiden ja heidän läheistensä teemapäivänä. Helmikuussa valon määrä kasvaa, mutta masentuneelle tämä aika voi tuntua aivan erityisen haastavalta. Masennus on sairaus, joka edellyttää hoitoa sekä suurta tukea läheisiltä. Masennukseen sairastuu noin joka 5. suomalainen elämänsä aikana, ja se on tällä hetkellä yksi merkittävimmistä syistä työikäisten suomalaisten pitkille sairauspoissaoloille.

Tämän tärkeän asian ja tietenkin nimen vuoksi VALO yhdisti voimat viime vuonna Mielenterveyden Keskusliiton kanssa ja syntyi Valon päivän kampanja. Kampanjan aikana pyrittiin keräämään lahjoituksia Mielenterveyden Keskusliiton toimintaan.

”Yhdessä tekemisen ilo ja tärkeän asian esille nostaminen kannusti meitä jatkamaan kampanjaa myös tänä vuonna. Siksi kutsummekin kaikki jälleen tekemään yhdessä hyvää Valon päivänä!”, kertoo VALOn markkinointipäällikkö Joel Hirviniemi.

”Masennus on merkittävä haaste työelämässä. On tärkeää, että työyhteisöt ymmärtävät ja tukevat heitä, joita se koskettaa. Avainasemassa ovat tietoisuuden lisääminen, avoin keskustelu ja yhdessä mietityt tukitoimet silloin, kun kyse on esimerkiksi sairauslomalta töihin palaamisesta. Meidän tavoitteenamme on luoda tilaa keskustelulle ja hälventää stigmoja, jotta jokainen voi tuntea olonsa tuetuksi myös alkuun haastavilta tuntuvissa tilanteissa. Jokainen meistä tarvitsee silloin vähän valoa elämäänsä.”, kertoo Mielenterveyden Keskusliiton viestintäpäällikkö Sirkku Immonen.

Valon päivän kampanjassa lahjoitetaan jokaisesta koodilla PROTOIVO24 ostetusta hotelliyöstä 5 € Mielenterveyden Keskusliiton arvokkaaseen työhön. Haluamme yhdessä MTKL:n kanssa muistuttaa, että vapaa-ajan ja läheisten tuen lisäksi työssä jaksamisen edistämisessä tärkeitä ovat myös työolosuhteet ja palautuminen. Kampanja-aika on 2. – 4.2.2024.

VALO Hotel & Workissa on pyritty luomaan puitteet maailman parhaalle työpäivälle. Saman katon alla on viihtyisät työtilat yksilöille ja tiimeille, kodikas hotelli, ravintolat ja kattavat hyvinvointipalvelut hirsisaunoineen ja kylmäaltaineen. VALOsta on myös tullut monen hyvinvointialan yrittäjän toimisto ja esimerkiksi Flexus Terveyspalvelut pitää vastaanottoaan VALOssa.

Lue lisää Mielenterveyden Keskusliiton artikkelista ja toiminnasta. 

Tutustu kampanjaan