Viihtyisä toimitila lisää työn mielekkyyttä

Työterveyslaitos ja VTT tutkivat VALO Workin monikäyttöisiä työtiloja aivotyön näkökulmasta. Tutkimuksessa tarkasteltiin toimistotilaympäristöä tilamittausten, haastatteluiden, kyselyiden ja asiantuntijaarviointien avulla aivotyön sujuvuuden ja kuormituksen näkökulmasta.

0

Hybridityöstä puhuttaessa korostuu usein työtilan valinta tietyn työtehtävän mukaan. Etätyöskentely ja monipuoliset toimitilat tarjoavat siihen useampia vaihtoehtoja tänä päivänä. Teenkö töitä etänä vai menenkö toimistolle? Matkustaisinko toiselle paikkakunnalle tekemään etätöitä? Miksi menisin toimistolle jos voin tehdä töitä kotona? Näitä pohdintoja käy varmasti useampi työntekijä pidempiaikaisen etätyöskentelyn jälkeen. Toimitilan valinnassa täytyy miettiä yhä enemmän viihtyvyyteen liittyviä kysymyksiä.

Työterveyslaitos ja VTT tutkivat VALO Workin monikäyttöisiä työtiloja aivotyön näkökulmasta. Tutkimuksessa tarkasteltiin toimitilaympäristöä tilamittausten, haastatteluiden, kyselyiden ja asiantuntijaarviointien avulla aivotyön sujuvuuden ja kuormituksen näkökulmasta.

VALOn toimitilojen tavoitteena on tarjota käyttäjille eri tiloja, jotka vastaavat parhaiten kulloisenkin työtehtävän laatua. Tutkimus osoitti, että VALOn toimitiloihin on luotu toimistoympäristö, jossa on erinomaiset olosuhteet vaativille aivotyön tehtäville, edellyttävät ne sitten keskittymistä tai yhdessä työskentelyä. Tutkimuksessa nousi esiin VALOn poikkeuksellisen hyvä äänieristys työhuoneissa ja yhteiskäyttötiloissa sekä mahdollisuus valita työtila työtehtävän mukaan. Lisäksi VALOn maittava ruoka, kuntosali ja erittäin suosittu wellness-alue lisäsivät toimitilan viihtyvyyttä.

Tutustu Työterveyslaitoksen ja VTT:n tutkimukseen lisää tästä.

VALO Work tilallisena ratkaisuna | TTL & VTT tutkimus