Tulevaisuuden työ on hybridityötä

Yhteisöllisten ja joustavien työtilojen määrä on kasvanut. Ne vastaavat hyvin hybridityön tarpeisiin, sillä ne joustavat organisaation tarpeiden mukana ja ovat myös loistava valinta pienentämään toimitilakustannuksia.

Herätys. Aamupala. Toimistolle viikkopalaveriin, sitten lounaspalaveri asiakkaan kanssa. Lopputyöpäiväksi kotiin keskittymään töihin. Siitä on helppo alkaa valmistamaan päivällistä ja lähteä illaksi bänditreeneihin. Tällainen työpäivä voi kuulostaa jonkun mielestä täydelliseltä.

Perinteisen toimistopäivän sijaan yhä useammille työntekijöille joustava työpäivän suunnittelu lisää työn mielekkyyttä. Haasteena kuitenkin on joustavuuden johtaminen isommissa yrityksissä, joissa itseohjautuvuus voi kuulostaa kaoottiselta. Siihen on haettu ratkaisua organisoidulla hybridityöllä.

Hybridityö on työskentelymalli, jossa työympäristön merkitys korostuu. Käytännössä työympäristö valitaan työtehtävän pohjalta eikä yrityksen osoitteen perusteella. Pandemia vauhditti etätöihin siirtymistä ja kotitoimistot sekä etäpalaverit tulivat tutuiksi. Monet ymmärsivät, että jotkut työt sujuvat jopa paremmin kotona. Samalla huomattiin, että tietyt työt vaativat kohtaamista kasvokkain ja yhteishenkeä on helpompi ylläpitää kokoontumalla toimistolla.

Vaikka etätyösuositus on jo poistunut, on hybridityö tullut jäädäkseen. Yritysjohtajilta ja esihenkilöiltä hybrityö vaatii vahvaa organisointikykyä sekä luottamusta työntekijöihin. Hyvin organisoituna ja johdettuna se antaa työntekijöille vahvan autonomian ja luottamuksen tunteen. Vastaavasti pakollisilla läsnäolo- ja etäpäivillä voi olla vastakkainen vaikutus. Organisaatioiden on opittava tunnistamaan toimistolla tehtävät työt, ja antaa välillä vastuu työtilan valinnassa suoraan työntekijöille.

Monipuoliset tilat edistävät hybridityötä

Pandemian myötä yhteisöllisten ja joustavien työtilojen määrä on kasvanut. Ne vastaavat hyvin hybridityön tarpeisiin, sillä ne joustavat organisaation tarpeiden mukana.

VALO Work on vastuullinen ja tyylikäs toimisto sekä coworking-tila yrityksille, joiden tilantarve on joustavaa. Workin työtilat tukevat tiukkaa fokusta ja yhteistyötä erilaisilla yksityisillä ja yhteisillä työtiloilla sekä -huoneilla. Viihtyisät neuvotteluhuoneet, tapahtumatilat ja yhteisölliset työtilat sopivat loistavasti kokouksiin, ideointiin ja tiimityöskentelyyn. Yhteisöllisyyttä tukee myös erilaiset lounget.

Joustavat työtilat ovat myös loistava valinta pienentämään toimitilakustannuksia. Monet oheispalvelut kuten kahvit, siivous ja tulostus sisältyvät jo hintaan, ja tiloista maksetaan vain käytön mukaan. Miksi siis maksaa toimitiloista, jos niitä ei käytetä?

  • Joel Hirviniemi

  • Marketing Manager