Unelmien loma ilman matkustamista – staycationista uutta virtaa arkeen

Staycation on varsin uudenlainen lomailutrendi, jonka suosio on kasvanut kovasti viime vuosien aikana. Tämä lähialuielle suuntautuva lomailumuoto tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia lomasta ilman matkustamisen stressiä ja kustannuksia. Tässä artikkelissa kerromme tästä trendikkäästä lomailumuodosta, sen eduista, jonka lisäksi annamme vinkit täydellisen staycationin suunnitteluun.

0

Mikä on staycation?

Staycation-sana on muodostettu kahdesta englanninkielisestä sanasta: ”stay” ja ”vacation”. ”Stay” tarkoittaa suomeksi ”pysyä” tai ”jäädä”, kun taas ”vacation” tarkoittaa ”lomaa” tai ”lomamatkaa”. Yhdistämällä nämä kaksi sanaa muodostuu staycation, joka tarkoittaa lomaa tai lomamatkaa, joka vietetään kotimaassa tai kotikaupungissa. Termin käyttö on lisääntynyt erityisesti viime vuosina, kun monet ovat halunneet matkustusrajoitusten ja/tai taloudellisten haasteiden vuoksi jäädä lomalle kotikaupunkiin tai lähialueille.

Staycation on yksinkertaisesti loma, joka vietetään kotikaupungissa tai sen lähistöllä. Sen tarkoituksena on antaa lomailijalle mahdollisuus rentoutua, nauttia elämästä ja tehdä kaikkea sitä, mitä hän haluaa, ilman matkustamisen vaivaa. Staycation voi kestää päivän, viikonlopun tai jopa viikon.

Kannattaako lähilomailu?

Staycationilla on monia etuja verrattuna perinteiseen lomaan. Ensinnäkin se on paljon halvempi kuin matkustaminen kauas. Sinun ei tarvitse maksaa lentolippuja, hotellimajoitusta tai muita matkakustannuksia. Voit säästää rahaa ja silti nauttia lomasta.

Toiseksi, staycation on stressitön tapa lomailla. Et joudu kärsimään matkustamisen vaivoista, kuten lentokentillä jonottamisesta, turvatarkastuksista ja pitkistä lennoista. Voit rentoutua kotikaupungissasi ja nauttia kaikista sen tarjoamista mukavuuksista.

Kolmanneksi, staycation on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Matkustaminen kauas tuottaa paljon hiilidioksidipäästöjä, mutta staycationilla voit vähentää omaa hiilijalanjälkeäsi.

Näin suunnittelet täydellisen staycationin

Suunnittele staycationisi huolellisesti, jotta saat siitä kaiken irti. Seuraavassa on muutamia vinkkejä täydellisen lähiloman suunnittelemiseksi:

  • Tee suunnitelma: Tee lista asioista, joita haluat tehdä staycationilla. Voit tutkia kaupungin nähtävyyksiä, kokeilla uusia ravintoloita tai viettää aikaa kotona rentoutuen.
  • Varaa hotellihuone: Vaikka staycationilla lomaillaan kotikaupungissa, on silti hyvä idea varata hotellihuone. Näin saat tunteen oikeasta lomasta, vaikka oletkin kotona. Lähilomien suosion vuoksi monet hotellit tarjoavat nykyään myös valmiita staycation-paketteja.
  • Koe kotikulmasi uudella tavalla: staycation on hyvä tapa kokeilla uusia asioita. Kokeile esimerkiksi uutta ravintolaa, tee jotain, mitä et ole koskaan ennen kokeillut, kuten kiipeilyä sisätiloissa tai kajakkimelontaa lähellä olevalla järvellä.
  • Nauti paikallisista tapahtumista: Tarkista kaupunkisi tapahtumakalenteri ja katso, onko tarjolla tapahtumia, jotka sopivat staycationisi aikatauluun.

Staycation on loistava tapa rentoutua ja nauttia ajastasi ilman matkustamisen stressiä. Se on myös ympäristöystävällinen ja edullinen vaihtoehto perinteiselle lomalle. Suunnittele staycation huolella ja tee siitä ikimuistoinen kokemus.

VALOn staycation-paketit

VALOsta löydät useita eri vaihtoehtoja mukavaan lähilomailuun. Pakettien sisältöön voit tutustua käyttämällä kampanjakoodia PROSTAY tai vierailemalla kampanja-sivullamme.

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Hae huoneet