”Koko ajan tuntuu entistä tärkeämmältä vahvistaa jo luotua brändi-identiteettiä ja luottaa VALOn polkuun, joka on suomalainen ja selkeä, detaljeilla höystetty, mutta kodinomainen miljöö toistuvasti VALOssa vieraileville asiakkaille. On vältettävä ajautumasta kaikenlaisten virtausten vietäväksi.”
VALO Hotel & Workin sisustuksesta vastaava Head of Design Minna Hurme vieraili Milanossa Salone del Mobile -messuilla ja Milano Design Weekissä. Salone Internazionale del Mobile on suunnittelijoiden ideoiden ja kokeilujen esittely- ja kohtaamispaikka.
”Ajatuksena oli tutkia uusia trendejä ja ilmiöitä tulevia VALOja silmällä pitäen.”
”Lähdin hieman ristiriitaisin tuntein etenemään kohti valtavan kokoista kaluste- ja materiaalimerta. Kaikenlaisten tyylien ja vaihtoehtojen sekamelskan keskellä kulkiessani tuli mietittyä myös VALOn brändiä. Koko ajan tuntuu entistä tärkeämmältä vahvistaa jo luotua brändi-identiteettiä ja luottaa VALOn polkuun, joka on suomalainen ja selkeä, detaljeilla höystetty, mutta kodinomainen miljöö toistuvasti VALOssa vieraileville asiakkaille. On vältettävä ajautumasta kaikenlaisten virtausten vietäväksi. Onneksi joukosta löytyi myös kiinnostavia, aikaa kestäviä ja vastuullisia vaihtoehtoja.”
Jo ensimmäiseen VALO Hotel & Workiin valittiiin suurin osa kalusteista tarkan seulan läpi. Kalustevalinnoissa otettiin huomioon vastuullisuusnäkökulmat, hiilijalanjälki, kestävyys ja korjattavuus.
VALOn huonekalut ovat pääosin suomalaista ja pohjoismaista tuotantoa. Päämateriaali on massiivipuu sen matalan hiilijalanjäljen vuoksi. Suomalaista puuta ja paikallista tuotantoa on suosittu kuljetuksen ilmastotaakan minimoimiseksi sekä on pyritty käyttämään paikallisia tuottajia. Suurin osa VALOn huoneiden sängyistä, pöydistä ja sohvista valmistettiin Lahdessa, vain 100 km päässä VALOsta.
VALOssa on luotu pitkäikäisiä ja muuntojoustavia ratkaisuja, kuten täysin irrotettavat pehmusteet tuoleihin. Usein verhoilu kuluu tuolissa ensimmäisenä; irrotettava pehmuste ja verhoilu voidaan korjata tai korvata täysin erillään tuolin rungosta.
”Kalusteita ei ollut helppo löytää ja usein se tarkoitti jotain VALOlle räätälöityä ratkaisua. Myöhemmin olen käynyt paljon keskustelua kalustevalmistajien kanssa tästä aiheesta. On hienoa jos kaluste on tehty kierrätetystä tai muutoin matalan hiilijalanjäljen omaavasta materiaalista. Sekin on mahtavaa jos kalusteen materiaalin voi uudelleen kierrättää. Mutta ehkä tämäkään ei riitä. Pitää myös huomioida kalusteen koko elinkaari. Miten sen kuluvia osia voidaan uusia jos joku kohta menee rikki, ilman että koko kaluste menee vaihtoon?”
”Tänään olin superinnoissani nähdessäni etenkin italialaisen LaPalman ja ruotsalaisen Blåstionin osastoilla ratkaisuja juuri tähän haasteeseen! Siihen, että vastuullisuus ymmärretään koko tuotteen elinkaari huomioiden valmistushetkestä tuotteen ja materiaalin loppuun saakka. Kalusteet olivat muunneltavia, ne sopivat moneen käyttötarkoitukseen, niiden osat olivat korjattavia ja vaihdettavia sekä ilme uudistettavissa helposti ajanmukaiseksi. Näiden ratkaisujen myötä kalusteen pitkäikäisyys sekä toiminnallisesti että tyylillisesti nousee kokonaan uudelle tasolle.”