Luonnonmukainen valo auttaa jaksamaan työssä paremmin – BrainLit ja VALO Hotel & Work yhteistyöhön

Valo on yksi isoin ulkoinen ärsyke hyvän vuorokausirytmin ylläpitämiseen. VALOn Kerkkä kokoustilaan lisättiin BrainLitin valaistus.

0

Kansainvälinen terveysteknologiayritys BrainLit ja VALO Hotel & Work ryhtyivät yhteistyöhön. VALOn kokoustiloissa tullaan kokeilemaan luonnonvalon merkitystä työssä jaksamiseen ja pyritään kehittämään työtiloja entisestään.

BrainLit tuo luonnonvalon hyödyt sisätiloihin ja pyrkii tätä kautta vaikuttamaan väestön terveyteen. Yritys tarjoaa valaistusta ammattilaisurheilujoukkueille, työnantajille, toimistotiloille ja koulutus- ja terveydenhuollon tarjoajille lupaavin vaikutuksin. Valaistuksen käyttäjätiedot osoittavat 15 prosentin parannusta syvään uneen, yhdeksän prosentin kasvua yleisessä valmiudessa ja keskimäärin 12 prosentin kasvua kognitiivisessa suorituskyvyssä.

“Valoon ei kiinnitetä niin paljon huomiota töitä tehdessä. Tulevaisuudessa valaistukselle tullaan asettamaan standardit, koska sillä on niin merkittävä vaikutus ihmisen vuorokausirytmiin ja sitä kautta parempaan jaksamiseen”, kertoo BrainLitin Kalle Söderholm.

VALO Hotel & Workissa on pyritty luomaan puitteet maailman parhaalle työpäivälle. Työtilat on kehitetty tukemaan erilaisia työtehtäviä niin hyvin kuin mahdollista. VALOn työympäristöä on tutkinut mm. Työterveyslaitos ja VTT mittausten ja testien avulla. Tutkimuksen pohjalta todettiin, että VALOn monikäyttöisyys tuo useita etuja yrityksille, työntekijöille ja ympäristölle.

4 pointtia miten luonnonvalo auttaa jaksamaan paremmin

  • Palautuminen kehittyy
  • Oppimiskyky kasvaa
  • Sairauspoissaolot vähenee
  • Uni paranee

“Valon hyödyt kasvavat yhä enemmän mitä pidempään viettää aikaa hyvin valaistussa tilassa. Jo 20 minuutissa alkaa saamaan hyötyjä irti.”

Tutustu VALOn tiloihin

  • Joel Hirviniemi

  • Marketing Manager