LAKU-perheet voimaantuvat Coronarian järjestämillä kuntoutusviikonlopuilla VALOssa

Kuntoutusviikonloppujen tavoitteena on tukea perheiden voimavaroja, vahvuuksia ja yhteistä tekemistä sekä tarjota mahdollisuus vertaistukeen.

0

Kelan palvelutuottajana toimiva Coronaria järjestää LAKU-perheille kuntoutusviikonloppuja VALOssa. LAKU -perhekuntoutus on tarkoitettu 5-15 vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on todettu jokin neuropsykiatrinen häiriö.

“LAKU -perhekuntoutuksessa haetaan helpotusta arjen haasteisiin ja lapset oppivat hyväksymään omia nepsy-piirteitään”, kertoo Coronarian sairaanhoitaja Maija Koutokangas.

Kuntoutusjaksot kestävät 1,5 vuotta ja ne pitävät sisällään 38 kuntoutumistapaamista perheiden arjen keskellä. Tapaamisten lisäksi kuntoutusjaksoon sisältyy kuntoutusviikonloppuja, jotka toteutetaan nyt VALOssa.

Kuntoutusviikonloput tarjoavat vertaistukea

Kuntoutusviikonloppujen tavoitteena on tukea perheiden voimavaroja, vahvuuksia ja yhteistä tekemistä sekä tarjota mahdollisuus vertaistukeen. Viikonloput on jaettu kahteen eri teemaan: arki ja voimavarat sekä vuorovaikutus. Päivien aikana järjestetään erilaista ryhmätoimintaa, perheen yhteistä tekemistä ja mahdollisuutta vertaistukeen ja hyvien käytännönkokemuksien vaihtoon toisten perheiden kanssa.

VALOssa LAKU-perheille on järjestetty joka lauantai yksityinen wellness-alueen käyttö ja räätälöity omat buffetit Bistro ELOon perheiden toiveiden mukaisesti.

VALOa vastapäätä sijaitsevasta Ruskeasuon Arena Centeristä on vuokrattu viikonlopuille käyttöön palloilukenttä.

Palvelualttius sai Coronarian valitsemaan VALOn

“Olen etsinyt viikonloppuun uutta hotellia ja VALO oli se hotelli, joka lähti meidän kanssa neuvottelemaan aika haastavastakin paketista. Aloitimme neuvottelut maaliskuun alussa ja VALOsta ollaan oltu tosi avuliaita ja kiinnostuneita meidän tarpeista ”, kertoo Coronarian palvelupäällikkö Marjaana Lumme.

“Asiakaspalvelu on ollut huippua, sillä meillä oli paljon toiveita ja pyyntöjä, joihin reagoitiin ja vastattiin meille parhain päin.”

VALO Hotel & Workin tilat ovat suunniteltu palvelemaan eri käyttötarkoituksia, jotta tilojen käyttö olisi vastuullisempaa. Tilat ja kalusteet ovat monikäyttöisiä, jotta käyttötarkoitus voi muuttua asiakkaiden tarpeiden mukana.

“Tämä on meille loistava mahdollisuus tarjota apua nepsy-perheille. Hybridihotellissamme on tilat, jotka mahdollistavat monenlaista toimintaa kuten nyt myös kuntoutuspalveluita” , kertoo VALOn Sales Manager Petriina Lesch.

“Toivomme sujuvia viikonloppuja, joissa mahdollistuisi perheiden toiveet. Viikonloppujen tulisi olla ennenkaikkea voimaannuttavia ja rentouttavia” , pohtii Coronarian LAKU-koordinaattori Marita Moisander.

“Toivon, että yhteistyö VALOn kanssa toimii jatkossakin yhtä sujuvasti ja lupaukset toteutetaan. Keskinäinen avoimuus yhteistyössä on tärkeää puolin ja toisin”, jatkaa Marjaana Lumme.