Dash Hack 2022 VALO Hotel & Workissa

“VALOn tilat palvelivat tarpeitamme jopa odotuksia paremmin. Huoneet olivat loistavia paikkoja tiimeille ratkoa haasteitaan. Konsepti, jossa hotellihuoneen saa käännettyä toimistoksi muutassa minuutissa, oli hämmästyttävän upea.”

Dash Design järjesti VALOssa näyttävän Hack in a Hotel -tapahtuman. Lue Rami Ruotsalaisen ja Henrik Asklöfin haastattelu.

Mikä Dash Design?

Dash Design perustettiin vuonna 2017 Aaltoesin projektina tuomaan yhteen opiskelijoita taiteiden, tekniikan ja kauppatieteiden aloilta, ja on jo 6 vuoden ajan järjestänyt hackathon -tapahtumia eli ongelmanratkaisukilpailuja. Näissä tapahtumissa kunnianhimoiset monialaiset opiskelijatiimit ovat ratkaisseet kumppaniyritysten liiketoiminnallisia haasteita muotoiluajattelun metodeja hyödyntäen.

“Tänä vuonna Dash irtaantui omaksi organisaatioksi, jota olemme työstäneet yhdessä neljän hengen ydinporukalla. Tärkeimpänä voimavaranamme kuitenkin ovat innokkaat vapaaehtoiset, jotka hymy huulin olivat mukana järjestämässä tapahtumaa”, kuvailee Dash Designin operatiivinen johtaja Rami Ruotsalainen.

Dash Hack 2022 VALOssa

VALOssa Dash Design järjesti lokakuun puolivälissä kolme päivää kestäneen näyttävän tapahtuman, johon osallistui kaikkiaan noin 300 ihmistä.

“Järjestimme VALOssa Dash Hack 2022 -tapahtuman, Design Thinking Hackathonin. Tapahtumassa mukana olivat monialaiset nelihenkiset joukkueet, jotka muodostuivat sekä Suomalaisista että kansainvälisistä huippuopiskelijoista, pääsivät ratkomaan haastekumppaneidemme mielenkiintoisia liiketoiminnallisia haasteita. Tänä vuonna haastekumppanimme olivat Kalmar, Vaisala, Fazer, ABB ja VTT”, Ruotsalainen toteaa.

Dash järjesti ensimmäistä kertaa “Hack in a Hotellin” jo vuonna 2020 ja VALOon Dash Design päätyi nimenomaan aiemmin järjestettyjen tapahtumien teeman pohjalta.

“Ensimmäisiä tapahtumia ei järjestetty VALOssa, mutta keväällä 2022 päätimme pyörähtää katsomassa paikkoja. Ei vaatinut montaakaan käyntikertaa ennen kuin teimme päätöksen seuraavan hotellin suhteen.”

“Vuosi 2020 oli tapahtuma-alalle todella lamaannuttava, mutta emme halunneet muuttaa tapahtumaamme virtuaaliseksi, joten päädyimme järjestämään ensimmäistä kertaa Dash Hackin hotellissa. Konsepti mahdollisti turvallisen livetapahtuman järjestämisen poikkeusaikoina. Hack in a Hotel osoittautui kuitenkin olevan paljon muutakin kun vain poikkeusratkaisu, ja tämän vuoden tapahtuma osoitti, että VALO on kuin tehty Dash Hackille ja yhteistyö tulee varmasti jatkumaan tulevaisuudessakin”, kertoo Dashin vetäjä ja kaikissa kolmessa Hack in a Hotel-tapahtumassa mukana ollut Henrik Asklöf.

VALO ylitti odotukset

Tapahtumien järjestämiseen erikoistuneen hybrihotellin valitseminen osoittautui oikeaksi ratkaisuksi.

“VALO sopi järjestämispaikkana tapahtumaamme kuin kirsikka kakun päälle”, Ruotsalainen hehkuttaa.

“VALOn tilat palvelivat tarpeitamme jopa odotuksia paremmin. Huoneet olivat loistavia paikkoja tiimeille ratkoa haasteitaan. Konsepti, jossa hotellihuoneen saa käännettyä toimistoksi muutassa minuutissa, oli hämmästyttävän upea”, Asklöf puolestaan summaa.

Tilaisuuteen sopineiden tilojen lisäksi VALO keräsi Dash Designin edustajilta kiitosta myös monesta muusta yksityiskohdasta.

“Herkullinen ruoka, upeat lounge-alueet, mukava henkilökunta ja joustava yhteistyö VALOn kanssa tekivät tapahtumastamme erittäin nautinnollisen, niin järjestäjien, osallistujien kuin partnereidenkin osalta.”

Hyvin sujuneiden järjestelyjen ansiosta myös ensi vuoden Dash Hack tullaan järjestämään Rami Ruotsalaisen mukaan VALOssa.

“Odotamme innolla ensi vuoden tapahtumaa, mikä tullaan myös järjestämään VALOssa. Suosittelen ehdottomasti [VALOa]! Upean (hybridi)hotellin takana on huikea tiimi, jonka kanssa on mieluisaa tehdä yhteistyötä. VALOn pohja sopii myös mainiosti tapahtumille.”

Järjestä seuraava tilaisuutesi VALOssa

Jutun kuvat: Roope Pöllänen & Jonna Eloranta