Bistro ELOssa töitä tehdään usein laidasta laitaan

VALOn tämänkertaisessa työntekijähaastattelussa ääneen pääsee Bistro ELOn vuoropäällikkö Hanna Kaura, joka on yksi talomme pitkäaikaisista työntekijöistä.

0

Pitkän linjan ”elolainen”

Bistro ELOssa vuoropäällikkönä työskentevä Hanna Kaura on yksi hybridihotellimme pitkäaikaisista työntekijöistä. VALOon Hanna päätyi reilut kaksi vuotta sitten, äitinsä vinkin avittamana.

“Keväällä 2020 olin tekemässä restonomiopintojeni viimeistä työharjoittelua Thaimaassa hotellissa ja jouduin lähtemään sieltä aikaisemmin takaisin Suomeen koronapandemian alettua. Äitini vinkkasi minulle VALOsta, koska hän oli nähnyt mainoksen uudesta hotellikonseptista, jota ollaan avaamassa Helsinkiin. Hain VALOon ja aloitin Bistro Elossa tarjoilijana noin kuukausi ennen VALOn avaamista, elokuussa 2020.”

Pitkän linjan “elolainen” on myös päässyt etenemään työurallaan.

“Vuoropäällikkönä olen ollut täällä kesästä 2021 asti.”

Monen muun VALOn työntekijän tavoin Hanna nostaa työpaikassaan esiin työkaverit ja hyvän ryhmähengen koko talon sisällä. VALOssa asiat tehdään usein yhdessä, eri osastorajoista välittämättä.

“Parasta omassa työssäni ovat työkaverit sekä työn vaihtelevuus. Minulle itselleni sopii parhaiten työ, jossa työtä tehdään eri osastoilla ja erilaisissa työtehtävissä. Olen myös päässyt kehittämään täällä omaa osaamista ja olen aina päässyt kokeilemaan uusia asioita, joista olen ollut kiinnostunut.”

Vilkkaita ja monipuolisia työpäiviä

Työpäivät Bistro ELOssa ovat usein vauhdikkaita ja monipuolisia. Normaalin ravintolassa työskentelyn lisäksi ELOn työntekijät ovat usein auttamassa myös talomme muilla osastoilla – aina siellä, missä apua milloinkin kaivataan.

“Meidän päivät Elossa ovat erilaisia keskenään ja asiat saattavat muuttua nopeallakin aikataululla. Kaikki työntekijämme tekevät vuorotyötä.”

“Aamuvuoroon kuuluu aamiainen sekä lounas. Näiden aikana me mm. palvelemme asiakkaita, täytämme ruokia buffettiin sekä siivoamme pöytiä. Iltaisin meillä on À la Carte-illallinen.”

“Suurin osa tiimistämme tekee myös ravintolan lisäksi vuoroja kokouspuolella sekä baarissa. Välillä meillä saattaa olla myös päiviä, jolloin autamme vastaanotossa check-in-automaateilla asiakkaita kirjautumaan hotelliin sisään. Teemme siis aikalailla kaikkea laidasta laitaan.”

Pandemia-ajan haasteita ja innovaatioita

Taakse jäänyt pandemia-aika aiheutti monia haasteita myös Bistro ELOn puolella, joskin synkempien aikojen aikaan tilaa jäi myös uudenlaisille innovaatioille.

“Koronapandemia on näkynyt meidän tiimissä tietysti lomautuksina. Ravintola sulkujen aikana järjestimme huoneisiin private dinnereitä. Hotellihuoneista sängyt muutettiin pöydiksi ja katoimme sinne asiakkaalle etukäteen tilatun illallisen. Pandemia-aikana oli hyvä juttu, että meidän tilat taipuivat erilaisiin käyttötarkoituksiin, koska sitä kautta myös henkilökunta sai enemmän töitä.

ELOn työntekijöiden lisäksi uudenlaisista järjestelyistä pääsivät nauttimaan myös hybridihotellin asiakkaat.

”Monet asiakkaat olivat myös iloisia päästessään hetkeksi pois kotoa ja nauttimaan illallista ulos. Muistan myös, kuinka jaoimme aamiaista paperipusseista ravintolan ovelta.”

Rennon ja välittävän tunnelman ravintola

Pitkään ELOssa töitä tehnyt Hanna on myös yksi oikea henkilö kertomaan, miksi ihmisten kannattaisi tulla ruokailemaan nimenomaan ELOon.

“ELOssa on ihanan rento ja välittävä tunnelma. Meillä on myös juuri vaihtunut syksyisempi ruokalista kesän jälkeen. Tarjolla on mm. kurpitsaa, flank steakia, sienirisottoa ja aamiaisen croissanteista tehtyä jäätelöä.”

Tutustu Bistro ELOn ruokalistoihin

Bistro ELOsta löydät herkulliset menut aamiaiselle, lounaalle ja illalliselle.

TUTUSTU MENUIHIN