attention icon

VALO App – 20 % alennus päivän majoitushinnasta! Lue lisää

Vappu 2022 – Helsingin tapahtumat

Vappua vietetään tänä vuonna viikonloppuna, sillä aatto ajoittuu lauantaille ja vappupäivä puolestaan sunnuntaille. Helsingissä kevään, työväen ja opiskelijoiden juhlaa on perinteisesti juhlittu monin menoin, ja tässä artikkelissa esittelemmekin kattavasti pääkaupunkiseudun vuoden 2022 vapputapahtumia.

0

Vapun hotellitarjous!

Vietä vappu 2022 VALO Hotel Helsingissä tarjoushintaan! Hotellitarjous sisältää majoituksen Comfort-huoneessa, pääsyn wellness-alueelle, vappubrunssin Bistro ELOssa ja myöhäisen uloskirjautumisen.

TUTUSTU KAMPANJAAN

Vappu on kevään, työväen ja opiskelijoiden juhla

Vappu on perinteisesti tunnettu kevään, työväen ja opiskelijoiden juhlana, jonka juhlinta alkaa vappuaattona 30. huhtikuuta. Kevään juhlalla on tosin tapana näkyä Helsingin kaduilla jo hieman etukäteen, kun haalareihin pukeutuneet opiskelijat ilmaantuvat katukuvaan. Opiskelijoiden lisäksi kaduille ovat perinteisesti ilmestyneet ensimmäisten joukossa myös lasten suosiossa olevat ilmapallokauppiaat.

Helsingissä vapun viettäminen käynnistyy perinteisesti Mantan lakituksella, joka tapahtuu Kauppatorilla. Lakituksessa Havis Amanda -patsas saa vaahtopesun ja päähänsä ylioppilashatun, jonka laittaminen päähän vappuna on myös yksi suomalaisista vappuperinteistä.

Vappupäivää on perinteisesti vietetty Helsingissä sen monilla toreilla, joissa on tarjolla mm. ilmapalloja, vappuviuhkoja, serpentiiniä ja naamareita.

Työväen parissa vappu on perinteisesti näkynyt poliittisina vappumarsseina sekä puheina ja lauluina kaupungin toreilla.

Akateemisempi tapa juhlia vappua on lähteä piknikille johonkin Helsingin monista puistoista ja viheralueista. Näistä suosituimpia ovat varsinkin Kaivopuisto ja Ullanlinnanmäki. Monet ravintolat tarjoavat vapun aikaan erityisiä vappubrunsseja, mikä mahdollistaa ”piknikin” viettämisen myös sisätiloissa.

Vappu Helsingissä 2022 – tapahtumia ympäri kaupunkia

Opiskelijoiden ja työväen kaupunkina tunnettu Helsinki on erittäin perinteinen vappukaupunki. Pitkälti tästä syystä sekä vappuaaton että -päivän aikana Helsingissä järjestetään monenlaisia tapahtumia ympäri kaupunkia. Näistä kerromme tarkemmin seuraavaksi.

Circo Aereo: Lion – The Weird and Magical Abracadabra Circus Show

Mikä olisikaan parempi tapa juhlia koko perheen vappua kuin lähtemällä yhdessä sirkukseen? Circo Aereon Lion-teos kunnioittaa perinteistä sirkustaidetta lisäten joukkoon kuitenkin virtuoosimaista mimiikkaa ja kauhuelokuvista tuttuja elementtejä.

Lion-esityksen tarkoituksena on sallia puhdistava nauru poikkeuksellisesti pelon hetkellä, minkä lisäksi se luo oman tilansa myös jännityksen ja jopa vahingonilon tunteille. Hieman massasta poikkeavaa esitystä voitaisiin pitää elämän hetkellisyyden ja dramaattisuuden vertauskuvina.

Esityksenä Lion on hauska, taidokas ja omalla tavallaan myös häiriintynyt näytös. Esitys sisältää sirkuksista tuttuja elementtejä, kuten klovneriaa, taikuutta ja eläinten kesytystä. Mielenkiintoistenosiensa ansiosta teos soveltuu erinomaisen hyvin sekä nuorille että aikuisille. Aivan perheen pienimmille tämä sirkusesitys puolestaan ei sovellu, ja tästä merkkinä toimiikin esityksen 12 vuoden alaikäraja.

Esityksen aika: lauantai 30.4.2022 klo 15:00
Osoite: Stoa, Turunlinnantie 1, Helsinki

Johanna Försti ja Antti Koivula Bandin vappuaaton konsertti

Kotimaisen musiikin ystäville on tarjolla herkullinen kattaus vappuaattona, kun Johanna Försti ja Antti Koivula iskevät hynttyyt yhteen ja sovittavat monet tutut suomalaiset kappaleet uuteen uskoon. Johanna Förstille tämän tyylinen musisointi on tuttua jo ennestään, sillä hän on aiemmin urallaan sovittanut rohkeaan tyyliin musiikkia mm. J. Karjalaiselta, Juice Leskiseltä ja Rauli Baddingilta.

Johanna Förstin ja Antti Koivulan monipuolisuus ja taito artisteina ja muusikkoina on kotimaassa vertaansa vailla. Suurelle yleisölle kaksikko on tuttu etenkin Tanssii Tähtien Kanssa– ohjelmasta, jonka solisteina he ovat esiintyneet.

Konsertti kestää noin 1,5 tuntia ja väliajan.

Tapahtuman ajankohta: lauantaina 30.4.2022 klo 15.00
Sijainti: Vuosali, Mosaiikkitori 2 , Helsinki

Kitkerät Neitsyet – kabaree

Vuonna 1997 perustettu Kirkerät Neitsyet -yhtye esiintyy jälleen reilun kahden vuoden keikkatauon jälkeen vappuaattona Kanneltalossa.

Pitkään yhdessä ollut kymmenhenkinen ryhmä on tullut tunnetuksi riemukkaasta musiikistaan, oivaltavista sanoituksistaan ja kokonaisuutena huikean elämyksen tarjoavista esityksistään. Maksuton esitys kestää noin 75 minuuttia.

Esityksen ajankohta: 30.4.2022 klo 18.00
Sijainti: Kanneltalo, Klaneettitie 5, 00420 Helsinki

Vappukonsertti Kulttuuritalolla

Kulttuuritalolla järjestetään vappuaattona Solidaarisuutta aina! – vappukonsertti, jossa esiintymässä on monia tunnettuja kotimaisia artisteja useista eri musiikkigenreistä. Esiintyjälistalle ovat mukana Sinikka Sokka, Monna Kamu, Aulikki Oksanen, Vuokko Hovatta, Liisa Tavi, Harri Saksala, Mikko Perkoila, Paleface, Emilia Sisco, Arto Piispanen , Ville Rauhala , Eero Ojanen yhtyeineen, Koiton Laulu, Laulava Unioni feat Valtteri Laurell Pöyhönen & Ricky Tick Brass.

Tapahtuman ajankohta: 30.4.2022 ovet aukeavat klo 17, esitys alkaa klo 18
Sijainti: Sturenkatu 4, 00510 Helsinki

Antti Tuisku Tavastialla

Suomen suosituimpiin pop-artisteihin lukeutuva Antti Tuisku järjestää ehkäpä vapun 2022 vauhdikkaimmat bileet Helsingin Tavastialla.

Idolsista 2000-luvun alussa kotimaisen musiikin tähtien joukkoon noussut Tuisku julkaisi vuoden 2021 alussa kaksi uutta singleä nimeltään Treenaa  ja Kipee, joita seurasi yhteensä seitsemän kappaleet pituinen Master Workout -ep.

Siinä missä helmikuussa 2020 ilmestynyt albumi Valittu kansa pohti elämän hengellistä puolta, on uusien kappaleiden teemana elämän fyysisempi puoli. Yhteistä julkaisuilla on kuitenkin yhteiskunnallisesti kantaaottava ja syvällinen teema, joissa mukana on Tuiskun musiikille vuodesta 2015 eteenpäin tyypillistä itseironiaa.

Tapahtuman ajankohta: 29.-30.4.2022 ovet aukeavat klo 20
Sijainti: Tavastia Urho Kekkosen katu 4, 00100 Helsinki

We Love Helsinki vapputanssit

We Love Helsingin perinteiset Vapputanssit järjestetään taas neljällä eri tanssilavalla kulttuuritehdas Korjaamolla.

Vaunusalissa järjestettävissä tansseissa päästään heittäytymään todelliseen villin lännen tunnelmaan vanhan iskelmämusiikin tahdissa. Salin vintiltä löytyy ajan henkeen sopiva salakapakka, jossa sukelletaan kieltolain aikaisiin villeihin vuosiin.

Loppuillasta Korjaamon Kulmasalissa käyntiin Kreba-disco. jossa tanssitaan Suomi-hittien tahtiin. Parvelta löytyy puolestaan Kutu-disco, jonka musiikki koostuu klassisista hitaista kappaleista.

Vapputansseista löytyy lisäksi paljon oheisohjelmaa, kuten ennustaja sekä mahdollisuus juhla-asujen somistamiseen glitterillä. Tapahtumaan osallistujilta toivotaankin järjestäjien toimesta sekä positiivista vappumieltä että erityistä panostamista juhlapäivän iloiseen pukeutumiseen.

Vapputansseissa voimassa on totuttuun tapaan sekahaku. Juhlan kunniaksi tarjolla on shampanjaa, olutta ja muita juhlan teemaan soveltuvia virvokkeita.

Tapahtuman ajankohta: 30.4.2022 klo 18-05
Sijainti: Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki

Lasten Vappushokkelo 2022

Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa järjestetään vappupäivänä perinteinen lasten Vappushokkelo-tapahtuma. Kyseessä on jo 59. kerta, kun kyseinen lapsille suunnattu tapahtuma järjestetään.

Tämänvuotinen Vappushokkelo kulkee Suomen luonnon teemalla, joka näkyy alueella mm. toiminnallisena shokkeloratana, eläiminä, kasvien istutuksena, arpajaisina ja ruokamyynnin puolella.

Shokkelossa pidetään yllä myös vanhempia perinteitä, joita ovat aiemmilta vuosilta tutut kasvien istututus- ja mikroskopointipisteet. Lapset pääsevät tapahtuman aikana istuttamaan oman kasvin, jonka saa päivän päätteeksi viedä myös kotiin. Mikroskoopeilla puolestaan tutustutaan pienen ja ihmeellisen mikromaailman elämään.

Tapahtumassa on paikalla myös monenlaisia eläimiä, joihin lapset pääsevät tutustumaan asiantuntevan henkilökunnan opastuksella.

Shokkelon huoltopisteillä tarjolla on virvokkeita ja pientä purtavaa koko päivän ajaksi, mikä mahdollistaa myös pidempään kestävät vierailut myös perheen pienimpien kanssa.

Tapahtuman ajankohta: 1.5.2022 klo 10-17 (sisäänpääsyhinta 2-4€)
Sijainti: Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Jyrängöntie 2, 00560 Helsinki

Tutustu muihin vappuviikonlopun tapahtumiin

Tässä tekstissä olemme keskittyneet puhtaasti vapputeemaisiin tapahtumiin. Vappuviikonloppuna Helsingissä järjestetään kuitenkin myös monia muita tapahtumia, joista löytyy tarjontaa moniin eri tarpeisiin ja mielenkiinnon kohteisiin.

Kätevä tapa tutustua kaikkiin viikonlopun tapahtumiin on Helsingin kaupungin tapahtumakalenteri, johon on listattu kaikki Helsingin tapahtumat tietyille ajankohdille ja tietyillä teemoilla. Tapahtumakalenteriin aikavälillä 30.4 – 1.5.2022 voit tutustua tästä linkistä.

Vappubrunssit 2022 Helsingissä

Vappupiknikit ja -brunssit ovat perinteisesti kuuluneet olennaisesti vapun viettoon Helsingissä. Bistro ELOsta löytyy tänä vuonna vappubrunssi, joka mahdollistaa piknikin viettämisen mukavasti sisätiloissa. Ravintolassa on tarjolla monia maistuvia suolaisia ja makeita vaihtoehtoja, joiden avulla vapun tunnelmaan on helppo heittäytyä. Bistro ELOn vappubrunssiin voit tutustua tarkemmin tästä linkistä.

Varaa hotellimajoitus Helsingissä vappuviikonlopulle

 

VALO Hotelin comfort-huonetyyppi

Helsingin Ruskeasuolla, Mannerheimintiellä, sijaitseva VALO Hotel on sijaintinsa puolesta ihanteellinen tukikohta myös vappuviikonlopulle ajalle.  Hotellimme sijaitsee erinomaisten julkisen liikenteen kulkuyhteyksien varrella, minkä ansiosta pääset helposti osallistumaan myös moniin tässä tekstissä mainittuihin tapahtumiin.

Vapun hotellitarjoukseemme voit käydä tutustumassa täältä. Hotellitarjouksemme sisältää majoituksen, pääsyn wellness-alueelle, ihanan vappubrunssin Bistro ELOssa ja myöhäisen uloskirjautumisen.

VARAA HOTELLIHUONE KOODILLA PROVAPPU

Lähteet: MyHelsinki.fi, Helsingin kaupunki
Jutun pääkuva: Matias Pöyhtäri | VALO Hotel & Work
Teksti: Tuomas Haapala