attention icon

VALO App -20 % alennus päivän majoitushinnasta! Lue lisää

Kesäloma 2022 – mitä tehdä Helsingissä?

Helsinki on merellinen ja erittäin kaunis kesäkaupunki, josta löydät myös paljon mukavaa tekemistä kesäloman ajalle. Mitä tehdä Helsingissä kesällä? Tästä tekstistä löydät hyvät vinkit onnistuneeseen kesäloman viettoon pääkaupungissa.

0

Varaa kesäloman hotellimajoitus

Loistavien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva ja monilla palveluilla varusteltu VALO Hotel & Work on erinomainen majoitusvaihtoehto kesäloman ajalle.

VARAA HOTELLIHUONE

Tutustu Helsingin saaristoon

Mikäli mietit mukavan leppoisaa tekemistä Helsingissä, kannattaa kesäloman aikana ehdottomasti käyttää jonkin verran aikaa Helsingin saariston tutkimiseen.

Helsingin ympäristöstä löytyy yhteensä noin 300 saarta, joista muutama nousee tunnettuudessa ylitse muiden. Maininnan arvoisia ja käymisen arvoisia saaria ovat esimerkiksi taiteestaan tunnettu Vallisaari, suosittuina ulkoilukohteina paikkansa vakiinnuttaneet Seurasaari ja Lauttasaari sekä kaksi erittäin kuuluisaa nähtävyyttä sisäänsä kätkevät Suomenlinna ja Korkeasaari.

Kesäisin Helsingin saaristoihin voi tutustua myös erilaisten saaristoristeilyjen välityksellä.

Helsingin saaristoon voit tutustua tarkemmin esimerkiksi Stadissa.fi -sivustolla.

Ui Helsingin uimarannoilla

Mikäli perheestäsi löytyy myös lapsia, kuuluu uiminen ehdottomasti kesäloman suosituimpien aktiviteettien joukkoon. Meren ympäröimästä Helsingistä löytyykin yhteensä kymmeniä virallisia uimarantoja maauimaloita, joissa lämpimät kesäpäivät kuluvat mukavan aktiivisesti.

Uimarannoista tunnetuimpia ovat esimerkiksi legendaarinen Hietaniemen uimaranta, eli Hietsu ja Munkkiniemen uimaranta. Kauniita ja pitkiä rantoja löytyy lisäksi esimerkiksi Mustikkamaalta ja Lauttasaaresta.

Helsingin uimarantoihin ja vesien reaaliaikaiseen levätilanteeseen voit käydä tutustumassa Ulkoliikunta.fi -sivustolla.

Vietä riemukas kesäpäivä Linnanmäellä

Lapsiperheteemalla jatkettaessa on käytännössä mahdotonta jättää mainitsematta legendaarista Linnanmäen huvipuistoa, joka tarjoaa sekä perheen pienimmille että vähän vanhemmillekin mukavaa tekemistä Helsingin sydämessä vaikka koko päivän ajalle.

Vuonna 1950 avatusta huvipuistosta löydät monia legendaarisia huvipuistolaitteita sekä käytännössä vuosittain ilmestyviä laiteuutuuksia, joissa kesälomapäivät kuluvat joutuisasti.

Kahden haastavamman kesän jatkoksi myös Linnanmäellä odotetaan kovasti paluuta normaaliin päiväjärjestykseen kesän 2022 aikana.

Linnanmäki on myös yksi VALO Hotel & Workin yhteistyökumppaneista. Kesälle 2022 löydät meiltä kaksi mahtavaa majoituspakettia, jotka sisältävät hotellimajoituksen lisäksi myös liput Linnanmäelle. Kesäkampanjoistamme voit lukea tarkemmin täältä.

Pyöräile ympäri Helsinkiä

Kesäisen Helsingin kokee ehkäpä parhaiten joko kävellen tai pyöräillen ympäri kaupunkia. Mikäli varastosta ei löydy omaa pyörää tai olet vain lomailemassa Helsingissä, apuun tulevat kaupunkipyörät, joita voi vuokrata omaan käyttöön erittäin edulliseen hintaan. Kaupunkipyöriä on mahdollista vuokrata myös VALO Hotel & Workin respan kautta.

Helsingistä löytyy yhteensä 1 200 kilometrin edestä pyöräteitä, joten pyörällä pääsee käytännössä minne tahansa kaupungin sisällä. Pyörä on yleensä myös kaikkein nopein tapa liikkua, kun puhutaan alle viiden kilometrin matkoista. Leppoisaan tahtiin tapahtuva pyöräily on myös kaikkein paras tapa tutustua Helsingin kauniin kesäisiin meri- ja puistomaisemiin.

Ihaile maisemia ratikan kyydissä

Maisemista puheenollen hyvä tapa tutustua Helsingin kaupunki- ja puistomaisemiin, on hypätä raitiovaunun kyytiin.

Parhaiten Helsingin nähtävyydet näkee reitillä numero kaksi. Ratikan kyytiin pääsee hyppäämään Rautatientorilta, josta raitiovaunu aloittaa matkansa kohti Kaivopuistoa. Matkan aikana ratikka lipuu esimerkiksi jyhkeiden jugend-talojen kivijalkaputiikkien ohitse, ja tämä on jo yksistään hyvä syy sille, miksi tätä raitiovaunuyhteyttä kutsutaan maisemareitiksi.

Tarkkasilmäinen matkustaja pistää reitin varrella merkille varmasti myös Huvilakadun, joka on tullut viimeisen reilun kahdenkymmenen vuoden aikana tunnetuksi Salatuista elämistä tuttuna Pihlajakatuna.

Näkymät Eteläsatamastakaan eivät ole hassummat: auringonvalossa kylpevät Uspenskin katedraalin sipulikupolit, Katajanokan maailmanpyörä ja lähtöä tekevä Ruotsin-laiva henkivät kesätunnelmaa.

Maisemareitillä on hyvä huomioida, että ratikan numero vaihtuu kolmosesta kakkoseksi Länsisatamassa ja kakkosesta kolmoseksi Eläintarhan pysäkillä. Vaikka numero välissä vaihtuukin, ei itse raitiovaunua tarvitse vaihtaa matkan aikana.

Lähde puistokävelylle tai piknikille

Helsingistä löytyy kymmenittäin viehättäviä puistoja ja viheralueita, jotka suorastaan kutsuvat kesäisille piknikeille ja puistokävelyille. Puistot ovatkin kesäisin niin suosittuja ajanviettopaikkoja, että monet näistä ovat nousseet suorastaan legendaariseen asemaan.

Helsingin moniin puistoihin voit käydä tutustumassa tarkemmin sivustollamme aiemmin julkaistussa artikkelissa.

Tutustu Helsinkiin opastetuilla kävelykierroksilla

Mikäli Helsinki ei ole matkailijalle ennestään tuttu paikka, voi kaupungin eri alueiden historiaan ja niiden ilmiöihin tutustua myös erilaisten opastettujen kävelykierrosten välityksellä.

Helsingissä järjestettäviä kävelyretkiä on tarjolla monenlaisilla teemoilla, joita ovat esimerkiksi historialliset reitit , taide- ja kulttuurikävelyt, retket luontoon, hautausmaakierrokset, erilaiset pakopelit, rikoksen historiaan tutustuvat retket, samalla teemalla toimivat murhakävelyt ja erikoiskierrokset, joihin sisältyy myös hauskoja kesäisiä aktiviteetteja.

Lähde kesäfestareille tai konserttiin Helsingissä

Mitä olisi Helsingin kesä ilman festareita ja konsertteja? Kesän musiikkitarjontakausi pyörähtää toden teolla käyntiin jo toukokuussa esimerkiksi Helsingin jäähallissa järjestettävän Emma Gaalan muodossa. Toukokuun aikana järjestetään myös esimerkiksi Maailma Kylässä -festivaali.

Vauhti kiihtyy kesäkuussa, jolloin Helsingissä järjestetään monia suurten esiintyjien konsertteja. Ensimmäinen varsinainen festivaali järjestetään kuun puolivälissä, kun luvassa on kolme päivää kestävä Sideways 2022 -festari.

Musiikkifestareiden ulkopuolelta maininnan ansaitsee myöskin kolme päivää kestävä Burger Lovers Festival, joka järjestetään 15. – 18.6. Helsingin rautatientorilla.

Hiljaisemman heinäkuun jälkeen vuorossa on elokuu, jonka kohokohtana on luonnollisesti 12. – 14.8. järjestettävä Flow Festival 2022.

Kalasta Vantaankoskella

Helsingistä löytyy paljon urbaaneja kalastuskohteita, joihin on erittäin helppo lähteä kokeilemaan onneaan myös julkisen liikenteen välityksellä.

Jokikalastuksen ystäville suositella voi ehdottomasti legendaarista Vantaankoskea, joka on erittäin helposti saavutettava kalapaikka, jossa voi törmätä myös jalokaloihin, kuten meritaimeneen tai jopa loheen. Yleisin ja kenties myös kaikkein toivotuin saalis virtavesistössä on kirjolohi, jota istutetaan jokeen vuosittain nimenomaan virkistyskalastusta varten.

Vantaankosken kalastuslupia on mahdollista ostaa Kalakortti.com -sivustolta, jonka lisäksi 18-64-vuotiaalta kalastajan tulee maksaa vuosittainen kalastonhoitomaksu.

Veneile, SUP-lautaile tai melo merellä

Merellistä tekemistä Helsingissä on mahdollista harrastaa uimisen lisäksi myös veneilyn, SUP-lautailun ja melonnan muodossa.

Välinevuokraustoimintaa kaikkiin aktiviteetteihin on tarjolla ympäri Helsinkiä ja etenkin SUP-lautojen vuokrauspisteiden määrä tuntuu kasvavan vuosi vuodelta. Välineiden vuokrauspisteitä löytyy Helsingissä ainakin Munkkiniemestä, Töölönlahdesta, Vuosaaren Aurinkolahdesta ja Lauttasaaresta.

Nouse yläilmoihin Sky Wheelin siivittämänä

Mikäli olet Helsingissä esimerkiksi vain päiväretkellä ja haluat kokea lyhyen ajan sisään jotain erityisen vaikuttavaa, voi lämpimän suosituksen antaa Sky Wheel -maailmanpyörälle, joka sijaitsee yhdessä koko Helsingin kauneimmista paikoista, Katajanokalla, aivan Kauppatorin vieressä.

40 metrin korkeuteen kohoavasta maailmanpyörästä avautuvat upeat maisemat kaupungin ja meren ylle, sekä Helsingin lähisaaristoihin.

Vietä aikaa Kauppatorilla

Helsingin monet torit ovat kesäisin mukavia ajanviettopaikkoja, joissa tekemistä riittää jopa tuntikausiksi kerrallaan.

Helsingin toreista legendaarisin, Kauppatori, uudistuu tulevana kesänä ja alueelle syntyy esimerkiksi kaksi täysin uutta oleskelualuetta. Torilla järjestetään lisäksi joka torstai, läpi koko kesän, toritanssitapahtumia. Ensimmäiset toritanssit järjestetään tulevana kesänä Helsinki-päivänä 12.6..

Suuntaa museoon tai kirpputorille

Mitä tehdä Helsingissä jos sade yllättää? Kesäinen sade voi toki olla virkistävä tai jopa mukava kokemus, mutta yleensä sateen yllättäessä kannattaa suunnaksi ottaa sisätilat.

Kun puhutaan sisätiloista ja mukavasta tekemisestä, voi suunnaksi ottaa vaikkapa museon tai kirpputorin, joissa molemmissa on mukava kierrellä ja odotella vaikkapa sään parantumista. Vaikka tokihan museoissa ja kirpputoreilla kiertely on hauskaa tekemistä hyvänkin sään aikana.

Museoista mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi Kiasma, Suomen kansallismuseo ja Helsingin taidemuseo.

Helsingin kirpputoreista maininnan ansaitsevat ainakin Uffit, Emmaukset ja Fidat, joita on ripoteltuna hyvin Helsingin kantakaupungin alueella. Kirpputoreista voit lukea tarkemmin esimerkiksi Kirpputorilta kotoisin-sivustolla.

Kesäloma hotellissa Helsingissä

 

VALO Hotelli Helsinki Wellness poreallas

VALO Hotel & Work sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Helsingin Ruskeasuolla, minkä ansiosta hotellimme on erinomainen tukikohta myös kesälomaa ajatellen. Meiltä pääset helposti vierailemaan Helsingin kesätapahtumissa omalla autolla, julkisen liikenteen kyyditsemänä tai vaikkapa kaupunkipyörillä polkien.

VALOn suosittu wellness-alue siivittää vieraamme lisäksi kesäiseen tunnelmaan pore-, kylmävesi- ja uima-altaiden sekä perinteikkäiden suomalaisten hirsisaunojen muodossa. Voit myös nauttia virkistävistä juomista ja livemusiikista upealla Rooftop Terracellamme läpi koko kesän ajan.

VALOsta löydät lisäksi kolme erityisesti lapsiperheille suunniteltua hotellimajoituspakettia, jotka on luotu yhteistyössä Linnanmäen ja Vesipuisto Serenan kanssa. Kesän 2022 majoituspaketteihin voit tutustua tarkemmin kampanjasivulla.

Varaa hotellimajoitus:

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet

Lähteet: Walk Helsinki, Ilta-Sanomat, Stadissa, My Helsinki, Kohokohdat.fi