attention icon

VALO App -20 % alennus päivän majoitushinnasta! Lue lisää

Juhannus 2022 – Helsingin tapahtumat

Kesä 2022 käynnistyy virallisesti jo parin päivän kuluttua, kun toukokuu vaihtuu kesäkuuksi ja esimerkiksi koulujen kesälomat pyörähtävät käyntiin. Yksi Suomen kesän kohokohdista on kesäkuun lopulle ajoittuva juhannus, joka tunnetaan meillä myös keskikesän juhlana.

0

Juhannus 2022 VALOssa

Nauti suomalaisesta juhannuksesta keskellä Helsinkiä. VALO Hotellin juhannuksen majoituspaketti sisältää useamman yön yöpymisen Smart-huoneluokassa loistavaan pakettihintaan: 250€ / 2hlö / 3 yötä tai 180€ / 2hlö / 2 yötä. Kampanjaan voit tutustua tarkemmin täältä.

VARAA KOODILLA PROJUSSI

Milloin on juhannus?

Juhannus on keskikesän juhla, jota vietetään kesäpäivänseisauksen läheisyydessä kesäkuun 19. ja 25. päivän välisinä perjantaina ja lauantaina. Tänä kesänä keskikesän juhlaa vietetään aikavälillä 24. – 25.6.2022.

Kyseessä on alunperin muinaisuskonnollinen juhla, jonka juuret juontuvat satojen vuosien taakse. Kirkollisuuteen juhannus liittyy siten, että keskikesän juhlaa vietetään Johannes Kastajan syntymäpäivän muistoksi, joka tiettävästi syntyi puoli vuotta ennen Jeesusta.

Juhannuksesta käytetään välillä, etenkin Lounais-Suomessa, vähän vähemmän tunnettua termiä ’mittumaari’. Kyseinen termi on lähtöisin ruotsinkielisestä sanasta ‘midsommar’, joka tarkoittaa keskikesää.

Juhannuksen vietto Suomessa

Juhannus on juhlapyhänä lähestulkoon yhtä tärkeä kuin keskitalven juhla joulu. Suomalaiseen juhannuksen viettoon kuuluvat olennaisesti muun muassa mökkeily, sauna, lipun nostaminen salkoon, erilaiset juhannustaiat sekä kokon polttaminen.

Juhannuksen aikaan ympäri Suomea järjestetään lisäksi monia juhannusfestareita. Kesällä 2022 Suomessa palaillaan kovaa vauhtia takaisin vanhaan normiin ja perinteikkäistä festareista esimerkiksi Himoksen ja Raumanmeren juhannus palaavat taas ohjelmistoon.

Juhannuksen 2022 tapahtumat Helsingissä

Helsinki on tullut tunnetuksi kauniina kesäisenä kaupunkina, joka houkuttelee ihmisiä myös kaupunkijuhannuksen viettoon. Helsingissä järjestetäänkin tänäkin juhannuksena monia mielenkiintoisia tapahtumia, joiden myötä keskikesän vietto sujuu leppoisasti myös kaupunkimiljöössä.

Helsingin juhannuskokot 2022

Kokonpoltto on perinteisesti kuulunut suomalaisen juhannuksen perinteisiin. Mökkirantojen lisäksi yleisiä juhannuskokkoja poltetaan myös monissa kaupungeissa ja tämä pätee myös Helsinkiin.

Helsingissä juhannuskokkoja on yleensä poltettu ainakin seuraavissa paikoissa:

  • Kaivopuiston ranta
  • Lauttasaaren kokkokallio
  • Seurasaari
  • Karjalaisten kesäkoti

Kokkojen osalta huomioimisen arvoista on, ettei niitä ole mahdollista polttaa mikäli voimassa olevat metsäpalovaroitukset sen kieltävät. Helsingissä onkin vuosien varrella vietetty useita juhannuksia, jolloin kokkoja ei ole poltettu ollenkaan.

Tähän mennessä juhannuskokkotapahtumien osalta vahvistuksen on saanut ainakin Seurasaaren juhannusvalkeat 2022 -tapahtuma, joka sisältää kokon polton lisäksi esimerkiksi viihdyttäviä musiikki- ja tanssiesityksiä. Tapahtuma soveltuu erinomaisesti kaikenikäisille ja se palaa Helsingin juhannustapahtumien ohjelmaan taas kahden vuoden tauon jälkeen.

Perheen pienimmät voivat viettää aikaa esimerkiksi Koirien Karjala -musiikkiesityksen, taikapolun ja lasten juhannussalon parissa. Myös aikuiset pääsevät osallistua hauskanpitoon vaikkapa juhannustansseissa tai kärrysaunassa.

Tapahtuman sijainti: Seurasaaren ulkomuseo
Ajankohta: 24.6.2022 klo 17-01

Stadin Juhannus 2022

Stadin Juhannus järjestetään Lonnan saarella kaksipäiväisenä tapahtumana 24.–25. kesäkuuta. Kymmenen minuutin päässä Kauppatorilta sijaitsevalla saarella päästään kolmen vuoden odotuksen jälkeen nauttimaan merellisestä tunnelmasta ja monipuolisesta joukosta kotimaisia huippuesiintyjiä sekä kuumimpia nousevia nimiä.

Vuonna 2019 edellisen kerran järjestetty tapahtuma oli edellisellä kerralla loppuunmyyty jo ennakkoon ja paikalla oli tuolloin noin 3500 vierailijaa nauttimassa aurinkoisesta säästä.

Tapahtuman sijainti: Lonnan saari
Ajankohta:  Tapahtuma on avoinna perjantaina 24.6.2022 klo 15.00–23.30 ja lauantaina 25.6.2022 klo 14.00–23.30. Terassilavan konsertit päättyvät klo 22.00, sisätiloissa ohjelma jatkuu kello 23.30 saakka. Tapahtuman soittoaikataulu julkistetaan myöhemmin.

Emman juhannusristeily

Kauppatorilta käynnistyvä SunLinesin juhannusristeily vie osallistujansa sykähdyttäviin merimaisemiin Helsingin saaristoon ja ainutlaatuisiin keskikesän juhliin, joita ei voi muualla kokea.

Neljä tuntia kestävissä juhannusjuhlissa DJ soittaa suosituimpia hittejä 1970-luvulta aina tähän päivään saakka.

Tapahtuman sijainti: Helsingin saaristo, lähtö Kauppatorin Linnanlaiturilta
Ajankohta: 24.6.2022 klo 18-22

Altaan Juhannus 2022

Allas Sea Pool järjestää kaksipäiväisen tapahtuman, jonka pääesiintyjinä toimivat perjantaina 24.6. STIG ja juhannuspäivänä 25.6.2022 Suomen suosituimmaksi duoksikin tituleerattu Ida Paul ja Kalle Lindroth.

Altaan juhannus sisältyy kesän 2022 ALLAS LIVEen, joka koostuu yhteensä yli viidestäkymmenen kesäkeikan sarjasta, jotka järjestetään Katajanokan merimaisemissa Allas Sea Poolin sisäpihalla.

Tapahtuman sijainti: Katajanokanlaituri 2a, 00160 Helsinki
Ajankohta: 24.6.2022 ja 25.6.2022, ovet avautuvat molempina päivinä kello 18.00

Korjaamon Juhannus 2022

Mikäli kotimainen rock-musiikki on mieleesi, kannattaa suunnaksi juhannusaattona ottaa ehdottomasti Kulttuuritehdas Korjaamo, jossa järjestetään nyt toista vuotta putkeen Tuomari Nurmion, Spugejen ja Blosareiden tähdittämä juhannustapahtuma.

Tuomari Nurmio, eli Dumari on ollut yksi suomalaisen rock-musiikin sanansaattajia jo 1970-luvun lopulta lähtien, eikä herran vauhti ole hidastunut vielä näihin päiviin mennessäkään. Yli 40-vuotisen artistiuransa aikana Tuomari Nurmio on julkaissut yhteensä 20 studioalbumia, jotka ovat keränneet myös monia kotimaisia tunnustuksia, joista merkittävin on ainoa rock-muusikolle myönnetty Eino Leinon kirjallisuuspalkinto.

Spugeissa vaikuttavat Tuomari Nurmion lisäksi rummuissa oleva Make Hillilä, kontrabassoa soittava Mitja Tuurala ja kitaristi Miikka Paatelainen. Blosarit koostuu puolestaan tuubaa ja pasuunaa soittavasta Janne Toivosesta ja saksofonisti Antti Hynnisestä.

Tapahtuman ajankohta: perjantai 24.6.2022 klo 20.00 alkaen
Sijainti: Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki

We Love Helsinki Juhannustanssit 2022

We Love Helsingin Juhannustanssit yhdistävät Kuudennen Linjan ja Kaikun klubit sekä Kuistisen ulkoterassin Kalliossa. Kyseessä on yhteensä kolmipäiväinen tapahtuma, joka käynnistyy torstaina varaslähdöllä juhannukseen ja joka jatkuu sittemmin varsinaisilla juhannustansseilla, jotka järjestetään sekä perjantaina että lauantaina.

Perinteiseen tapaan voimassa on läpi koko juhannuksen sekahaku, ja keskikesän juhlan hengen mukaisesti tarjolla on myös sekä kuohuvia juomia että kylmää olutta sekä muita teemaan soveltuvia virvokkeita.

Tanssikansalta järjestäjät toivovat juhlavaa pukeutumista vanhan ajan malliin ja juhannuksen kunniaksi erityishuomiota sopii kiinnittää asukokonaisuuden kruunaaviin kukkiin.

Tapahtuman ajankohta: 

TO 23.6. klo 21-03 Juhannustanssien varaslähtö – Kuudes Linja
PE 24.6. klo 18-22 Juhannusaaton alkuillan lavatanssit – Kaiku
PE 24.6. klo 22-04:30 Juhannusaaton loppuillan tanssit – Kuudes Linja ja Kaiku
LA 25.6. klo 18-22 Juhannuspäivän alkuillan swingtanssit – Kaiku
LA 25.6. klo 22-04:30 Juhannuspäivän loppuillan tanssit – Kuudes Linja ja Kaiku

Sijainti: Kuudes Linja, Hämeentie 13 B, 00530 Helsinki ja Kaiku, Kaikukatu 4, 00530 Helsinki

Tutustu kaikkiin juhannusviikonlopun tapahtumiin

Helsingissä järjestetään juhannusviikonloppuna myös valtava määrä muita, ei suoraan juhannukseen liitoksissa olevia, tapahtumia. Näihin tapahtumiin voit tutustua tarkemmin esimerkiksi Helsingin kaupungin tapahtumakalenterissa.

Uusia tapahtumia tullaan päivittämään myös tähän tekstiin aina sitä mukaa, kun niitä julkaistaan.

Juhannuksen hotellimajoitus Helsingissä

Hirsisauna Helsingissä

VALO Hotel & Work sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Helsingin Ruskeasuolla, minkä ansiosta hotellimme on erinomainen tukikohta myös juhannusviikonloppua ajatellen. Meiltä pääset helposti vierailemaan Helsingin juhannustapahtumissa omalla autolla, julkisen liikenteen turvin tai vaikkapa kaupunkipyörien siivittämänä.

VALOn suosittu wellness-alue siivittää vieraamme lisäksi kesäiseen tunnelmaan pore-, kylmävesi- ja uima-altaiden sekä perinteikkäiden suomalaisten hirsisaunojen muodossa. Viikonlopun aikana voit lisäksi nauttia virkistävistä juomista ja livemusiikista upealla Rooftop Terracellamme.

Vietätkö tänä vuonna kaupunkijuhannusta? VALO Hotellin juhannuksen majoituspaketti sisältää useamman yön yöpymisen Smart-huoneluokassa loistavaan pakettihintaan: 250€ / 2hlö / 3 yötä tai 180€ / 2hlö / 2 yötä.

VARAA KOODILLA PROJUSSI

Lähteet: My Helsinki, Helsingin kaupunki ja Stadin Juhannus, Kulttuuritehdas Korjaamo

VALOn kesän hotellikampanjat