attention icon

Huomioithan, että wellness-alue on käytössä rajoitetusti huoltotöiden vuoksi maanantaina 3.4. ja keskiviikkona 5.4. Lue lisää

Helsinki-päivä 2022

Helsinki-päivänä pääkaupungin kaupunginosat ja kadut täyttyvät monista tapahtumista, joihin kaikki kiinnostuneet pääsevät osallistumaan täysin maksutta. Tänä vuonna Helsinki-päivä ajoittuu viikonlopulle, minkä ansiosta merkkipäivää juhlistetaan komeasti sekä lauantaina että sunnuntaina. Tässä tekstissä esittelemme Helsinki-päivän viikonlopun tapahtumia Helsingissä.

0
Varaa Helsinki-päivän majoitus

VALO Hotel & Work sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Mannerheimintien varrella. Tästä syystä meiltä käsin on helppo osallistua myös Helsinki-päivän tapahtumiin.

VARAA HOTELLIHUONE

Helsinki-päivällä on pitkät perinteet

Helsinki-päivä on pitkän historian omaava juhlapäivä, jota on juhlistettu jo vuodesta 1959 lähtien. Juhlaa vietetään nimensä mukaisesti Helsingin syntymäpäivän kunniaksi aina kesäkuun 12. päivänä. Tänä kesänä vuonna 1550 perustettu Helsinki juhlii jo 472. syntymäpäiväänsä.

Tapahtumasta on vuosien varrella muodostunut pääkaupunkiseudun asukkaiden yhteinen kaupunkijuhla, joka tarjoaa mukavaa tekemistä kaiken ikäisille.

Helsinki-päivän toteuttamisesta vastaa Helsingin tapahtumasäätiö. Tapahtuman todellinen ohjelmasisältö syntyy kuitenkin lukuisten yhdistysten, seurojen ja järjestöjen sekä yksittäisten ja Helsingin kaupungin omien toimijoiden toimesta.

Koska tapahtuman toteuttamisessa on mukana niin monia osa-alueita ja erilaisia toimijoita, muodostuu Helsinki-päivän ohjelmasta aina erilainen ja myös yllättävä kokonaisuus.

Helsinki-päivän tapahtumat 2022

Helsinki-päivän viikonlopun aikana järjestetään vähintäänkin kymmeniä täysin ilmaisia tapahtumia, joista suurimpia esittelemme tarkemmin myös tässä tekstissä.

Mikäli haluat tutustua koko viikonlopun tapahtumatarjontaan, ja nimenomaan Helsinki-päivän teemalla, kannattaa suunnata tapahtuman omien nettisivujen ohjelmaosioon, jonne kaikki viikonlopun tapahtumat on listattu esittelyiden kera.

Helsinki Samba Carnaval

Helsinki Samba Carnaval on koko perheelle soveltuva ja energinen tapahtuma, joka viettää kesällä 2022 juhlavuottaan: tapahtuma järjestetään nimittäin tänä kesänä jo 30. kerran.

Samba Carnaval järjestetään Helsinki-päivän lauantaina Senaatintorin lavalla. Tarjolla on mukavaa karnevaalitunnelmaa aamusta iltapäivään, sillä tapahtuma pyörähtää käyntiin jo seitsemältä, kun lavastevaunujen kasaus ja koristelu alkavat. Tapahtuma huipentuu kolmelta iltapäivällä sambakarnevaalin lähtiessä liikkeelle. Karnevaalikulkueita on mahdollista seurata kello 17.00.

Ajankohta: lauantai 11.6.2022 klo 7 – 17.00
Sijainti: Senaatintorin lava

Alppistock Vol II

Alppistock palaa Helsinki-päivän ohjelmistoon taas kesällä 2022. Musiikkitapahtuma järjestetään nimensä mukaisesti Helsingin Alppipuiston kukkivien kukkien ja laulavien lintujen seurassa. Esiintymässä on yhteensä kuusi eri esiintyjää, jotka kaikki edustavat niin sanottua marginaalimusiikin genreä ja ovat vielä tässä vaiheessa uraansa hieman vähemmän tunnettuja.

Alppistockin ruokatarjoilusta vastaavat tänä vuonna Sound, Grill & Bike ja Pig’s Dream Smoke and BBQ, jotka tuovat Alppistockiin savustettua ja hitaasti kypsytettyä katuruokaa amerikkalaiseen barbeque-tyyliin.

Ajankohta: lauantai 11.6.2022 klo 15 – 22.00
Sijainti: Alppipuisto

Helsinki-päivän tanssit Myllypurossa

Myllypurossa järjestetään lauantaina Helsinki-päivän tanssit Marino & Sunrise -orkesterin säestämänä. Lisäksi päivän aikana esiintymässä on Stand up taikuri Lumous.

Tapahtumassa on tarjolla erilaisia grillituotteita, kahvia ja mehua edulliseen hintaan, minkä lisäksi lapsille on järjestetty jonkin verran oheisohjelmaa esimerkiksi onginnan muodossa.

Ajankohta: lauantai 11.6.2022 klo 15.00–17.00
Sijainti: Myllypuron Seniorikeskus, Myllymatkantie 4

We Are Voice -konsertti

Helsingin Kansalaistorilla järjestettävä We Are Voice on erittäin svengaava kuorokonsertti, jonka repertuaariin kuuluu monia tunnettuja melodioita. Konsertissa iso kuoro esittää yhdessä livebändin ja solistien kanssa sekä poplauluja että kansanmusiikkia.

Ajankohta: lauantai 11.6.2022 klo 17.30–19.00
Sijainti: Kansalaistori

Rusan kesäjuhla 2022

Rusan kesäjuhlat on nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä rento puistojuhla Ruskeasuon Kurkipuistossa. Tapahtuman järjestäjien tavoitteena on muodostaa tapahtumasta vuosittainen perinne, joka toimiii samalla Helsinki-päivän etkoina.

Kesäjuhlien pääasiallisena ideana on koota yhteen rusalaisia, eli Ruskeasuolla asuvia ihmisiä ja lähiseudun väkeä nauttimaan kesäillasta, yhdessäolosta ja hyvästä musiikista.
Musiikkielämyksistä vastaavat juhlan ensimmäisenä vuonna Jukka Eskola Soul Trio ja DJ Daddy Pales, joka soittaa vinyyleiltä tanssimusiikkia. Myös lapsille on tarjolla paljon mukavaa ajanvietettä.

Tapahtuman järjestäjä, Ruskeasuo-Seura Ry, on ohjeistanut vieraita ottamaan mukaan piknik-viltit ja eväitä tai asioimaan paikalla olevissa ruokarekoissa (mm. Perho, Mullikka, Ape Gelato). Tapahtuman aikana on myös mahdollista tehdä kirpputorikauppaa perinteiseen puistokirppishenkeen.

Ajankohta: lauantai 11.6.2022 klo 16.00–20.00
Sijainti: Kurkipuisto, Ratsastie 00280 Helsinki

Avoimet ovet Urheilumuseossa

Mikäli et ole vielä aiemmin tutustunut Helsingin Urheilumuseon tarjontaa, Helsinki-päivä tarjoaa tähän oivan tilaisuuden, sillä museoon on vapaa pääsy koko sunnuntain ajan.

Ilmaiset yleisöopastukset päänäyttelyyn järjestetään klo 12.30 ja klo 13.30 (ruotsiksi). Kierrokset kestävät noin puoli tuntia, eikä niihin osallistumiseen vaadita ennakkoilmoittautumista.

Lapsille on tarjolla muun muassa erilaisia tehtäviä ja omatoimista museosuunnistusta koko päivän ajalle.

Ajankohta: sunnuntai 12.6.2022 klo 11.00–17.00
Sijainti: Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Maksutta uimaan -tapahtumat

Monet Helsingin uimapaikoista järjestävät Helsinki-päivänä maksutta uimaan -tapahtumia. Sunnuntaina ainakin Itäkeskuksen uimahalliin, Kumpulan maauimalaan, Pirkkolaan ja Uimastadionille pääsee kokeilemaan palveluita täysin maksutta.

Funky Feet Jam

Funky Feet Jam on koko sunnuntai-illan ajan kestävä katutanssitapahtuma, johon myös yleisö pääsee osallistumaan ja kokemaan suositun yhteistanssin huumaa. Tapahtumassa nähdään paljon upeita esityksiä ja taidokkaiden katutanssijoiden improvisaatio-osaamista.

Erilaisten tanssiesitysten väliin mahtuu myös taukoaikaa, jonka ohjelmasta vastaa leppoisaa musiikkia soittava DJ. Tapahtuman taukojen aikana ohjelmistossa on myös tanssinopetusta, josta vastaavat paikalla olevat taidokkaat tanssijat.

Ajankohta: sunnuntai 12.6.2022 16.00–20.30
Sijainti: Narinkkatori, Kamppi

Helsinki-päivä kaupunginmuseossa

Kaupunginmuseossa tehdään Helsinki-päivänä tärkeää työtä, sillä tuolloin museon aulassa puhutaan mielenterveydestä. Luennoitsijoina paikalla ovat Jutta Ahlbeck, Martin Andersson ja Jukka Cadogan.

Vierailla on myös mahdollisuus osallistua Mielen sisäinen maailma -kollaasityöpajaan Rikki – kun mieli särkyy -näyttelyn yhteydessä. Työpaja tarjoaa osallistujille hetken aikaa kuunnella omaa oloa ja tuoda näkyväksi oman mielen sisäistä, juuri tämänhetkistä maisemaa. Pajan ohjaajina toimivat taiteilijat Emilia Musturi ja Iina Silventoinen.

Ajankohta: sunnuntai 12.6.2022 klo 14.00–17.00
Sijainti: Helsingin kaupunginmuseo

Helsinki-päivän kierros Temppeliaukiolla

Temppeliaukion kirkossa järjestetään Helsinki-päivänä mielenkiintoinen tutustumiskierros, jonka aikana pääset tutustumaan täysin maksutta maailmankuulun nähtävyyden historiaan sekä nykytilaan.

Ajankohta: sunnuntai 12.6.2022 klo 12 alkaen, kierrokset puolen tunnin välein kello 16 saakka.
Sijainti: Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3 00100 Helsinki

Helsinki-päivän salsat

Tanssitapahtumat jatkuvat viikonlopun ohjelmistossa vahvasti myös sunnuntaina, kun Salsa Borealis järjestää perinteikkäät Helsinki-päivän salsat Narinkkatorilla. Paikalla tapahtumassa on monia tunnettuja tanssinopettajia, jotka opastavat halukkaat ensin yleistanssien ja salsan saloihin, jota seuraa kello 15 alkava vapaa tanssi.

Ajankohta: sunnuntai 12.6.2022 klo 14.00–17.00
Sijainti: Narinkkatori, Narinkka 00100 Helsinki

Koko perheen Helsinki-päivä Maunula talolla

Koko perheen Helsinki-päivä järjestetään Maunula-talon aukiolla ja tapahtuman sisältöön kuuluu muun muassa musiikkiteatteria ja katutaidetta lapsille sekä keskustelua lähidemokratiasta alueen asukkaiden ja Maunula-talon toiminnasta kiinnostuneiden kanssa. Päivän päättää Emma Salokosken & Ilmiliekki Quartetin keikka.

Koko perheen tapahtuman koko ohjelmaan voit käydä tutustumassa tarkemmin Helsinki-päivän tapahtumasivulla.

Ajankohta: sunnuntai 12.6.2022 klo 11.00–17.00
Sijainti: Maunula-talon kesäaukio, Metsäpurontie 4 00630 Helsinki

Helsinki-päivän kesäkonsertti Musiikkitalon terassilla

Helsinki-päivän kesäkonsertissa päästään kuuntelemaan pianisti Aleksis Liukon sävellyksiä, joista osa sisältyy syksyllä 2022 julkaistavalle trion ensialbumille. Sävellyksistä suurin osa on tuoreita, viimeisen vuoden aikana syntyneitä. Luvassa on myös mm. Göteborgin maisteriopintojen aikana sävellettyä vanhempaa materiaalia 2010-luvulta.

Ajankohta: sunnuntai 12.6.2022, klo 17.00–18.00
Sijainti: Musiikkitalon terassi, Mannerheimintie 13 00100 Helsinki

Toivon vain puutarhasohvan – unelmien Helsinki-päivä 12.6

30-vuotisjuhlavuottaan viettävässä Kanneltalossa järjestetään monipuolinen Helsinki-päivän tapahtumassa, jossa osallistujat pääsevät heittäytymään unelmiensa vietäviksi.

Tapahtumassa on mahdollista nauttia mm. musiikista, runoudesta, kuvataiteesta, huumorista ja kahvilasta. Tarjolla on myös live-musiikkia Kanneltalon kamariorkesterin esittämänä ja kapellimestari Nairi Azezianin johtamana.

Tapahtuma huipentuu Taru Nymanin (laulu) ja Jiri Kurosen (piano) Piirrän kuvasi hiekkaan -konserttiin, jossa kuullaan tulkintoja Kaj Chydeniuksen lauluista.

Puolen päivän aikaan käynnistyvässä postikorttityöpajassa askarrellaan puolestaan kortteja läheisille.

Ajankohta: sunnuntai 12.6.2022, klo 12 – 16.00
Sijainti: Kanneltalo,  Klaneettitie 5, 00420 Helsinki

Varaa hotellihuone Helsingissä

Suuntaatko pääkaupunkiseudulle Helsinki-päivän viikonloppuna? VALO Hotel & Work sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Helsingin Ruskeasuolla, minkä ansiosta hybridihotellimme on loistava tukikohta viikonlopun tapahtumia ajatellen. Meiltä pääset moniin Helsinki-päivän rientoihin omalla autolla, julkisella liikenteellä tai vaikkapa kätevillä kaupunkipyörillä.

VALOn komea Rooftop Terrace ja suosittu wellness-alue ovat asiakkaidemme käytettävissä myös koko Helsinki-päivän viikonlopun ajan.

VARAA HOTELLIHUONE

Lähteet: Helsinki-päivä.fi, My Helsinki.fi