Helsinki Cup 2022

Heinäkuussa järjestettävä Helsinki Cup on yksi Euroopan suurimmista juniorijalkapalloturnauksista. Turnaukseen osallistuu vuosittain yli 20 000 pelaajaa ympäri maailmaa. Kesällä 2022 järjestettävä on järjestyksessään jo 47.

0

Helsinki Cup 2022

Kesän 2022 Helsinki Cupissa pelataan erikseen tyttöjen ja poikien sarjat, jotka on lisäksi jaettu erikseen elite-, yleis- ja harrastesarjoihin.

Tytöille löytyy omat sarjat eri ikäluokissa 7-vuotiaista aina 18-vuotiaisiin saakka. Poikien sarjat jakautuvat puolestaan kahteen eri sarjaan, joissa normaali sarja jakautuu elite- ja yleislohkoihin. Harrastesarja pelataan siten omanaan. 7-9-vuotiaille pojille on erikseen elite- yleis- ja harrasteen tasosarjat.

Turnauksen aikataulu:

Helsinki Cupin aikataulu keskittyy pääosin eri sarjojen otteluihin, jotka käynnistyvät lohkovaiheen otteluilla ja huipentuvat jalkapallon arvokisojen tavoin pudotuspeleihin ja mitalipeleihin.

Helsinki Cupissa järjestetään kuitenkin pelien ohella myös paljon oheisohjelmaa, jotka on sisällytetty myös virallisiin aikatauluihin.

Maanantai 11.7.2022

Pelit käyntiin sarjoissa B9-B17

Pelit käyntiin sarjoissa B10H-B15H

Tiistai 12.7.2022

Pelit käyntiin B8 & G7-G9, G10-15Y, G10-14H & G18

Helsingin keskustassa järjestetään turnauskulkue, joka lähtee liikkeelle Senaatintorilta kello 19.30 ja päättyy kirjasto Oodin eteen. Kulkueen aikana luvassa on pienimuotoista lavaohjelmaa.

Keskiviikko 13.7.2022

Pelit käyntiin sarjoissa B7 & G10-G13E

Minifestarit – Helsinki Cupin disko järjestetään Käpylän Urheilupuistoon pienten festareiden muodossa. Festarit alkavat klo 18.30 ja lippuja voi ostaa paikanpäältä 7 euron hintaan.

Torstai 14.7.2022

Jatko-ottelut

Perjantai 15.7.2022

Tyttöjen yleis- ja harrastesarjojen A-finaalit Töölön Pallokentällä

Tyttöjen sarjojen B-finaalit

Poikien sarjojen B- ja C-finaalit

Lauantai 16.7.2022

A-finaalit G10-13E & B10-B17 Töölön Pallokentällä

Kentät

Helsinki Cupin ottelut on jaettu pelattavaksi ympäri Helsinkiä.

Kaikki ottelut pelataan korkealaatuisilla ja nimenomaan jalkapallokäyttöön suunnitelluilla luonnon nurmilla tai tekonurmilla. Kaikkien kenttien välittömästä läheisyydestä löytyy pukuhuone- ja wc-tilat sekä vesipisteet. Useimmilla kenttäalueilla on lisäksi kahvio.

Kentät ovat kooltaan Palloliiton asettamien säädösten mukaisia. Tekonurmikentällä käytetään kenttään valmiiksi leikattuja rajoja. Nurmikentille maalattavat rajat noudattavat pääsääntöisesti Palloliiton suosituksia.

Helsinki Cupin historiaa

Helsinki Cup on joka kesä viikolla 28 järjestettävä junioripelaajien jalkapalloturnaus, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1976. Kyseessä on koko Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus, johon osallistuu joukkueita monista eri maista.

Turnauksen järjestämisestä vastaa Helsinki Cup Oy, jonka omistajaseuroja ovat HJK ja FC Honka. Vuoteen 2011 saakka omistajana oli Hongan ohella helsinkiläinen Käpylän Pallo.

Nykypäivään peilattuna historian ensimmäinen Helsinki Cup oli varsin vaatimaton. Ensimmäiseen turnaukseen osallistui nimittäin 211 joukkuetta vain viidestä eri maasta. Verrokkina esimerkiksi vuoden 2018 turnaukseen osallistui 1320 joukkuetta, joita oli yhteensä 18 eri maasta. Osallistujamaiden osalta ennätys löytyy vuodelta 2005, jolloin joukkueita oli mukana peräti 27 eri maasta.

Kuuluisista suomalaisista urheilijoista turnaukseen ovat  vuosien saatossa osallistuneet muun muassa sellaiset nimet kuin Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Roman Eremenko, Laura Österberg Kalmari, Teemu Selänne ja Saku Koivu.

Englannin kentillä ja Huuhkajissa kovaa tulosta tehnyt Teemu Pukki nähtiin viime vuonna turnauksen katsomossa.

Varaa Helsinki Cupin hotellimajoitus

Aiotko osallistua Helsinki Cupiin pelaajan, katsojan, huoltajan tai valmentajan roolissa? Etsitkö lisäksi majoitusta turnauksen ajalle?

VALO Hotel & Work sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Helsingin Ruskeasuolla. Meiltä käsin pääset liikkumaan helposti pelipaikkojen ja hotellin välillä joko omalla kuljetuksella tai julkisilla kulkuvälineillä.

VALO on lisäksi hotelli, josta löydät kaikki palvelut helposti saman katon alta: meillä nukut makeat unet ilmastoiduissa huoneissa ja rentoudut kattokerroksen hirsisaunoissa sekä altaissa.

Bistro ELOssa voit herkutella uuden, kesäisen á la carte -listan antimia ja kruunata kesäillan nauttimalla lasit kuohuvaa VALOn huikealla Rooftop Terracella.

Varaa majoitus:

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet
VALOsta löydät lisäksi monia kesäisiä hotellitarjouksia:
20200727-_DSC9688

KESÄLOMAN HOTELLITARJOUS

Kesän hotelliyöt nyt -25 %

Varaa ihanat kesäyöt VALOssa saunalla tai ilman! Kampanja koskee vähintään kahden yön viipymiä.

VALO Hotelli Helsinki

KESÄLOMAN HOTELLITARJOUS

Ikimuistoinen staycation nyt -25 %

Kesäillan valo, hirsisaunan löylyt ja pulahdus kylmäaltaaseen. Bistro ELOn ihana illallinen -15 % ja yötön yö kotoisan suomalaisessa hotellissa. Vietä elämäsi kesäloma VALOssa!

VALO Hotelli Helsinki syysloma lapsiperhe wellness

KESÄN PERHEPAKETTI

Perheloma VALOssa: muksu maksutta!

Varaa nyt kesäloman yöttömät yöt ja nauti kattoterassin saunoista: hotellyöt -25 % ja lapsi majoittuu maksutta! Päälle ELOn illallinen yöpyjän etuhintaan.

Lähteet: Helsinki Cup, Helsingin kaupunki