attention icon

Huomioithan, että wellness-alue on käytössä rajoitetusti huoltotöiden vuoksi maanantaina 3.4. ja keskiviikkona 5.4. Lue lisää

Festarit ja keikat Helsingissä kesällä 2022

Kesä 2022 on tapahtumien järjestämisen osalta jälleen paluuta kohti vanhaa normaalia. Tämä näkyy myös kesäfestareissa, joita järjestetään ympäri Suomea huomattavasti edellistä kahta kesää enemmän. Tässä tekstissä esittelemme kesän 2022 festareita ja musiikkitapahtumia Helsingissä.

0

Varaa hotellimajoitus Helsingissä

Aiotko osallistua kesän festareille tai konsertteihin Helsingissä? VALO Hotel & Work sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella ja meiltä käsin matkaat helposti tapahtumien ja hotellien välillä julkisilla tai omalla kyydityksellä. VALOn Rooftop Terracella ja suositulla wellness-alueella pääset lisäksi heittäytymään festaritunnelmaan hyvissä ajoin etukäteen.

VARAA HOTELLIHUONE

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar on vuosikymmenten ajan yleisöä viihdyttänyt musikaali-ilmiö, joka rantautuu tänä kesänä kaksipäiväisenä myös Helsinkiin.

Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen käsikirjoittama suosikkimusikaali on ajaton teos, jolla on jo yli 40-vuotinen historia. Musikaalin tapahtumat sijoittuvat nimensä mukaisesti Jeesukseen liittyviin tapahtumasarjoihin, jotka kuitenkin nähdään poikkeuksellisesti Juudas Iskariotin silmin.

Täysin laulun kautta kerrottu tarina seuraa Jeesuksen, Juudaksen, Maria Magdaleenan, Jeesuksen opetuslasten ja seuraajiensa sekä Rooman valtakunnan välisiä suhteita ja kamppailuja. Jeesuksen roolin esittää Ruotsin tunnetuimpiin musikaalitähtiin kuuluva Peter Jöback ja Juudaksen roolissa nähdään The Ark -yhtyeen keulakuva Ola Salo.

Tapahtuman ajankohta: tiistai 21.6 klo 19 ja keskiviikko 22.6. klo 19.30
Sijainti: Helsingin jäähalli, Nordenskiöldinkatu 11-13, Helsinki

Apulanta Olympiastadionilla

Yli 30 vuotta Suomi-rockin tähtitaivaalla loistanut Apulanta on keikkaillut tänä keväänä aktiivisesti ja kotimaisten bändien kärkikastiin kuuluva kolmikko onkin lähestulkoon paras valinta heinäkuun avausesiintyjäksi.

Apulannan matkaa voisi kuvailla uskomattomaksi ja ainutlaatuiseksi aina yhtyeen alkutaipaleesta lähtien. Vuonna 1991 perustettu yhtye on saavuttanut kotimaan kamaralla lähes kaiken mahdollisen, sillä vuosien varrella yhtye on julkaissut yhteensä 12 albumia, 5 kokoelmalevyä, monia livetallenteita ja lukuisan määrän ep:itä ja soittolistoilla menestyitä singlejä.

Apulannan osalta lienee perusteltua sanoa, että kaikki mitä yhtye on tehnyt, on myös muuttunut kullaksi, sillä kaikki bändin albumit ovat myyneet jalometalliin oikeuttavia määriä.

Bändi on lisäksi vuosien varrella vetänyt monia keika-areenoita täyteen ympäri koko Suomenmaan ja yhtyeen taipaleesta on myös kirjoitettu lukuisia kirjoja ja tehty elokuva.
.
Apulanta on ollut alkuajoistaan lähtien kaikilla mittareilla omanlaisensa suunnannäyttäjä ja onnistunut valloittamaan aitoudellaan koko Suomen kansan puolelleen. Olympiastadionilla järjestettävässä komeassa konsertissa tullaan kokemaan räjäyttävä kavalkadi kuolemattomia klassikoita ja yhtyeen uusimpia hittejä, joita on syntynyt lisää aina näihin päiviin saakka.

Ajankohta: lauantai 2.7. klo 20.00
Sijainti: Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Tuska Festival 2022

Tuska palaa Helsingin kesäfestivaalien ohjelmaan kolmen vuoden tauon jälkeen 1. – 3.7.2022. Edellisellä kerralla noin 43 tuhatta metallimusiikin ystävää yhteen koonnut festivaali on onnistunut houkuttelemaan jälleen mukaan ison kasan kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja. Festivaalin esiintyjistä erityismaininnan arvoisia ovat esimerkiksi Korn, Mercyful Fate, Devin Townsend, Deftones, Amorphis, Kreator, Carcass, Eluveitie ja Heilung.

Tuskasta voit lukea tarkemmin tältä sivulta.

Ajankohta: perjantai 1.7. – sunnuntai 3.7.
Sijainti: Suvilahti

Odysseus-festivaali Lonnan saarella

Heinäkuun toiset varsinaiset festarit järjestetään kuun lopulla Lonnan saarella, jossa osallistujat pääsevät nauttimaan laadukkaasta jazz-musiikista. Vasta toista kertaa järjestettävä tapahtuma pidennetään tällä kertaa koko viikonlopun kestäväksi.

Odysseus-festivaalin ensimmäiset julkaistut artistit ovat Chicagosta kotoisin oleva jazzin supertähti Makaya McCraven, etiopialaisen musiikin eläviin legendoihin lukeutuva Hailu Mergia ja ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä nigeriläinen Etran de L’Aïr-yhtye. Suomalaisten artistien kunniaa festareilla ylläpitävät Timo Lassy & Teppo Mäkynen, Olli Ahvenlahti New Quartet ja Jukka Eskola Soul Trio vierainaan Timo Lassy ja Marja Ahti.

Ajankohta: perjantai 22.7. – sunnuntai 24.7.
Sijainti: Lonnan saari

Summer Sound Festival

Kesäfestarit saavat Helsingissä jatkoa elektronisen musiikin ystäville suunnatuilla Summer Sound Festivaleilla, jotka järjestetään Kaapelitehtaalla samana viikonloppuna kuin Odysseus-festivaali.

Keskieurooppalaisessa hengessä toteutetussa, ja pääasiallisesti nuorille aikuisille suunnatussa, tapahtumassa nähdään valovoimaisia elektronisen musiikin artisteja sekä kansainvälisiltä areenoilta että kotimaasta.

Festareiden pääesiintyjiä ovat muun muassa ATB, Aly & Fila, Ben Nicky, Cosmic Gate, Ferry Corsten, Gareth Emery, Giuseppe Ottaviani, Mauro Picotto ja Solarstone.

Ajankohta: perjantai 22.7. – lauantai 23.7
Sijainti: Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki

Kaisaniemi live: Toto

Helsingissä nähdään elokuussa todella kovaa menoa, kun maailman tunnetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva Toto saapuu esiintymään Kaisaniemen puistoon osana Dogz of Oz -kiertuettaan.

Uransa aikana yli 40 miljoonaa albumia myynyt Toto esittelee keikallaan uudistuneen kokoonpanonsa. Perustajajäseniin lukeutuvan kitaristi Steve Lukatherin ja yhtyeen solistina jo 1980-luvulta saakka toimineen Joseph Williamsin rinnalla esiintyvät tällä kertaa basisti John Pierce (Huey Lewsis and The News), rumpali Robert ’Sput’ Searight (Ghost-Note / Snarky Puppy) ja kosketinsoittaja sekä taustalaulaja Steve Maggiora (Robert Jon & The Wreck).

Vuonna 1977 Kaliforniassa perustettu AOR-soundin superyhtye tunnetaan parhaiten mm. Hold the Line, Rosanna ja Africa -hiteistään. Toto esiintyi Suomessa edellisen kerran kesällä 2019, jolloin se oli mukana Pori Jazzeilla.

Toton lisäksi konserttiin osallistuu myös monia muita mielenkiintoisia artisteja ja bändejä, joita ovat Brother Firetribe, Reckless Love, Jonne Aaron ja ruotsalainen H.E.A.T..

Ajankohta: keskiviikko 6.8.2022 klo 14-23
Sijainti: Kaisaniemen puisto

Justin Bieber – Justice World Tour

Mielipiteitä vahvasti kansainvälisestikin jakava poptähti Justin Bieber saapuu konsertoimaan Helsingin Kaisaniemen puistoon osana Justice World Tour -kiertuettaan. Kiertueen aikana Bieber kiertää toukokuusta 2022 alkaen yhteensä viidellä mantereella, matkustaa yli 20 maahan ja esiintyy yli 90 kertaa. Kiertue päättyy maaliskuussa 2023.

Bieberin lisäksi elokuisella keikalla esiintyvät myös Noah Cyrus, Mimi Webb ja Sebastian Noto.

Justice World Tour on nimetty Justinin uusimman albumin, eli Justicen mukaan. Maaliskuussa 2021 julkaistu albumi oli jälleen kerran erittäin menestynyt, sillä se oli vuoden striimatuin peräti 117 maassa.

Justin Bieberin, Noah Curysin, Mimi Webbin ja Sebastian Noton tähdittämä keikka toimii myös osana Weekend Festivalin 10-vuotisjuhlavuotta. Itse festivaali järjestetään tänä kesänä Hämeenlinnassa.

Ajankohta: tiistai 9.8., klo 16.00
Sijainti: Kaisaniemen puisto, Kaisaniemen puistokuja, 00100 Helsinki

Flow Festival 2022

Kesän kenties odotetuin festivaali on vuoden 2022 Flow Festival, joka järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen Helsingin Suvilahdessa 12.-14.8.2022.

Festareiden ensimmäiset esiintyjät on on julkistanut ensimmäiset esiintyjät, joiden joukossa on kansainvälisen musiikkimaailman tähtiä, korona-aikana uralleen nostetta luoneita artisteja ja kotimaisiin kärkinimiin kuuluvia esiintyjiä:

Perjantai 12.8.

Gorillaz, Burna Boy, MØ, JARV IS…, Sigrid, Aldous Harding, Pa Salieu, Nihiloxica, Alfa Mist, The Blessed Madonna, Dixon, Uncle Waffles, Kamma & Masalo, OK Williams, Yung Singh, Bianca Lexis, Zernell, Vesala, ibe – Flow exclusive, Erika Vikman, Antti Autio + Jouset, Arppa, pehmoaino, New Ro, Rosa Coste, Johanna Juhola Reaktori, Isaac Sene, Vilma Jää, Electronic Market, Katerina, Irma & Helmz, Soul Survivors

Lauantai 13.8.

Florence + The Machine, Jamie xx, Princess Nokia, Freddie Gibbs, Bikini Kill, Fontaines D.C., Holly Humberstone, Orchestra Baobab, Kit Sebastian, Marcel Dettmann, Sherelle, DJ Stingray 313, Anz, Danilo Plessow / MCDE, Millos Kaiser, Bárbara Boeing, Trujillo, Vesta, Gettomasa, Yeboyah, Jesse Markin, F, DREAMWORLD, Malla, Linda Fredriksson Juniper, Hassan Maikal, Ege Zulu, UMO & Jimi Tenor, Lxandra, Linda Fredriksson Juniper, Antti Salonen, Mono Junk (live), Morphology (live), Lil’ Tony, Hanna Ojanen, DJ Jese, Lara Silva, emkay

Sunnuntai 14.8.

Nick Cave and The Bad Seeds, Michael Kiwanuka, King Gizzard & The Lizard Wizard, Fred Again…, Little Simz, DJ Koze, Acid Arab, Q, Donny Benét, Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors, Erika de Casier, Brandee Younger Trio, Paquita Gordon, DJ Holographic, Heléna Star, Julio Victoria (live), Jayda G, Antal, Esa, Gasellit, Sexmane, William, Louie Blue, Pepe Willberg & Jukka Eskola: Niin vähän on aikaa, Timo Lassy & Teppo Mäkynen, Pekka Laine & The Enchanted, Eric Filipus, Jenifa, Zoukous

Flow Festival on perinteikäs kaupunkifestivaali, joka on järjestetty jo vuodesta 2004. Tapahtuma sai aikoinaan alkunsa perustajiensa omasta intohimoisesta suhtautumisesta musiikkia ja Helsingin kaupunkikulttuuria kohtaan ja vuosien varrella Flow on kasvanut intiimistä klubitapahtumasta yhdeksi koko Euroopan mielenkiintoisiimmista musiikin ja taiteen festivaaleista.

Flow Festivalin ohjelmisto kasataan aina erittäin tarkasti ja innovatiivisesti, jotta tapahtumasta saataisiin aikaan monipuolinen sekä populaarikulttuuria että kokeilevaa taidetta sisältävä kokonaisuus.

Laajaskaalainen musiikki- ja taidevalikoima, monipuolinen ja ruokatrendejä seuraava ravintolavalikoima, lumoava Suvilahden festivaalialue ja mittava vastuullisuusohjelma tarjoavat kaikille festareista nauttiville jotain ja tämä onkin yksi syy sille, miksi monet festarikävijät saapuvat Flowhun joka vuosi.

Flowsta voit lukea tarkemmin tältä sivulta.

Ajankohta: perjantai 12.8. – sunnuntai 14.8.
Sijainti: Suvilahti

Helsingin juhlaviikot 2022

Helsingin juhlaviikot on koko Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään joka vuosi elo-syyskuun vaihteessa. Helsingin juhlaviikkojen pääasiallisena tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

Koska kyseessä on yhteensä kolme viikkoa kestävä musiikin ja taiteen tapahtuma, mahtuu mukaan lukuisia eri konsertteja, joihin voit tutustua tarkemmin Helsinki Festivalin omilla nettisivuilla.

Ajankohta: 12.8. – 4.9.2022

Ed Sheeran: +-=÷x TOUR, Helsinki

Ed Sheeranin Dublinista käynnistynyt ”+ – = ÷ x Tour” (lausutaan Mathematics Tour) -kiertue saapuu Suomeen kahden keikan muodossa elokuun lopulla.

Kahden keikan aikana faneilla on mahdollisuus kokea Ed Sheeranin täysin uusi konserttituotanto keskelle yleisöä sijoittuvalta ainutlaatuiselta 360-lavalta. Rakastetun artistin edellinen ”Divide”-maailmankiertue (2017–2019) rikkoi ennätyksiä kaikkien aikojen eniten yleisöä sekä suurimman lippukassan keränneenä kiertueena maailmassa.

Myös Suomen-konsertit Malmin lentokentällä heinäkuussa 2019 keräsivät ennätyksellisen 108 000 hengen yleisön ollen maamme historian suurin yksittäinen konserttitapahtuma. Ed Sheeran on ensimmäinen remontoidulle Olympiastadionille toistaiseksi julkaistu ulkomainen esiintyjä.

Sheeranin alkuperäinen lauantaina 20.8. järjestettävä keikka myytiin loppuun käytännössä hetkessä, minkä vuoksi Suomen vierailulle päädyttiin järjestämään myös toinen keikka sunnuntaille 21.8..

Ajankohta: lauantai 20.8. klo 16.00 ja sunnuntai 21.8. klo 16.00
Sijainti: Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Viapori Jazz

Viapori Jazzissa vietetään tänä kesänä aiemmin poikkeusajan vuoksi väliin jäänyttä 20. juhlavuotta. Pitkä poikkeusaika on lisännyt kysyntää ja tarjolla onkin sekä odotettu tapahtuma että komea kattaus jazz-musiikkia.

Viapori Jazzin esiintyjiin voit tutustua tarkemmin tapahtuman omilla nettisivuilla.

Tapahtuman ajankohta: 23.–28.8.2022
Sijainti: Suomenlinna, 00190 Helsinki

Varaa hotellimajoitus Helsingissä

VALO Hotelli Helsinki hotellihuone Comfort

Oletko aikeissa osallistua johonkin tai joihinkin tämän kesän festareista ja keikoista?

VALO Hotel & Work sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingin Ruskeasuolla ja meiltä käsin pystyt helposti liikkumaan keikka- ja festaripaikkojen ja hotellin välillä omalla autolla, julkisilla kulkuvälineillä, kaupunkipyörillä ja sähköpotkulaudoilla.

VALOsta löydät lisäksi erittäin suositun, saunoilla ja altailla varustellun, wellness-alueen ja komean Rooftop Terracen, jossa DJ soittaa kesäistä musiikkia viikonloppuisin. VALOn katolla pääsetkin helposti virittäytymään myös festari- ja keikkatunnelmiin.

Varaa hotellimajoitus:

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet

VALO Hotellin kesän majoituskampanjat