attention icon

Varaa kesäloman hotelliyöt VALOssa nyt 25 % alennuksella! Tutustu kampanjoihin

Äitienpäivä 2022 – tapahtumat Helsingissä

Äitienpäivä on toukokuussa vietettävä juhlapyhä, jota juhlitaan nimensä mukaisesti äitien kunniaksi. Keväällä 2022 äitienpäivää vietetään Suomessa sunnuntaina 8.5.. Tässä artikkelissa kerromme sekä Suomessa tyypillisistä äitienpäivän perinteistä että Helsingin tapahtumista äitienpäivänä.

0

Äitienpäivän hotellitarjous!

Vietä koko perheen äitienpäivä tarjoushintaan VALO Hotel Helsingissä.

TUTUSTU KAMPANJAAN

Äitienpäivä Suomessa

Äitienpäivää on perinteisesti vietetty Suomessa aina toukokuun toisena viikonloppuna. Kyseessä on pitkäaikainen perinne, sillä kevät 2022 on järjestyksessään jo 105. vuosi, jolloin äideille omistettua juhlapäivää juhlistetaan.

Perinteisiin äitienpäivän viettotapoihin kuuluu äitien hemmottelu eri tavoilla kyseisen juhlapäivän aikana. Tämä perinne aloitetaan yleensä valmistamalla maittava aamiainen, joka tarjoillaan vuoteeseen. Perheen lapsilla on tavallisesti ollut tapana valmistaa äitienpäiväkortteja, jotka jaetaan muiden lahjojen ohella aamiaisen jälkeen.

Suomessa on perinteisesti ollut tapana, että istuva presidentti palkitsee äitienpäivänä kasvattajina erityisesti kunnostautuneita äitejä. Esimerkiksi vuonna 2019 presidentin toimesta palkittuja äitejä oli yhteensä 35 kappaletta, ja heille ojennettiin Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ensimmäisen luokan mitalit.

Käytännöt äitienpäivän vieton osalta vaihtelevat perheiden omien perinteiden mukaisesti, mutta usein etenkin koko perheen tai miksipä ei myös vain äidin ja isän kesken syötävä äitienpäivälounas ravintolassa kuuluu juhlapäivän viettotapoihin. Äitienpäivänä järjestetään tyypillisesti myös erilaisia tapahtumia ympäri maata.

Äitienpäivän tapahtumat Helsingissä 2022

Äitienpäiväviikonloppuna Helsingissä järjestetään monia tapahtumia, joita on tarjolla sekä koko perheelle että pelkästään aikuisten kesken vietettäviksi.

Ullanlinnan ihanat naiset

Äitienpäivänä järjestetään mukava opastettu kävelykierros Ullanlinnan ja Kaivopuiston alueella. Kävelykierroksen aikana osallistujat pääsevät tutustumaan Ulrikaporin kylpyläelämään, paikallisiin vaikutusvaltaisiin ja historiallisiin naisiin sekä alueen monimutkaisiin ja kiehtoviin ihmissuhteisiin.

Opastettu kävelykierros on mainio tapa juhlistaa äitienpäivää kauniin luonnon keskellä , samalla mielenkiintoiseen paikallishistoriaan tutustuen.

Tapahtuman ajankohta: sunnuntai 8.5.2022 12:00 – 16:30
Lähtöpaikka: Olympiaterminaali, 00140 Helsinki
Kesto ja hinta: noin 1,5 tuntia 10€/hlö

Rajaton sings Queen with Vantaan Viihdeorkesteri

Musiikkitalossa järjestetään äitienpäiväviikonloppuna komea konsertti, kun Lauluyhtye Rajaton ja Vantaan Viihdeorkesteri esittävät todella suositun Queen-konsertin äitienpäivän aaton iltana.

Konsertin aikana katsojat pääsevät kuulemaan monet Queenin legendaariset kappaleet, kuten Bohemian Rhapsody, We Are The Champions ja The Show Must Go On, uudelleen sovitettuina.

Konsertin sovituksesta on vastannut säveltäjä-kapellimestari Jaakko Kuusisto, jonka monivuotista elämäntyötä konsertti myös kunnioittaa. Konserttia johtaa puolestaan VVO:n ylikapellimestari Nick Davies, joka aloitti musiikkiteatteriuransa jo 1980-luvun puolivälissä.

Vuonna 1997 perustettu, kuusijäseninen a cappella -lauluyhtye Rajaton, viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa, ja äitienpäivän aaton konsertti kuuluu suositun lauluyhtyeen juhlavuoden suurimpien tapahtumien joukkoon.

Tapahtuman ajankohta: lauantai 7.5.2022 kello 19
Sijainti: Musiikkitalo, Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki
Kesto ja hinta: 2,5 tuntia ja 28€/hlö

Waltteri Torikan äitienpäiväkonsertti

Viime syksynä Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelman finaaliin yltänyt, monilahjakas baritoni Waltteri Torikka järjestää sunnuntaina Savoy-teatterissa komean äitienpäivän konsertin.

Hurmaavasta äänestään ja sykähdyttävistä tulkinnoistaan tunnetun Torikan äitienpäiväkonsertin ohjelmisto koostuu kauneimmista sävelistä sekä meiltä että muaalta maailmalta.

Konsertissa kuullaan muun muassa kevyttä klassista musiikkia, taianomaista tangoa ja italialaisia sävelmiä. Reilun tunnin mittainen show tarjoaa sykähdyttävää tunnelmaa, joka soveltuu hyvin kaiken ikäisille kuulijoille.

Konsertissa esiintyy myös monia kansainvälisiä tähtivieraita, joista yksi on Roomassa, Wienissä, Zürichissa ja Lontoossa esiintynyt tenori Sam Furness. Pianon soitosta konsertissa vastaa Marko Hilpo ja alttoviulistina esiintyy puolestaan Barbara Hilpo.

Tapahtuman ajankohta: sunnuntai 8.5.2022, kello 17.00
Sijainti: Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46, 00130 Helsinki
Kesto ja hinta: 70 minuuttia ja hinnat alkaen 32,50€. Liput itselle ja äidille, kaksi lippua 60€, tai kolme lippua 90 €

Kansallinen liiga: HJK vs PK-35

Äitienpäivä on erinomainen ajankohta jakaa kunniaa myös kotimaiselle naisjalkapallolle. Sunnuntaina Helsingissä onkin tarjolla oikein herkullista futisviihdettä, kun pääkaupunkiseudun derbyssä vastakkain iskevät viime kaudella sijoille 4 ja 5 sijoittuneet Helsingin Jalkapalloklubi ja PK-35 Vantaalta.

Äitienpäivän ottelusta voidaan todennäköisesti puhua myöskin Kansallisen liigan kärkikamppailuna, sillä molemmat pääkaupunkiseudun joukkueista ovat avanneet kautensa kolmella voitolla, mikä oikeuttaa sarjataulukossa toiseen ja kolmanteen sijaan tasapistein Kuopion Palloseuran kanssa.

Tämä tasokas kotimainen jalkapallo-ottelu soveltuu erinomaisesti koko perheen urheiluviihteeksi.

Sunnuntai on HJK:n kotistadionille, eli Bolt Arenalle todellinen superpäivä, sillä myöhemmin nurmelle astuvat miehet. Alkuillan ottelussa hallitseva Suomen mestarin HJK isännöi toista perinteikästä menestysseuraa, Tampereen Ilvestä. Klubin ja Ilveksen välinen ottelu käynnistyy kello 18.30.

Tapahtuman ajankohta: sunnuntai 8.5.2022, kello 14
Sijainti: Bolt Arena, Urheilukatu 5, Helsinki
Kesto ja hinnat: noin kaksi tuntia, liput 5-15€/kpl

Äitienpäivälounaat Helsingissä

Äitienpäivä on tärkeä juhlapäivä myös monille Helsingin ravintoloista, sillä äidin hemmottelu ravintolalounaalla on yksi yleisimmistä juhlapäivän perinteistä Suomessa. Useimmissa ravintoloissa tarjolla onkin erityinen menu nimenomaan äitejä ajatellen ja nämä menut sisältävät usein myös täytekakkukahvit.

Bistro ELO-ravintolassa tarjolla on tänä vuonna äitienpäivän buffet, joka koostuu pohjoismaisista mauista ja kauden parhaita raaka-aineita, ihania jälkiruokia unohtamatta. Voit tutustua ELOn tämän vuoden äitienpäivän tarjontaan tästä linkistä.

Varaa hotellimajoitus Helsingissä äitienpäivän viikonlopulle

Äitienpäivä hotellissa

Helsingin Ruskeasuolla, Mannerheimintiellä, sijaitseva VALO Hotel on sijaintinsa puolesta ihanteellinen lomanviettopaikka myös äitienpäivän ajalle.  Hotellimme sijaitsee erinomaisten julkisen liikenteen kulkuyhteyksien varrella, minkä ansiosta pääset helposti osallistumaan myös moniin tässä tekstissä mainittuihin tapahtumiin.

Äitienpäivän kunniaksi voit varata hotellihuoneen VALOssa tarjoushintaan. Äitienpäivätarjous sisältää yöpymisen (aikavälillä 7. – 8.5.) Comfort-huoneluokassa, pääsyn upealle wellness-alueelle, herkullisen äitienpäivälounaan Bistro ELOssa ja myöhäisen uloskirjautumisen klo 15. Hinta 199€/hlö ja 249€/2hlö.

Kampanjaan voit tutustua tarkemmin täältä.

VARAA HOTELLIHUONE ÄITIENPÄIVÄKSI KOODILLA PROMAMA

Lähteet: Juhlapyhat.fi, Helsingin kaupunki
Teksti: Tuomas Haapala