Vappu 2023 Helsingissä: kevään juhla pääkaupungin sykkeessä

Vappu on Suomessa kevään juhla, jota vietetään 30. huhtikuuta ja 1. toukokuuta välisenä aikana. Helsingissä kyseessä on erittäin suosittu juhla, johon osallistuu vuosittain tuhansia ihmisiä eri puolilta maata. Vappu 2023 Helsingissä tarjoaa monia eri tapahtumia ja aktiviteetteja, joista voi nauttia joko yksin tai läheisten ja ystävien kanssa.

0

Vietä vappu hotellissa

Varaa vappuviikonlopun majoitus VALO Hotel Helsingissä. Rentoudu wellness-alueen altaissa ja perinteikkäissä hirsisaunoissa.

VARAA HOTELLIYÖT

Vapputapahtumat Helsingissä

Helsingissä järjestetään useita vappujuhlia, joissa voi nauttia elävästä musiikista, ruoasta ja juomasta. Yksi tunnetuimmista on Helsingin Kaisaniemen puistossa järjestettävä vuosittainen suurtapahtuma, joka houkuttelee paikalle juhlijoita ympäri kaupunkia. Kaisaniemen vapun juhla on ilmainen ja kaikille avoin, joten se on erinomainen paikka kokea suomalaista vapputunnelmaa.

Vappupäivä 1. toukokuuta on Suomessa virallinen vapaapäivä, jota juhlistetaan perinteisesti Vappukulkueella. Kulkueessa on mukana erilaisia teemaryhmiä, kuten opiskelijajärjestöjä ja muita yhdistyksiä.

Kulkue lähtee liikkeelle Senaatintorilta kello 13, ja sen reitti kulkee Helsingin keskustan läpi. Kulkueen jälkeen on mahdollisuus nauttia piknikistä Kaivopuistossa tai Kaisaniemen puistossa. Piknikillä voi nauttia esimerkiksi munkkeja, simaa ja muita perinteisiä vappuherkkuja.

Yksi Helsingin pysyvistä vappuperinteistä on Havis Amanda -patsaan lakitus. Tämä vuosittainen seremonia on tärkeä osa Suomen vappuperinteitä, ja se houkuttelee paikalle paljon ihmisiä juhlimaan kevään saapumista. Kyseessä on pitkä perinne, joka alkoi jo 1950-luvulla, kun opiskelijat alkoivat juhlistaa vapun saapumista seremoniallisella lakituksella. Sittemmin perinne on kasvanut ja vakiintunut osaksi Suomen vappukulttuuria.

Jos kaipaat jotain muuta kuin perinteistä vappumenoa, Helsingissä on paljon muitakin tapahtumia vappuviikonloppuna. Esimerkiksi Linnanmäen huvipuistossa järjestetään Lasten vappu, johon sisältyy paljon koko perheen ohjelmaa.

Jos haluat nauttia keväästä ja kauniista maisemista, Helsingin kaupunki tarjoaa paljon ulkoilumahdollisuuksia vappuviikonloppuna. Esimerkiksi Lauttasaari, Kaivopuisto ja Töölönlahti ovat suosittuja paikkoja piknikille ja ulkoiluun. Helsingissä on myös paljon pyöräily- ja kävelyreittejä, joista voi nauttia kaupungin keväisestä tunnelmasta.

Kaiken kaikkiaan vappu 2023 Helsingissä tarjoaa monipuolisen valikoiman aktiviteetteja ja tapahtumia, joita voi nauttia yksin, perheen kanssa tai ystävien kanssa. Helsingin kaupunki on täynnä elämää ja tapahtumia vappuviikonloppuna, joten kaupunkilomailu vappuna voi olla ikimuistoinen kokemus. Olipa valintasi sitten perinteiset vappujuhlat, ulkoilu kauniissa kevätsäässä tai herkuttelu ravintoloissa, Helsingistä löytyy varmasti jotain jokaiselle juhlijalle.

On myös hyvä muistaa, että vappu on suosittu juhla Helsingissä, joten kannattaa varata aktiviteetit ja majoitus hyvissä ajoin etukäteen. Tällöin voi myös hyödyntää mahdollisia tarjouksia ja saada halvemmat hinnat.

Varaa vapun majoitus VALOssa

Helsingin Ruskeasuolla sijaitseva VALO Hotel on sijaintinsa puolesta ihanteellinen tukikohta myös vappuviikonlopulle ajalle. Hotellimme sijaitsee erinomaisten julkisen liikenteen kulkuyhteyksien varrella, minkä ansiosta pääset helposti osallistumaan myös moniin tässä tekstissä mainittuihin tapahtumiin.

VALOsta löydät kodikkaat ja viihtyisät hotellihuoneet, kaksi laadukasta ravintolaa sekä upean wellness-alueen, jonka perinteikkäissä hirsisaunoissa ja altaissa on ihana rentoutua.

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet

Vappulounas Bistro ELOssa

VALOssa sijaitsevassa Bistro ELOssa tarjolla on vappuna herkullinen vappulounas, joka on myös yksi suomalaisen vapun yksi pitkäaikaisista perinteistä.

TUTUSTU RUOKALISTAAN

20200727-_DSC9688

KESÄLOMAN HOTELLITARJOUS

Kesän hotelliyöt nyt -25 %

Varaa ihanat kesäyöt VALOssa saunalla tai ilman! Kampanja koskee vähintään kahden yön viipymiä.

VALO Hotelli Helsinki syysloma lapsiperhe wellness

KESÄN PERHEPAKETTI

Perheloma VALOssa: muksu maksutta!

Varaa nyt kesäloman yöttömät yöt ja nauti kattoterassin saunoista: hotellyöt -25 % ja lapsi majoittuu maksutta! Päälle ELOn illallinen yöpyjän etuhintaan.

peitonalla-puhelin-valohotelwork

Hotelliyöt alk. 76 €/yö

Sunnuntaina ei tarvitse lähteä kotiin!

Jatka hotelliviikonloppua vähän pidempään ja vietä maanantaina etäpäivä VALOn makeissa työtiloissa. Varaa nyt viikonloppupaketti (la-ma) kampanjahintaan alkaen 76 €/yö. Kampanja 30.6.2023 asti

Jutun pääkuva: Visit Finland