Pääsiäinen 2023 Helsingissä – tapahtumat ja tekemisvinkit

Suunnitteletko pääsiäislomaa 2023? Helsinki tarjoaa paljon mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää tähän vuodenaikaan. Pääsiäisviikolla monilla kouluilla ja työpaikoilla on arkivapaita, joten se on täydellinen aika vähintäänkin pieneen lomamatkaan. Jos etsit pääsiäisen 2023 vinkkejä Helsingissä, olet oikeassa paikassa. Tässä VALOn vinkit pääsiäisen viettoon Helsingissä.

Pääsiäisen tapahtumat Helsingissä (vk 14)

Pääsiäisen aikaan Helsingissä on yleensä monia erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja. VALO Hotel & Workissa järjestetään koko perheen riemukas pääsiäisshow. Pääsiäishown takana on Tiktok-tähti ja vatsastapuhuja Sari Aalto. Tarkempia tietoja Helsingin pääsiäisen kaikista tapahtumista löydät esimerkiksi My Helsingin tapahtumakalenterista.

Joitakin perinteisiä pääsiäistapahtumia Helsingissä ovat esimerkiksi:

 • Pääsiäismarkkinat, joita järjestetään yleensä esimerkiksi Kauppatorilla ja Senaatintorilla. Markkinoilla myydään esimerkiksi käsitöitä, herkkuja ja koristeita.
 • Pääsiäiskirkot, joita järjestetään eri kirkoissa eri puolilla kaupunkia.
 • Museoiden pääsiäisnäyttelyt, jotka voivat vaihdella vuosittain. Esimerkiksi Ateneumin taidemuseo on aikaisemmin järjestänyt pääsiäisenä erilaisia taidenäyttelyitä.
 • Ravintoloiden erikoistarjoukset ja -menut, jotka voivat sisältää esimerkiksi perinteisiä pääsiäisruokia tai erikoisjuomia.
 • Perinteinen pääsiäiskokko, joka sytytetään yleensä pitkäperjantaina eri puolilla kaupunkia. Kokkojen tarkemmat sijainnit voi löytää esimerkiksi Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Näiden lisäksi Helsingissä voi olla myös erilaisia konsertteja, näytöksiä, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia pääsiäisen aikaan.

Seurasaaren pääsiäiskokot 8.4.2023

Kokkojen loimua on mahdollista ihailla Juhlakentällä. Pienempi narrikokko sytytetään 8.4.2023 klo 18.30, ja vähän tämän jälkeen sytytetään myös varsinainen pääsiäiskokko.

Juhlakentän grillipaikalla on mahdollista valmistaa omia eväitä. Paikalla olevasta kioskista voi ostaa kylmiä ja kuumia juomia, pikkupurtavaa sekä kylmiä makkaroita grillattavaksi. Tapahtumassa järjestetään myös pienimuotoista ohjelmaa perheen pienimmille.

Sijainti: Seurasaaren ulkomuseo, Juhlakenttä
Ajankohta: 8.4.2023 klo 18.30
Hinta: tapahtumaan vapaa pääsy

American Car Show 7.-9.4.2023 klo 10-18

Amerikkalaisten autojen ystäville on tarjolla nelipäiväinen American Car Show.

Pienestä harrastetapahtumasta liikkelle lähtenyt näyttely on laajentunut vuosien varrella Suomen suurimmaksi alan harrastajien ja koko perheen pääsiäistapahtumaksi. Tapahtuman aikana osallistujat pääsevät ihailemaan huippuunsa entisöityjä amerikanrautoja sekä Suomesta että muualta maailmasta.

American Car Showssa järjestetään yhteensä neljä näyttelyä, joissa esille pääsevät harrasteautojen lisäksi mm. moottoripyörät ja rekat.

Sijainti: Messukeskus
Ajankohta: 7.-9.4.2023 klo 10-18
Hinta: lippujen hinnat 15-39€

MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa

Nukketeatteri Sampo järjestää läpi koko kevään suosittuja MIAU! -esityksiään. Pääsiäisviikon aikana luvassa on yhteensä kolme koko perheelle soveltuvaa näytöstä.

Suosittu nukketeatteri esittelee pääsiäiseen liittyviä kansanperinteitä ja uskomuksia vauhdikkaassa nukketeatterikavalkadissa. Esityksessä on mukana loruja, runoja ja lauluja, monipuolista nukketeatteriosaamista ja kaiken ikäisille soveltuvaa huumoria.

Pääsiäisviikon näytökset:

To 6.4. klo 18 Nukketeatteri Sampo
La 8.4. klo 15 Nukketeatteri Sampo
Ma 10.4. klo 14 Nukketeatteri Sampo

Sijainti: Erottajankatu 7, 00130 Helsinki
Hinnat: liput 12 – 18 €

Suomenlinna Art Walk 2023 20.1.-28.4.2023

Art Walk -iltapäivien aikana Suomenlinnassa työskentelevät taiteilijat avaavat työhuoneidensa ovet vierailijoille.

Vierailijat pääsevät tutustumaan niin taidekäsityöläisiin kuin heidän taidolla valmistamiin tuotteisiinsa. Tapahtumassa on myös mukana Helsingin Taiteilijaseuran oma HAA Galleria.

Sijainti: Suomenlinna
Ajankohta: 20.1.-28.4.2023 pe klo 12-16
Hinta: vapaa pääsy

Kathrine Windfeld & UMO Helsinki Jazz Orchestra

UMO Helsinki Jazz Orchestran kaksi pääsiäishenkistä konserttia järjestetään kiirastorstaina Musiikkitalossa ja pitkäperjantaina iltakonsertilla Mikael Agricolan kirkossa.

Orkesteri on konsertoinut Silent Music -teemalla jo yli 20 vuoden ajan, ja konserteista on muodostunut monille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista.

Tänä pääsiäisenä UMOn kanssa esiintyy tanskalainen pianistin, säveltäjän ja yhtyeenjohtaja Kathrine Windfeldin (s. 1984), jota pidetään yhtenä tämän hetken jännittävimmistä ja virkistävimmistä uusista skandinaavisista jazzsäveltäjistä. Winfield myös johtaa konserttia itse pianon takaa.

Sijainti: Musiikkitalo & Mikael Agricolan kirkko
Ajankohta: 6.4.2023 klo 13 ja 7.4.2023 klo 18
Hinta: Liput 8-9,50€ & 15-25€

J. S. Bach: Matteus-passio

Johann Sebastian Bachin Matteus-passio on ankara matka kärsimykseen, syyllisyydentuntoon ja uskon koettelemuksiin. Lohduttomalta kuulostavaan kokonaisuuteen sisältyy kuitenkin myös myötätunnon, lohdun ja toivon hetkiä.

Matteus-passion tarkoituksena on syventyä enemmän sisäisiin tuntoihin kuin toimintaan painottuen.

Lista esiintyjistä:

  • Radion sinfoniaorkesteri (RSO)
  • Nicholas Collon, kapellimestari
  • Nicholas Mulroy, tenori (evankelista)
  • Christina Landshamer, sopraano
  • Arttu Kataja, bassobaritoni (Jeesus)
  • Thomas Bauer, baritoni
  • Hugh Cutting, kontratenori
  • Magnus Dietrich, tenori
  • Helsingin kamarikuoro, valm. Nils Schweckendiek
  • Tapiolan kuoro, valm. Pasi Hyökki

Sijainti: Musiikkitalo, konserttisali
Ajankohta: 7.4.2023 klo 19
Hinta: liput 25-67 €

Via Crusis 8.4.2023 klo 21.00

Via Crucis (Ristitie) on myöskin yksi vuosittain järjestettävistä tapahtumista Helsingissä. Tämä teatteriparaati on symboli Jeesuksen tuskasta hänen matkallaan ristiinnaulitsemiseen.

Kyseessä on eräänlainen katuteatteri, johon osallistuu yli sata ammatti- ja amatöörinäyttelijää, jotka esittävät tuskamarssia.

Paraati lähtee liikkeelle Kaisaniemen puistosta, siirtyen Säätytalolle ja sieltä Senaatintorille.

Sijainti: Kaisaniemen puisto
Ajakohta: 7. ja 8.4. klo 21.00
Hinta: maksuton

Varaa hotellimajoitus Helsingissä

Helsingin Ruskeasuolla, Mannerheimintiellä, sijaitseva VALO Hotel & Work on sijaintinsa puolesta ihanteellinen tukikohta Helsinkiin suuntautuvan pääsiäisloman ajalle.  Hotellimme sijaitsee erinomaisten julkisen liikenteen kulkuyhteyksien varrella, minkä ansiosta pääset helposti osallistumaan myös moneen tässä tekstissä mainittuun tapahtumaan.

VALOssa järjestetään myös pääsiäisenä 7.4. koko perheen hulvaton pääsiäisshow. Pääsiäisshown takana ovat suosittu vatsastapuhuja Sari Aalto ja neljä Tiktok-tähteä.

Lue lisää

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet
Kaksi kuohuviinilasia kohotettuina ilmaan staycationin aikana

STAYCATION HELSINGISSÄ

VALOn staycation-paketti

Kotoisassa hotellihuoneessa rentoutuu kuin suomalaisella mökillä, ja kuohuvaa voi maistella vaikka tunnelmallisella valopihalla. Varaa nyt herkullinen lähiloma!

VALO Hotelin comfort-huonetyyppi

LAHJAKORTIT

Hotellilahjakortit alkaen 50 €/kpl

Ihanimmat lahjat löytyvät hetkistä VALOssa! Valitse lahjakortti hotelliin, ravintoloihin tai vaikkapa upealle staycationille illallisella.

VALO Hotel Helsingin hotellitarjouksella säästät vielä 10 % extraa päivän parhaasta majoitushinnasta

HOTELLIYÖT PARHAASEEN HINTAAN

10 % lisäalennus päivän parhaasta hinnasta

Haluatko varata hotelliyöt VALOssa varmasti parhaaseen mahdolliseen hintaan? Hyödynnä kampanjakoodimme PROAPP ja varaa hotelliyöt vielä 10 % päivän edullisinta joustavaa majoitushintaamme edullisemmin.

Lähteet: Juhlapyhät.fi | Pääsiäinen 2023, Nukketeatteri Sampo & My Helsinki | Helsingin tapahtumat
Jutun pääkuva: Linda Eronen | Visit Finlandin mediapankki