Juhannus 2023 Helsingissä – tapahtumat, aktiviteetit ja vinkit

Juhannuksella, eli keskikesän juhlalla  on tuhansien järvien, yli puolen miljoonan kesämökin ja reilun kolmen miljoonan saunan maassa aivan erityinen merkitys. Perinteisen mökkijuhannuksen ohella myös kaupunkijuhannus on koko ajan kasvattanut suosiotaan. Merellisessä Helsingissä yötöntä yötä onkin mahdollista viettää monien tapahtumien parissa. Mikäli etsit ideoita keskikesän juhlan viettoon pääkaupungissa, jatka ihmeessä lukemista!

0

Suomalaista mökkitunnelmaa hotellissa

Nauti kesän mökkitunnelmasta tänä kesänä hotellissa! Tutustu VALOn kesän majoituskampanjoihin, varaa hotelliyöt 25 % alennuksella ja nauti muun muassa hirsisaunojen pehmeistä löylyistä!

TUTUSTU KAMPANJOIHIN

Stadin juhannus

Stadin juhannus on yksi Helsingin suurimmista juhannustapahtumista.. Vuonna 2023 Stadin juhannus tarjoaa jälleen monipuolisen kattauksen musiikkia, ruokaa, juomaa ja hauskaa ohjelmaa kaikille juhannuksen viettäjille.

Tapahtumapaikkana toimii tuttuun tapaan Helsingin edustalla sijaitseva Lonnan saari, joka muuntautuu juhannuksen ajaksi viihtyisäksi juhannuskyläksi.

Stadin juhannuksen esiintyjäkaarti koostuu tänä vuonna monesta mielenkiintoisesta kotimaisen musiikin nousevasta nimestä. Mukana esiintymässä ovat muun muassa Litku Klemetti ja Mary Ann Hawkins.

Lisäksi Stadin juhannuksessa on tarjolla herkullista ruokaa ja juomaa monilta eri katuruokakojuilta, sekä monenlaisia aktiviteetteja juhannustansseista aina karaokeen.

Risteily Helsingin saaristossa

Helsingin saaristo on kaunis paikka juhannuksen viettämiseen. Voit osallistua juhannusristeilylle, joka tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua saaristoon ja nauttia merellisestä tunnelmasta. Risteilyt järjestetään usein buffet-ruokailun kera, ja laivoilla on usein ohjelmaa, kuten livemusiikkia.

Perinteikäs juhannussauna

Juhannussauna on yksi suomalaisten perinteisistä tavoista juhlistaa keskikesän juhlaa. Helsingissä on lukuisia saunoja, joista voit valita mieleisesi. Voit varata oman saunan yksityiseen käyttöön tai osallistua yhteiseen juhannussaunaan. Juhannussaunassa voi nauttia löylyistä ja viilennyksestä meressä tai järvessä.

Juhannuskonsertit & tanssit

Helsingissä järjestetään useita juhannuskonsertteja, jotka tarjoavat musiikillista iloa juhannuksen viettoon. Voit kuunnella klassista musiikkia, kansanmusiikkia tai poppia eri paikoissa ympäri kaupunkia.

Helsingissä on ollut tapana järjestää myös juhannustanssitapahtumia, joista tunnetuin on We Love Helsingin -järjestämä tanssitapahtuma. We Love Helsingin juhannustanssien tarkemmat tiedot päivittyvät tälle sivulle heti, kun tapahtuman tarkempi aikataulu vuodelle 2023 on tiedossa.

Klassisia keskikesän herkkuja ravintoloissa

Ruoalla on tottakai tärkeä merkitys perinteisessä juhannuksen vietossa. Mikäli vietät tänä vuonna kaupunkijuhannuksen, kannattaa ehdottomasti tutustua Helsingin ravintoloiden tarjontaan.

Ravintoloilla on ollut tapana tarjota juhannusviikonloppuna perinteisiä keskikesän juhlaan soveltuvia ruokia, kuten graavattua lohta ja uusia perunoita.Monissa pääkaupunkiseudun ravintoloissa onkin helppo viettää tunnelmallista keskikesän juhlaa illallisen muodossa.

Juhannuskokot 2023

Helsingin juhannuskokot ovat yksi suurimmista nähtävyyksistä juhannusaattona. Kokkoja sytytetään ympäri kaupunkia, mutta suurimmat ja suosituimmat juhannuskokot löytyvät yleensä Helsingin merellisiltä alueilta, kuten Seurasaaressa, Mustikkamaalla, Lauttasaaressa ja Uunisaaressa.

Helsingin juhannuskokot ovat yleensä suuria ja näyttäviä, ja niitä voi ihailla rannalta tai veneestä mereltä päin. Kokkojen ympärillä järjestetään usein juhannusohjelmaa, kuten musiikkia ja tanssia. Juhannuskokkojen lähistöllä on myös usein tarjolla juhannusruokaa ja juomaa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että juhannuskokkojen rakentaminen ja sytyttäminen on vaarallista, ja niihin liittyy paloturvallisuusriskejä. Metsäpalovaroituksesta johtuen juhannuskokkojen sytyttäminen onkin ollut useampana vuotena kiellettyä, minkä ansiosta juhannusviikolla kannattaa seurata tarkasti myös viranomaistiedotteita.

Kesämökin tunnelmaa hotellissa

VALOssa Suomen kesästä on nautitaan perinteikkäissä hirsisaunoissa, joissa on aitoa suomalaisen mökkisaunan tunnelmaa! Saunat on veistetty Pielavedellä hirrenveistäjä Jaakko Holman toimesta. Hirsisaunat sijaitsevat VALOn katolla, josta pääsee ihastelemaan kaunista Ruskeasuon siirtolapuutarhaa ja Helsingin maisemia. Saunomisen välissä on mukava pulahtaa uimaan ja napata itselle kylmää juotavaa. Tästä ei suomalainen mökkifiilis paremmaksi muutu!

VALOn katetulla sisäpihalla eivät kesäsateet haittaa, ja Bistro ELOn hiiligrillissä valmistuu vähän paremmat sapuskat. VALOn kotoisissa huoneissa olo tuntuu siltä kuin olisi kesämökillä, ilman hyttysiä, huussia ja sohvasänkyä. Illat voi nauttia auringonlaskuista VALO Rooftop Terracella virkistäviä juomia unohtamatta. Livemusiikista pitää huolen läpi kesän viikonloppuisin esiintyvä DJ. Alakerrassamme Lounge & Bar SUOssa taas pelataan koko perheen kesäpelejä!

Tervetuloa viettämään parasta kesälomaa VALO Hotel & Workiin Helsingin Ruskeasuolla!

Kesän hotellikampanjat

20200727-_DSC9688

KESÄLOMAN HOTELLITARJOUS

Kesän hotelliyöt nyt -25 %

Varaa ihanat kesäyöt VALOssa saunalla tai ilman! Kampanja koskee vähintään kahden yön viipymiä.

VALO Hotelli Helsinki

KESÄLOMAN HOTELLITARJOUS

Ikimuistoinen staycation nyt -25 %

Kesäillan valo, hirsisaunan löylyt ja pulahdus kylmäaltaaseen. Bistro ELOn ihana illallinen -15 % ja yötön yö kotoisan suomalaisessa hotellissa. Vietä elämäsi kesäloma VALOssa!

VALO Hotelli Helsinki syysloma lapsiperhe wellness

KESÄN PERHEPAKETTI

Perheloma VALOssa: muksu maksutta!

Varaa nyt kesäloman yöttömät yöt ja nauti kattoterassin saunoista: hotellyöt -25 % ja lapsi majoittuu maksutta! Päälle ELOn illallinen yöpyjän etuhintaan.

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet