attention icon

Varaa kesäloman hotelliyöt VALOssa nyt 25 % alennuksella! Tutustu kampanjoihin

Jääkiekon MM-kisat 2022 – kisakatsomo Helsingissä

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät tämän viikon perjantaina. Hallitseva olympiavoittaja Leijonat on tänäkin vuonna yksi suosikeista kevään kotikisoissa, jotka pelataan Helsingissä ja Tampereella.

Jääkiekon MM-kisojen kisakatsomo Lounge & Bar SUOssa

VALOn tiloissa sijaitseva Lounge & Bar SUO on suojaisa ja kotoisa keidas, joka hurmaa vieraansa maanläheisellä ja mystisellä tunnelmallaan! Rennossa baarissa voit nauttia bistron tarjoiluista tai siemailla raikkaita juomia ystävien seurassa. Mikä toimisikaan paremmin pelin aikana kuin esimerkiksi maittava burger & bisse?

Aiotko seurata MM-kisoja koti- tai kisakatsomosta käsin? Lounge & Bar SUO näyttää kaikki Suomen MM-ottelut suurelta screeniltä, jonka lisäksi tarjolla on paljon syötävää ja juotavaa sekä loistavaa kisatunnelmaa.

Paikkoja kisakatsomoon on tarjolla rajoitettu määrä ja suosittelemmekin varaamaan pöydän hyvissä ajoin etukäteen Tableonlinen kautta.

Poimintoja SUOn kisakatsomosta:

  • Sol, lonkero ja hanabisse (Lapin Kulta) 7€
  • Charcuterie-lautanen 15€ (kahdelle)
  • Bisse ja Burger 25€
  • Ranskalaiset 4€
  • Rene Barbier Cava -kuohuviini 29€/pl

VARAA PÖYTÄ

SUOn kisakatsomo on avoinna Suomen pelipäivinä klo 19-23 (paitsi to-la normaalit aukioloajat ja 20.5. ja 21.5., jolloin kisakatsomo on avoinna klo 16 alkaen). Keittiö avoinna 21:30 saakka (pe-la klo 22).

Leijonien MM-otteluohjelma B-lohkossa:

13.5.2022 Suomi – Norja 20:20
14.5.2022 Latvia – Suomi 20:20
16.5.2022 Suomi – Yhdysvallat 20:20
18.5.2022 Suomi – Ruotsi 20:20
20.5.2022 Iso-Britannia – Suomi 16:20
21.5.2022 Itävalta – Suomi 16:20
24.5.2022 Suomi – Tshekki 20:20

Kisaennakko: Leijonat on yksi suosikeista kotikisoissa

Hallitseva olympiavoittaja Suomi lähtee kevään kotikisoihin yhtenä ennakkosuosikeista yhdessä Kanadan, Yhdysvaltojen ja Ruotsin kanssa.

Vaikka Suomi pelasikin kisoja edeltäneet valmistavat ottelut Ruotsin EHT-turnauksessa hieman mollivoittoisesti, voi huonosti sujunut kenraaliharjoitus hyvinkin tarkoittaa hyvin sujuvaa tosipaikkaa.

Leijonien kisajoukkue 2022

Suomen tämän kevään kisajoukkue kotikisoissa ei tule nimien puolesta olemaan varsinainen tähtisikermä, vaikka Leijonat odottaakin vielä NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen päättymistä ja sieltä mahdollisesti vielä irtoavia Pohjois-Amerikan vahvistuksia.

Potentiaalisia vahvistuksia ovat ainakin jatkosta jo pudonneen Nashvillen hyökkääjät Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen, Bostonin Erik HaulaFloridan nelikko Aleksander Barkov, Anton Lundell, Eetu Luostarinen ja Petteri Lindbohm sekä Dallasin Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell.

Tällä hetkellä NHL-vahvistuksista mukana ovat Leijonille olympiakultaa helmikuussa torjunut ja Arizona Coyotesissa loppukauden viettänyt Harri Säteri, Buffalon puolustaja Henri Jokiharju, keväällä 2019 MM-kultaa voittanut Juho Lammikko (Vancouver Canucks) ja kisojen ensikertalainen Joel Armia (Montreal Canadiens).

Suomen vahvuutena kisoissa on kuitenkin pitkään yhdessä pysynyt ydinryhmä, johon kuuluvat esimerkiksi sekä olympia- että MM-kultaa Leijonissa voittaneet Hannes Björninen, Saku Mäenalanen ja Marko “Mörkö” Anttila, jotka muodostanevat tänäkin keväänä Leijonien aina luotettavan ja pitkään yhdessä pelanneen nelosketjun. Tämä sillä oletuksella, että Mäenalasen sunnuntaina kärsimä loukkaantuminen ei estä hyökkääjän osallistumista kisoihin.

Sama pätee ylemmistä ketjuista löytyviin nimiin, joita ovat mm. Sakari Manninen, Harri Pesonen ja Eurooppaan pitkän NHL-uransa jälkeen palannut Valtteri Filppula.

Suomen puolustusta johtavat puolestaan Sveitsissä hienon kauden pelannut kiekollinen puolustaja Sami Vatanen sekä oman pään erikoismies Atte Ohtamaa.

Kokonaisuudessaan Leijonien kevään kisajoukkueen runko muistuttaakin paljon helmikuussa olympiakultaa juhlinutta ryhmää. Rungon säilyvyys ja sen mukanaan tuomat edut ovat olleet ja tulevat olemaan jatkossakin Jukka Jalosen luotsaaman leijonalauman yksi suurimmista yksittäisistä vahvuuksista.

Tiivis ja hyvin toisensa tunteva ryhmä on aiemmissakin arvokisoissa mennyt pitkälle erittäin koviakin joukkueita vastaan.

Pelaajalista (18.5.2022):

Maalivahdit

30 Westerholm Niclas, SaiPa
35 Tuohimaa Frans, Neftekhimik Nizhnekamsk, KHL
45 Olkinuora Jussi, Metallurg Magnitogorsk, KHL

Puolustajat

2 Pokka Ville, Avangard Omsk, KHL
3 Friman Niklas, Jokerit Helsinki, KHL
4 Lehtonen Mikko, SKA Pietari
38 Hietanen Juuso, HC Ambri-Piotta, NLA
42 Vatanen Sami, Genève-Servette HC, NLA
50 Seppälä Mikael, Tappara
55 Ohtamaa Atte, Kärpät
Miro Heiskanen, Dallas Stars, NHL
Esa Lindell, Dallas Stars, NHL

Hyökkääjät

10 Armia Joel, Montréal Canadiens
12 Anttila Marko, Ilves
21 Innala Jere, Frölunda HC
24 Björninen Hannes, Brynäs IF
25 Rajala Toni, EHC Biel-Benne
51 Filppula Valtteri, Genéve-Servette, NLA
64 Mikael Granlund, Nashville Predators, NHL
65 Manninen Sakari, Salavat Julajev Ufa, KHL
70 Hartikainen Teemu, Salavat Julajev Ufa, KHL
76 Sallinen Jere, EHC Biel-Benne
80 Mäenalanen Saku, Kärpät
82 Pesonen Harri, SCL Tigers, NLA
91 Lammikko Juho, Vancouver Canucks, NHL

VARAA PÖYTÄ