Hiihtoloma 2023 – mitä tehdä Helsingissä?

Hiihtolomia vietetään Suomessa totuttuun tapaan porrastetusti helmi-maaliskuun vaihteessa. Tässä tekstissä annamme parhaat talviloman tekemisvinkit Helsinkiin.

Hiihtolomat 2023

Lomien porrastus:

Viikko 8 (20.2.–24.2.2023): Etelä-Suomi: Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan koulut sekä Ahvenanmaa

Viikko 9 (27.2.–3.3.2023): Väli-Suomi kuten Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan koulut

Viikko 10 (6.3.–10.3.2023): Itä- ja Pohjois-Suomi esim. Lappi, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Kuopio, Joensuu ja Kajaani

Varaa hiihtoloman hotelliyöt

Hiihtoloman tapahtumat Helsingissä

Helsingissä tapahtuu 2023 hiihtolomaviikkojen aikana ja mukavaa tekemistä löytyy varmuudella moneen makuun ja eri ikäisille matkailijoille.

MiniPunttis Ala-Malmin torilla

Ala-Malmin torilla järjestetään 20-21.2. talviloman minipunttis, jossa nostellaan kimallepuntteja, jättimäisiä purkkapainoja, taipuvaa lötköpötkörautaa sekä pyöritellään hulavanteita.

Tapahtuma on suunnattu koko perheelle ja sen tarkoituksena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja leikkimään yhdessä hauskalla tavalla. Kuntoilun lisäksi tapahtuman aikana askarrellaan omia hullunkurisia kuntoiluvälineitä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

HIFK pelaa neljä kotiottelua

Helsingin tunnetuimpiin urheiluseuroihin lukeutuva HIFK pelaa hiihtolomaviikkojen aikana yhteensä neljä kotiottelua Helsingin jäähallissa.

Tiistaina 21.2. IFK saa vieraakseen Vaasan Sportin, keskiviikkona 1.3. vastaan asettuu puolestaaan HPK ja perjantain todellisessa hegemoniaottelussa vierasjoukkueen roolissa nähdään Oulun Kärpät. Viikkoa myöhemmin, perjantaina 10.3. HIFK kohtaa puolestaan TPS:n.

HIFKin otteluissa on perinteisesti päästy nauttimaan yhdestä liigan parhaista tunnelmista. Mikäli et olekaan vielä käynyt Suomen perinteikkäämpiin seuroihin lukeutuvat joukkueen kotiottelussa, on “Nordis” ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka esimerkiksi talvilomien aikana.

Helsinki Ski Weeks 2023

Valtavasti näkyvyyttä viime vuonna kerännyttä hiihtotapahtumaa vietetään Olympiastadionilla jälleen 4.-22.3.2023.

Hyvämielisen tapahtuman tarkoituksena on innoittaa perheenjäseniä, ystäviä tai vaikkapa työyhteisöitä liikkumaan yhdessä. Helsingin Olympiastadionilta löytyvä latu on 1,1 km pitkä ja lumitilanne on taattu koko kuukauden ajalle. Sisäänpääsy Olympiastadionin huikeisiin talvipuitteisiin on ilmainen, mutta käytössä olevan ennakkorekisteröinnin avulla varmistetaan, että kaikilla halukkailla on tilaa hiihtää rauhassa.

Helsinki Ski Weeksin kruunaa hiihtolomien jälkeen järjestettävä järjestettävä kansainvälinen Stadion Sprint -kutsukilpailu, jossa luvassa on sitä todellista urheilujuhlan tuntua.

Vene 23 Båt (venemessut)

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 23 Båt järjestetään jälleen Helsingin Messukeskuksessa 10.-22.2.2023.

Tapahtumassa esillä ovat nimensä mukaisesti veneet, veneilytarvikkeet ja -varusteet sekä vesiharrasteet ja vaatteet.

Tarjolla on ohjelmaa, yrityssivujen tuote-esittelyjä, hyviä tarjouksia ja mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa.

Malmitalon talvilomaleffat

Malmitalossa näytetään jälleen tuttuun tapaan koko perheen elokuvia hiihtolomaviikkojen aikana.

Tiistaina 21.2. esitetään Encanto, keskiviikkona luvassa on Lightyear ja torstaina DC superlemmikkien liiga. Kaikki elokuvaesitykset alkavat klo 13 ja niihin on vapaa pääsy.

Tylypahkan maailma -elämysleiri

Helsingin kaupunki järjestää 22.-25.2. välisenä aikana maksuttoman leirin, jonka osallistujat pääsevät tutustumaan taikuuden maailmaan Harry Potterista tutun Tylypahkan koulun miljöössä.

Yli 9-vuotiaille suunnatun leirin aikana taiteillaan, seikkaillaan ja koetaan unohtumattomia elämyksiä.

Leirin ohjaajana toimii elämystuottaja Maaria Klemetti.

Ilmoittautuminen leirille alkaa 10. tammikuuta 2023 joko sähköpostitse osoitteeseen  salla.fornaro@hel.fi tai puhelimitse 09 3102 6154.

Viikinkien jäätapahtumat 26.2. ja 12.3.2023

Urheiluseura Viikingit järjestää 26.2. ja 12.3.2023 erilaisia jäätapahtumia; aikuisten ja lasten luistelun, Leijona-kiekkokoulun ja erillisen tyttöjen kiekkokoulun. Tapahtumiin on mahdollista osallistua Vuosaaren jäähallissa klo 11 alkaen.

Assembly Winter 2023

Suomen suurin pelaamiseen ja digitaaliseen kulttuurin keskittynyt tapahtua Assembly järjestetään kahdesti vuodessa Helsingin Messukeskuksessa 23.–26.2.2023.

Nelipäiväisen Assembly Winter 2023 -tapahtuman ohjelmaan sisältyy mm. Suomen suurin LAN-alue, kaksi erillistä ohjelmalavaa, esport-turnauksia, Assymylly-taistelupeliturnaus, kaikille avoimia pelipisteitä ja pelikoneita, kilpailuja ja aktiviteetteja sekä suuri EXPO-alue, jossa kumppaneiden osastoja. Luvassa on myös suosittu Cosplay-kilpailu.

Tapahtuma soveltuu hyvin koko perheelle, joskin osa lavalla nähtävästä peliviihteestä on suunnattu yli 16-vuotiaille.

Stoan sirkustapahtumat

Stoassa järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa neljä sirkustapahtumaa eri ikäisille. 28.2. vuorossa ovat ensin seniorit ja sitten perheet. Maaliskuun ensimmäisenä vuorossa ovat puolestaan perheen pienimmät.

Sirkuskursseilla lapset pääsevät leikkimään ja kaiken ikäisille on puolestaan tarjolla kokeilla sirkustaitoja kuten tasapainoilua, akrobatiaa ja jongleerausvälineitä.

Lisätietoa sirkustapahtumista sekä ilmoittautumismahdollisuuden löydät Stoan nettisivuilta.

Lemmikkikahvila Haagan Lämpiössä

Eläinten ystäville on tarjolla oma kahvio Haagan Lämpiössä 2.2.-3.3.2023.

Kahvilaan voi tulla oman lemmikin kanssa. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita, vaikkei omaa lemmikiä löytyisikään. Tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa. Kuukauden ajan jatkuvan tapahtuman teemat muuttuvat, ja näistä lisätietoa löytyy Haagan Lämpiön Facebook- ja Instagram-sivuilta.

Helsingin Kädentaitomessut 2023

Helsingin Kädentaitomessut järjestetään Wanhassa Satamassa 4.-5. maaliskuuta. Tapahtumassa korostuvat kotimaisen kädentaidon perusperiaatteet, joita ovat laadukas suunnittelu, aidot materiaalit sekä ennen kaikkea yksilön oma kädentaito ja -jälki.

Tarjolla on paljon erilaisia laadukkaita koriste- ja käyttöesineitä, yksilöllisiä vaatteita ja asusteita aikuisille ja lapsille, sekä paljon muuta.

Messuille osallistuu näytteilleasettajia eri puolilta Suomea.

Joogafestival Helsinki 2023

Hyvinvointiin keskittyvä Joogafestival-tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 4.-5. maaliskuuta. Luvassa on hienoja festivaalitarjouksia sekä monipuolista ja inspiroivaa ohjelmaa.

Helsingin urkufestivaali 2023

Kulttuurin ystäville tarjolla on komea urkufestivaali, joka täyttää pääkaupungin kirkot 7.-12. maaliskuuta.

Tapahtuman tunnetuimpiin nimiin lukeutuu tänä vuonna mm. saksalainen urkutaiteilija ja professori Ulrich Walther, joka pitää Max Regerin tuotantoon keskittyvän mestarikurssin ja esiintyy soolokonsertissa.

Festivaalin yhteydessä järjestetään myös urkuaiheisia asiatapahtumia sekä Organum-seuran vuosikokous.

Musica nova Helsinki 2023

1.-12. maaliskuuta järjestettävä Musica nova Helsinki esittelee suomalaiselle yleisölle tuoreinta uutta musiikkia, ajankohtaisia kansainvälisiä säveltäjiä sekä nykymusiikin klassikoita.

Musiikkitapahtuman tarkan ohjelman löydät Musica novan omilta nettisivuilta.

Vakiotansseja Malminkartanolla

Hiihtolomaviikkojen aikana tanssin ystävien on mahdollista päästä tutustumaan vakiotanssin saloihin Malminkartanolla perjantaisin järjestettävissä maksuttomissa tapahtumissa.

Kursseilla osallistujat pääsevät kokeilemaan eri vakiotansseja. Tansseja on ohjaamassa Tanssiklubi Master ry:n tanssiohjaaja. Kurssien tanssit ovat tuttuja mm. Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelmasta. Osallistujat eivät tarvitse omaa paria tai aiempaa kokemusta, vaan mukaan pääsee kuka tahansa, matalalla kynnyksellä.

Savityöpajat Pikku Huopalahden nuorisotalolla

Pikku Huopalahden nuorisotalolla järjestetään maaliskuun (4.-25.3.) ajan launtaisin savityöpajoja, joissa vierailijat pääsevät valmistamaan erilaisia astioita, kukkaruukkuja, koriste-esiteitä ja veistoksia.

Työpaja on osa Operaatio Pulssin maksutonta toimintaa, eli kursseille voi osallistua täysin ilmaiseksi.

Tutustu kaikkiin hiihtolomaviikkojen tapahtumiin

Pääkaupunkiseudulla tapahtuu näiden viikkojen aikana paljon muutakin. Kaikki hiihtolomaviikkojen tapahtumat löydät My Helsingin tapahtumasivulta.

Hiihtoloma 2023 VALOssa

VALO on vastuullinen ja kauniin suomalainen hotelli, jossa herkutellaan kahden ravintolan antimilla. Keskuspuiston hiihtoladut ja talvinen metsä ovat vain nurkan takana, ja keskustan kulttuuri ratikkamatkan päässä. Vastaanotosta saat mukaasi pulkatkin!

Varaa hotelliyöt:

VALO App hotelli coworking helsinki

20 % alennus hotelliöistä

Nyt on oikea hetki rekisteröityä VALO Appiin! Tarjoamme app-käyttäjille huhtikuun loppuun asti huikean 20 % alennuksen päivän majoitushinnasta.

Tutustu kampanjaan
Vanhempi mies hiihtää hiihtoladuilla metsän keskellä Helsingissä

Hiihtoloma VALOssa

Vietä upea hiihtoloma Helsingissä Keskuspuiston kulmilla! Hiihtoladut lähtevät aivan VALOn nurkilta ja kaupungin kulttuuri on vartin bussimatkan päässä.

Tutustu kampanjaan
VALO Hotel Work Helsinki joulu sauna

Sauno wellness-alueella

Sauna- ja allasosastomme on avoinna viikolla 8 (18. – 26.2.) kaikille innokkaille saunojille saatavuuden mukaan.

Siirry ajanvaraukseen
Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet