Helsinki Ski Weeks 2023 | 4.-22.3.2023

Viime vuonna kovasti huomiota kerännyt Helsinki Ski Weeks järjestetään toistamiseen Helsingin Olympiatadionilla hiihtolomien aikaan. Kyseessä on monipuolinen hyvän mielen urheilutapahtuma, joka huipentuu huippuhiihtäjillä varustettuun Stadion Sprint -kutsukilpailuun.

0

Matalan kynnyksen hiihtotapahtuma

Helsinki Ski Weeksiä voisi luonnehtia sekä matalan kynnyksen että hyvän mielen urheilutapahtumaksi, jonka tarkoituksena on tarjota kaikille halukkaille mahdollisuus päästä kokeilemaan hiihtoa historiallisissa puitteissa keskellä Helsinkiä.

Ski Weeksien aikana järjestetään monia oheistapahtumia, kuten yrityksille suunnattu yrityssprintti, ilmakitaran soiton MM-kisoja mukailevat ilmahiihdon MM-kilpailut, sponsorointiseminaari sekä tapahtuman huipentava ja huippuhiihtäjien tähdittämä Stadion Sprint.

Tänä vuonna Stadion Sprintin suurimpiin kansainvälisiin tähtiin kuuluvat mm. Richard Jouve, Lucas Chavanat, Even Northug, Federico Pellegrino, Nadine Fähndrich ja Mathilde Myhrvold. Kotimaisista nimistä mukana ovat puolestaan Jasmi Joensuu, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Joni Mäki, Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen.

Ultrahiihtäjänä ja juontajana tunnettu Teemu Virtanen on tänä vuonna paikan päällä yrittämässä 24 tunnin hiihdon maailmanennätystä.

Hiihtotyyli ja lumi

Helsingin Olympiastadionilla hiihdetään tapahtuman aikana perinteisellä hiihtotyylillä. Välineitä on mahdollista myös vuokrata paikan päältä.

Hiihtostadionin lumi tehdään joko taivaalta sataneesta tai tykkilumesta. Vaikka lämmin sää pääsisikin yllättämään, on lumen saannille olemassa varmuus, sillä lunta on varastoitu myös säilöön tapahtumaa varten.

Pääsyliput

Suomen Hiihtoliiton ja Helsinki Ski Weeksin oma kumppaniverkosto mahdollistavat tapahtuman maksuttomuuden. Käytössä on kuitenkin ajanvaraussysteemi, jonka tarkoituksena on taata jokaiselle hiihtäjälle vapaus hiihtää Olympiastadionin laduilla omassa rauhassa.

Ski Weeksin huipentava Stadion Sprint on puolestaan maksullinen tapahtuma, johon lippuja on mahdollista hankkia lippu.fi -sivustolta.

Vastuullisuus ja arvot vahvasti läsnä

Hiihtoliiton strategian ytimestä löytyy monia arvoja, joihin lukeutuu mm. tapahtumassa vahvasti mukana oleva kansanterveyden edistäminen. Tämä onkin yksi pääasiallisista syistä sille, miksi tämän tyyppinen tapahtuma on haluttu luoda ja tuoda koko kansan saataville. Helsinki Ski Weeks on täysin uudenlainen tapahtumakonsepti ja ilmaiseksi koko kansalle tarjottavan lähiliikuntapaikan tarkoituksena on mahdollistaa hiihtämisen riemu mahdollisimman matalalla kynnyksellä

Myös Hiihtoliiton arvot ovat tapahtumassa vahvasti läsnä. Esimerkiksi erilaiset ympäristönäkökohdat on huomioitu tapahtuman osalta sekä suunnittelu- että toteutusvaiheessa.

Tapahtumaorganisaatiolla on oma ympäristövastaava, jonka ammattitaito on valjastettu mahdollisimman vastuullisten valintojen tekemiseen sekä läpinäkyvään viestintään aiheeseen liittyen.

VALO on yksi Ski Weeksin kumppaneista

VALO Hotel & Work ja Suomen Hiihtoliitto aloittivat yhteistyön kokouksiin ja tapahtumiin liittyen viime syksynä. Tänä vuonna VALO toimii myös yhtenä Helsinki Ski Weeksin toiminnallisista kumppaneista.