attention icon

Huomioithan, että wellness-alue on käytössä rajoitetusti huoltotöiden vuoksi maanantaina 3.4. ja keskiviikkona 5.4. Lue lisää

Helsingin joulu 2022

Helsinki heittäytyy joulutunnelmaan jo marraskuun puolivälin tienoilla, kun joulukausi avataan virallisesti myös pääkaupunkiseudulla. Tässä tekstissä esittelemme Helsingin joulunajan tapahtumia ja joulutoreja vuodelle 2022.

0

Helsingin joulunavaus 2022 | 19.11.2022

Helsingin perinteikäs joulunavaustapahtuma järjestetään Aleksanterinkadulla 19.11.2022. Helsingin joulunavaus on ilahduttanut sekä paikallisia että pääkaupunkiin saapuneita matkailijoita jo vuodesta 1949. Aleksanterinkadun jouluvalot syttyivät ensimmäistä kertaa, kun lähikatujen kauppiaat halusivat ilahduttaa raskaista sotavuosista toipuvia kaupunkilaisia.

Avajaistapahtuma huipentuu Aleksanterinkadun jouluvalojen sytyttämisen lisäksi jouluparaatin marssiin, joka kulkee läpi Helsingin ydinkeskustan.

Paraatireitti: Hallituskatu – Snellmaninkatu – Aleksanterinkatu – Pohjoisesplanadi – Mariankatu, josta paraati palaa pitkin Aleksanterinkatua takaisin Senaatintorille.

Tuomaan markkinat 2022 | 1.-22.12.2022

Senaatintorilla sijaitseva Tuomaan markkinat on upean tunnelmallinen ulkoilutori, ja Helsingin vanhin joulutori. Markkinoilla pääset tutustumaan satoihin erilaisiin torimyyjiin.

Vuosien varrella torilla vierailijoita on ilahdutettu mm. vanhanaikaisella karusellilla, juhlateemaan soveltuvilla esityksillä kuorolaulusta aina tonttuleikkeihin. Senaatintorilta löytyy lisäksi näyttäviä joulukuusia ja tunnelmallista jouluvalaistusta, jotka luovat valoa lumettomaankin loppuvuoteen.

Myös perheen pienimmille on tarjolla monenlaista viihdykettä. Tuomaan markkinoilla lapset pääsevät tapaamaan sekä ihania eläimiä että tonttuja, unohtamatta itse Joulupukkia.

Vanhan Joulutori | 15.-22.12.2022

Toinen perinteikäs helsinkiläinen joulutori kulkee nimellä Vanhan Joulutori. Kyseessä on Vanhalla Ylioppilastalolle 15.-22.12. järjestettävä joulutori, joka avoinna arkisin 11-20 ja viikonloppuisin 11-18.

Mikäli haluat kokea helsinkiläisiä jouluperinteitä ja juhlakauden tunnelmaa, on Vanhan Joulutori ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka jouluna 2022.

Teurastamon joulumarkkinat | 19-20.12.2022

Helsingin vanhan teurastamon tiloissa järjestettävillä Teurastamon joulumarkkinoilla on jo lähes kymmenvuotinen historia ja tänäkin vuonna alue täyttyy kahden päivän ajaksi paikallisten yritysten tarjoamista herkuista sekä lahjaideoista pukinkonttiin.

Joulumarkkinoilla on mahdollista vierailla kahden päivän ajan klo 10-16.

Torimyyjien lisäksi tarjolla on paljon jouluisia herkkuja sekä joulutorin teemaan hyvin sopiva joulukuusi, joka koristellaan yhdessä lauantaina 19. joulukuuta klo 13-15 tiernapoikien ja posetiivarin säestämänä.

Kauneimmat joululaulut 2022

Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia on taas tänä vuonna mahdollista järjestää aiempaa vapaammin. Suositut tilaisuudet kutsuvat ihmisiä laulamaan vuosittain yhdessä marraskuun loppupuolelta aina loppiaiseen saakka.

Helsingin kauneimpien joululaulujen aikatauluihin voit tutustua tarkemmin Helsingin seurakunnan nettisivustolla.

Helsingin jouluikkunat

Helsingin keskustassa joulun tunnelmasta on mahdollista nauttia myös suurten kauppakeskusten jouluikkunoiden muodossa.

Joka jouluisiin klassikoihin kuuluu etenkin Stockmannin satuikkuna, joka on tänäkin vuonna ihanan tunnelmallinen elämys koko perheelle. Kyseistä jouluikkunaa on mahdollista ihastella aina loppiaiseen asti Aleksanterinkadun ja Keskuskadun kulmassa. Toinen erityismaininnan arvoinen jouluikkuna sijaitsee Kluuvikadun Fazerin yhteydessä.

Joulunaika VALOssa

Joulun tunnelmaa on myös mahdollista aistia monin eri tavoin VALO Hotel & Workin tiloissa läpi koko joulukuun. VALOssa voit esimerkiksi järjestää Helsingin parhaat pikkujoulut, nauttia tunnelmallisesta joulusaunasta Wellness-alueella sekä jouluruokailla Bistro ELOssa.

Lähteet: Helsingin kaupunki, Tuomaan markkinat, Vanhan Joulutori
Jutun pääkuva: Visit Finlandin mediapankki

Varaa joulun hotellimajoitus Helsingissä

Tulo
Päivämäärä
26
Lähtö
Päivämäärä
Huoneita
Yhteensä
huone
aikuinen
lasta
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Aikuisia
Lapsia
Lisää huone
Onko sinulla varauskoodi?
Hae huoneet
VALO Hotelin comfort-huonetyyppi

LAHJAKORTIT

Hotellilahjakortit alkaen 50 €/kpl

Ihanimmat lahjat löytyvät hetkistä VALOssa! Valitse lahjakortti hotelliin, ravintoloihin tai vaikkapa upealle staycationille illallisella.

VALO App hotelli coworking helsinki

HOTELLITARJOUS - KAMPANJA 30.4.2023 ASTI

20 % alennus - yöt VALOssa tarjoushinnoin

Nyt on oikea hetki rekisteröityä VALO Appiin! Tarjoamme app-käyttäjille huhtikuun loppuun asti huikean 20 % alennuksen päivän majoitushinnasta. Hotellitarjous on voimassa sekä nykyisille että uusille app-käyttäjille.